|
|
- üçüncü nesil, nesildaş, yarma potansiyeli olan yazar...
(bkz: ilk girin ben olayım dedim)
- varoluşsal tanımım...
lazarus_undershadows 'un kısaltmasıdır.
ölümden geri gelen lazarus'un, yani ölümün yaşamın bir kafa üstünden sarkaç misali sallanmasını çağrıştırmaktadır.
ölüm yaşamın gölgesidir,ve her zaman bir adım ötesinde bekler..
yaşamın lanetine karşılık ölüm karanlık bir mucizedir.
işte lazarus kendi gölgesinde bu mucizeyi tadarak yaşar.
"karizmatik ölüm, fahişe yaşamı beceren bir dama oyuncusudur. oyunda ya herşeyini koyarak varsındır, ya da yoksundur. bir kez seçimini yaptıktan sonra geri dönemezsin. ölümlü olan sadece kabuktur, ruhlar sonsuza dek yaşar evlat..." six feet under 2.sezon/1. bölüm
ayrıca;
(bkz: exodus)
- (bkz: lazarus long)
- (bkz: archbishop lazarus)
- kovuğunda, kendi gölgesine çekilmiş hobbit.
- (bkz: @638633) kel ve kilolu bir babası olduğunu söyleyen yazardır. yazılmak isteyenlere nasihat: her erkek eninde sonunda babasına benzeyecektir.
büdüt: elbette her erkek babasına benzeyecektir eninde sonunda. kızlar da benzer biraz ama kel filan olmazlar yani. endişeye gerek yok. yani bilemiyorum. kel ve kilolu babası olduğunu beyan edince erkek olma zorunluluğu yokmuş ben buradan bunu anladım.(choban, 21.01.2006 12:32 ~ 02.02.2006 16:56)
- ingilizce'deki "have" kullanımı konusunda kafamda yepyeni pencereler açmış olan kültür pıtırcığı. daha nice konuşmaya tartışmaya ve elbette gülmeye.
- isa'nın sesiyle değilse de, kendi sesinin kendini hayata çağırmasıyla yaşama geri dönmüş bir kederli şiir, lazarushadow. açık mavi denizlerde sefere çıkmaya karar vermiş, fırtınasız yolculuklar ümit eden bir denizci. umduğu sakin denize kavuşacak, umarım.
- (bkz: gölgelerin gücü adına)
- buaralar felsefi akımlarla bozmuş yazar kişi. bi adorno, bi sartre, bi derrida, kesmedi üstüne bir de nietzsche okumaya ve anlamaya kasmaktadır kendisi. allah'tan akıl fikir diliyoruz.
- uzun zaman görüşülmese de hep aynı şekilde değerli olan, hatırlandığında insanın yüzünde kocaman bir tebessüme yol açan canım arkadaşımdır.kalemine, zekasına, pozitifliğine, yarma potansiyeline hayran olduğum, herşeyin güzelini hakeden baldaştır.* çevirgendir, limoncuktur. *
- eski ev arkadaşım, üniversiteye başladığım gün benimle ilk tanışan, gözlük sahibi, fedakar, cefakar, mayonez ve patates yemekten hastalıklı bir zevk alan, aynı kendi gibi, biraz da babası gibi bir de sevgilisi olan, "ciğerini bilirim ben senin" lafını rahatlıkla sarfedebileceğim üvey kızım, kız kardeşim, arkadaşım, süpermenim.
- odadan odaya konuşma, yan odanın deliğinden öteki odaya laf iletme, mutfaktan seslenme, banyodan çığırma konusunda usta olan. gimli misali boyuyla üzerine bir de kalın bornoz giyip, bir de üstüne gözlük takınca görünmez olur, dexterity'si artar. üşengeçlik konusunda ilim yapmış, küçücük odasına mini bar tadında yemek platformu, içecek platformu kurmuş, bununla yetinmeyip, bilgisayar ve elektronik tüm cihazları yatağının önüne koyduğu dev masanın üzerine yerleştirerek, uykudan uyandığı anda minimum hareket ve enerji sarfı ile yemek yiyebilen, sıvı alabilen ve bilgisayarla dünyaya ulaşabilen bir organizma haline gelmiştir. yakın zamanda masasına su tesisatı, yatağının ucuna da klozet aksamı, kamp ocağı ve bakkal kurmasını diler, başarılar dilerim.
- x files, cold case gibi klasikleşmiş cnbc-e dizilerini izleyip izleyip, eve gelirken kapının zilini çalıp " fbı open up!" diye bağırarak, içerdekinin yüreğini hoplatan insan evladı. evin önündeki bakkaldan sipariş verirken telefonda yatakodası sesi kullanan sergüzeşt ruh. sabah uyanır uyanmaz sorulan sorulara "abi dur yeni uyandım benim kafam çalışmıyor bugün git yarın gel" diyebilen efsane.
- şu dünyada herhalde en çok "abi sen nasıl bir insansın yaa" dediğim maçodur. en ummadık anlarda bir hediye, bir güzel yemek, bir masa üstü düzenlemesi gibi süprizler yapar. nasıl mutlu olunduğunu ve nasıl mutlu edildiğini bilir, bildiğini paylaşmaz, bu yönüyle pek bir giritlidir. her gece ölüp, her sabah dirilen.
- yemeksepeti'nin çin restoranlarını ve menülerini inceledikten sonra, hafta boyunca 3 öğlen yemeğinde bıkmadan kore usulü hazır soslu erişte yiyen insan modelidir. kendisinin seri üretimi yoktur. bayiinizden ısrarla istemeyeniz.
- hey yavrum be hey de hey dediğim yüksek lisans öğrencisidir. "ben senin kısa pantolonlu halini bilirim" diyemiyorum kendisi yılın 4 ayı mütemadiyen kapri pantul giyen bir bünyedir halihazırda. görüşememek koyuyor be kuzucan, gel gönlüm şenlensin diyor kendilerine zarf atıyorum.
- kendisini ellerim patlayana kadar alkışlamak istediğim insan
(bkz: @951845)
- benim için özellikle geliştirilecek alo arkadaş hattı nın tek ve yegane call center görevlisi olmasını istediğim caniçidir, haber alamadığımdır.. bir kış günü sabahı osmanbey durağında çekilmiş tek resmimize bakarak yaşattığım narin bir yağmur damlasıdır.
- gölgeler içindeki en güzel şeydir.
|