kuş sesleriyle uyanmak 

adana çık aradan

1. bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezidir.
    (bkz: ukte dolması)
    (asd, 19.07.2008 12:16)

2. eğer söz konusu kuş güvercin ise güne sinirle başlamaktır. ama sahil kenarı bir yerdeyseniz,
    ve martılarsa seslerin sahibi
    işte o zaman keyifle güne merhaba diyebilirsiniz.
    (la mer, 19.07.2008 12:19)
  3. kargayı da kuş sayacaksak (ki bence değil onlar bir yaratık) pek hoş olmayan durum.
    (biloperat, 19.07.2008 12:22)
  4. (bkz: pencere önü kumrusu)
    (dendelis, 19.07.2008 12:28)
  5. eğer yatak odanızın arka tarafında kocaman bir bahçe varsa üniversiteye gidene kadar kuş sesleri ile uyanırsınız. ve şimdi hatırlayınca o anın değerini daha iyi anlarsınız.
    (redghost, 19.07.2008 12:42)
  6. sözkonusu kuş bir saksağan ise bütün sinir sisteminizin altüst olmasına neden olacak durumdur. sanki size inat her gün gelir pencerenizin önüne, mesken tutar orayı. sonra da o iğrenç sesi ile kafanızın ırzına geçer, hayatı size zehir eder. sabah ezanı ile uyanmaya bile razı olursunuz. genelde bu dertten muzdarip insanlar çeşitli savunma yöntemleri geliştirirler, mesela benim her zaman önceden hazırlanmış kağıttan toplarım vardı ve onları pencerenin yanına dizerdim. her sabah o iğrenç sesi duymamla kağıt topunu elime geçirmem ve pencereyi açmam bir oluyordu ver her seferinde de ıskalıyordum. çoğu zaman da kağıt toplar limit hıza ulaşarak hedef mesafesinin yarısını bile katedemiyordu o da için için gülüyordu belki bana. neyse ki daha sonra siktirolup gitti ve bir daha da uğramadı.
    (mr x, 19.07.2008 14:29)
  7. istanbul gibi metropollerde bulunması zor andır.
    (gebesh, 19.07.2008 14:33)
  8. yattığınız yerde muhabbet kuşu ya da kuşları var ise;birde sabah 5 te yatmışsanız sinir olunacak durumdur.havanın aydınlanmasına müteakip o muhabbet kuşları güzel güzel öter ;ama bazen öyle bir öterlerki insanı çileden çıkarır.uykunuzdan da uyanırsınız.siz uyumaya çalıştıkça onlar coşmaya devam edecektir.sağda solda öten serçe vb kuşlar da sizin kuşlara gaz verecektir ve uyunması mümkün olmayan bir ortam oluşacaktır.bu durumdan kurtulmanın en kolay yolu ise muhabbet kuşlarını kafesine koymaktır.o zaman sakinleşiyorlar ve ötmeleri kesiliyor.sizde rahat rahat uyuyorsunuz.
    (shin, 19.07.2008 14:40)
  9. yeni levent gibi bir cennette yaşıyorsanız her sabah başınıza gelen kaçınılmaz olay. şehrin ortasında bu kadar cıvıl cıvıl başka hiçbir yer görmedim şahsen.
    (deckard cain, 19.07.2008 14:42)
  10. (bkz: kuş sesleri ovalara yayılır)
    (re, 20.07.2008 03:35)