arıların sözlük isimlerinin (bkz. rumuz) (bkz. nick) nereden kaynaklandığı, seçilme veya yaratılma nedenleri, esinlenildiği yerler,
tarafımca merak edilir çoğunluğu
john stockton stock ( onun nicki )
o zaman bizimki de stocky olsun dedik
7 sene önce icq'da yazıdğımda çok vardı bundan.
sonra öğrendim bunun bir anlamı olduğunu
ben de stocky2001 olsun dedim.
öle kaldı yıllardır herkesin dilinde.
bir ara pudra diye bir film vardı.anne karnındayken yıldırım çarpan beyaz tenli tüzsüz çocuğun hikayesi baya dokunmuştu.yoksa insanlara bilimum yerlerine sürdükleri pudrayı ima etme hobim yoktu.
göçmen olan kayın validesinin dayımı "eepten aykırıdır" diye tanımladığını türkçe bir lakap aradığım günlerde öğrenmem sonucu ortaya çıkmıştır lakabım. aynı tanımı red bull reklamında, yugoslav teknik direktörden de duyabiliriz.
(bkz. itü sözlük türkçe lakap kullananlar birliği)
boynuzlarını bi sakatlık çıkmasın die haftada iki kez törpüleyen hellboy'un gerçek ismi olan anonvunrama'dan özenilmiştir..anon kısmı biraz absürd kaçıo die dışlanmıştır
legion: roma dönemi paralı askerleri bence modern ordunun temelleri lejyonlardır. roma ordusunun belkemiği olan bu elemanlar para ile çalışır.turk ekini çeşit olsun diye ekledik. bu iş bariz ankete gidiyo hadi hayırlısı.
yunan mitolojisine göre: myrmidon'lar saronikos körfezindeki aegina adasının halkıdır. mitolojik entrikalar sonucu bu adanın halkı hera tarafından bir salgın hastalık yollanarak yokedilmiştir. bunun üzerine aşil'in büyükbabası aeacus zeus'a yalvarmış ve boşalan adasının o sırada önünden geçen bir karınca topluluğu ile doldurulmasını istemiştir. zeus da bu karıncaları insana dönüştürmüştür. zaten kelime yunanca karınca manasına gelen "myrmêkes" kelimesinden türetilmiştir. bir bakıma karınca adam anlamına gelir. aynı zamanda mitolojik kahraman aşil'in has adamlarıdır myrmidon'lar. truva savaşında da onun en yakınında dövüşmüşlerdir. ölümcül olarak eğitilmişlerdir ve herşeyleri özeldir. ancak bu lakaplı arının yani şahsımın bu derecede öldürücü bir agresifliği mevcut değildir. daha çok "hep birinci dereceden kahramanların ya da en göz önündekilerin isimlerini seçiyoruz, peki ya orta direk ne olacak?" tarzı bir yaklaşım ile tercih edilmiştir.
aslında babafingo olması gereken fakat aynı anda itusözluğe kaydolup google'da skuba'yı aratmamdan dolayı bir el kayması ile skuba haline gelen "madem öyle olacaktı neden scuba değil " diyenlere "kardeşim ben ne bileyim ha skuba ha scuba" diyesim gelen , ingilizce lakaplara karşı bir insan olmam rağmen ingilizce lakaplara karşı insanlar ile muhatap olmama sebep olan , "madem öyleydi o zaman babafingo nece ?" diyenlere "ulan kil , babafingo , papafigodan geliyor ve de ingilizce değil italyanca ayrıca bir denizcilik terimidir ve de benim babam 20 senelik uzakyol kaptanıdır , babalarınızı bilem döver" dediğim , lakap.
big in japan'a bayılırım, orada geçer i had no illusions that i'd ever find a glimpse of summer's heat waves in your eyes..
ayrıca gnr use your illusion 1 ve 2 albümleriyle geçti veletliğim,hastasıyım.
bi de torn var tabi, illusion never changed in to something real..
iyidir göz yanıltmak, gerçek gibi durup da hayal olmak, ondan illusion.
the beatlesın şarkısından yola çıkan bi nicktir ama lucy kelimesinde iki c olması bi zamanlar içimde taşıdığıma inandığım çocuğun adı olması yüzünden.. ikinci the da herzaman aynı noktaya takılıp kaldığımı anlatıyor, hatta onlar benim demek istiyor..
togi kısmı lisede serviste o sıralar radyoda bolca reklamı çıkan bir beyaz eşya mağazasından esinlenilerek uygun görülmüş bir nevi kısaltmadır , sama kısmı ise bundan 2 yıl önce ev arkadaşımla rurouni kenshin seyrederken ismime eklenmiş , diğer ismim ve soyismimle anagram oluşturduğu farkedilince iyice coşulmuştur.