kurban bayramını kurban katliamına çevirmek   

adana çık aradan

1. sokaklarda, cadde ortalarında bilinçsizce ve gözü dönmüşçesine katledilen, kurban denilen zavallı hayvanların işkence ve eziyetlerle can çekişen ruhlarına armağan edilesi olay.
    o hayvancağızlara söylemek istediğim bir söz;
    ben sizin öldürülmenize bile karşıyım ama sorgulanamayacak türden bir inanç mevzusu. sorgulayanlar öldü. madem ki ölecektiniz, öldürülecektiniz madem acısız olabilirdi ölümünüz, sizi caddelerde kafanıza vura vura kesenlere ve size işkence edenleredir sözüm;
    umarım onların çektiği acıyı çekerek geberirsiniz!
    (itirazım var sayın yönetici, 21.12.2007 19:27 ~ 26.12.2007 00:20)

2. sorgulanmayacak bir inancın ritüelinden şikayet edenlerin sembolleşmiş çağlarötesine hitap eden sızlanmasıdır.

türkiye gibi az gelişmiş bir üçüncü dünya ülkesinde asla yerine ulaşmayacak bir mesaj kaygısı da hissedilmekte bu serzenişin içinde.

ama muassır medeniyetlerde böyle mi? değil!

inekler, koyunlar, kuzular, develer hepsi parklarda, banklarda oturmakta. bazıları fitness salonlarında antreman yapıyor. hayvanlardan trafik kazalarında ölenleri dışındakiler neredeyse tamaman ecelleri ile ölmekte.

bir hayvan için bence çok uygun. halinden memnun olmayanlar için fazıl'ın uçağından uygun bir yer bulmak halâ da mümkün üstelik.

siz katliam görmemişsiniz; @2145297 dünyadaki tüm brokoliler birleşin!
    (kara hilal, 21.12.2007 20:25 ~ 20:27)
  3. sanırım birilerinin hoşuna giden durum. birileri zevk alıyor kurbanların katledilmesinden. anlatamazsın ki, deveye hende atlatırsın ama bu adamlara hendek atlamazsın. neymiş efendim? dinimizin gerekleri. ulan o yüzden zaten sesimizi çıkartamıyoruz. kesin dininizin gereklerini. unutulan birşey var, islami şartlar. kurbanı hiç can acısı çektirmeden de öldürebilirsiniz.

savunma hazır hemen;
    ulan insan azmanı, ulan insan benzeri yaratık bu dünya bizler için yaratılmadı mı ulan?

cevap hazır hemen;
    katlet o zaman, boşver, dünya senin için yaratıldı ne de olsa.

evet, fazıl'ın uçağına binip gitmek istiyorum bende, çünkü her başınız sıkıştığında, her kuyruk acısı çektiğinizde, eleştirildiğiniz her vakit cevabınız hazır;
    "ya sev ya terk et"
    "fazıl nereye siz oraya"

ilginç olan kurbanları adam gibi kesmeyi önerenlere verilen bir cevap;
    "muassır medeniyetler öyle mi?"
    hakikatten ilginç, kurbanları acı çektirmeden öldürmeyi muassır medeniyetin olmazsa olmazı yada sadece muassır medeniyete özgü sayan bir zihniyet. sahi sizin bu muassır medeniyetlere olan önyargınız nedir kuzum?

ateistim yada değilim bu önemsiz ama görüldüğü üzere böylesi bir ortamda yani özgür olduğumuz iddia ettiğimiz ortamda bile dini sorgulamak şaşırtıcı derecede tepkiyle karşılanıyor. hatta o kadar tepki duyuluyor ki bir hayvanın illa öldürülmesi gerekiyorsa acısız ölmesi gerektiğini savunan tüm giriler eksileniyor birilerince. eziklik bu olsa gerek. sizin gibi olamam, üzgünüm!

kurbanlara eziyet edenlere ve bu eziyeti savunanlaradır sözüm, başka yerlere çekip tümceleri islam alemini karıştırmayın işin içine, beraber yaşadığım kardeşlerimin inancına hakaret etmem ben ama sorgulamasını da bilirim, dilimi mi keseceksiniz?

tekrar ediyorum eziyetçilere ve savunucularınadır sözüm;
    ettiğim bedduayı on misline çıkartıyorum o kurbanlara işkence edenler, ölürken on misli acıyla ölsünler!
    (itirazım var sayın yönetici, 21.12.2007 21:52 ~ 26.12.2007 00:22)