kronstadtlı ölü denizci   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. dördüncü nesil yazar, hoşgelmiş...
    (van den budenmayer, 25.06.2007 01:12)

2. dördüncü nesil kartal.
    (deniz büyücüsü, 01.07.2007 01:56 ~ 27.07.2007 19:57)
  3. *kronstadt civarlarından bir yazar arkadaş. hoş gelmiş.
    (mühendis pervane, 27.07.2007 19:42)
  4. az yazar, genelde kartal için yazar adam akıllı yazar.
    (khaki, 30.07.2007 00:09)
  5. intikamı ağır olacak denizcidir.

(bkz: potemkin zırhlısı)
    (bkz: kronstadt)
    (bkz: kronstadt 1921)
    (man with a digital camera, 25.08.2007 05:11)
  6. çok çok zararlı bir insandır. bu diyarda sık yazmıyor oluşu büyük şanstır bu bakımdan. siz onun kelimelerinin tahribatını bilenlere sorun !

düşünün ki uyuşan ve rahatta beyin fonksiyonlarınız bir anda son hız çalışmaya başlıyor. silkeleniyorsunuz, üstte başta, kıyıda köşede ne var ne yok dökülüyor. bütün ağırlıklar ve dahi gizli saklılar orta yere saçılıyor.

kısılan iç seslerinizi duymaya başlıyorsunuz. o unuttuğunuz derinlerde bir yerde saklı vicdan var ya hani. onu dürtüyor bu adam. provoke ediyor cümleleri, hayatla tutuştuğunuz ladeste o hep "aklımda" diyor ! unutmuyor, unutturmuyor yaşananları. kim ki üstüne kalınca bir örtü atmaya hevesli gerçeklerin, onun ödünsüz kelimelerinden payına düşeni alıyor.

başı diktir bu denizcinin, eyvallahı maşallahı yoktur hayata. omzunda kalbinin yükünü sırtlamış kartal, aslında bir tek ona uysal. pusulasıdır doğru bildikleri ve yoktur deniz fenerlerine minneti .

onu kızılını "ölü" sanıp rahat nefes alanlar acele etmesin. eminim yaşamaktadır yanlışa saldırırcasına, okkalı bir küfür savurmaktadır hayata.

bu semalarda zamanında dolaşmış o "hayalet"in sevdalısıdır o da. bilir ve bu yüzden haykırır; biz bir ölür, bin doğarız inadına !

korkuya mahal yok, zordur bizi boğmak bu sularda ...
    (tante rosa, 29.08.2007 18:24 ~ 18:52)
  7. has beşiktaşlı. hissedenlerden.
    (deniz büyücüsü, 28.09.2007 12:20)
  8. fikir teatisi içinde bulunmaktan büyük haz aldığım, özellikle futbol hususundaki yorumlarında objektiflik doruklarında dolanan kalemine hayran olduğum kral insan, harbi kartal.
    (kahvedekiler ınının diyor ınının ınının ınının, 05.10.2007 18:01 ~ 19:58)
  9. kartal'ın bir kuş değil, bir duygu olduğunu bilen adam.
    (deniz büyücüsü, 05.10.2007 18:11)
  10. (bkz: haydaaa)

burda ne kadar gür can lar olduğunu bi an için unutan, bilgiç geçinenlere dik bir adam.
    biraz ara verecek yazmaya.

(bkz: arayı uzatma hacı)
    (khaki, 15.10.2007 12:30 ~ 12:40)
  11. geri dönmüş, iyi etmiş; pek iyi etmiş kartal.

sinema zevki olanların takip etmeleri elzem olan bir yazar.

beşiktaşlı olup da takip etmeyen varsa baksınlar işlerine zaten..
    (khaki, 19.10.2007 02:04 ~ 02:06)
  12. tanımadığım etmediğim postahanede bir iki kere mesajlaştığım dördüncü nesil yazar. tanımam ama yazılarını takip ettiğim kadarıyla sağlam bir beşiktaşlı yazar. yazdıklarından tam bi' tribün çocuğu olduğunu anlamak zor değil. çarşı'nın isteklerini dileklerini sözlüğe yansıtabilen ender yazarlardan. beşiktaş taraftarı başlığına sadece dünyanın en iyi taraftarı yazmak yerine dillere destan şekilde dolduran ve güzel yazın uyarısının hakkını sonuna kadar veren yazardır. beşiktaşı hayat felsefesi kartalı bir sembol olarak benimsemiş. yazılarının devamını beklemekteyiz.
    (korialstrasz, 25.10.2007 15:07 ~ 15:08)
  13. tanıdığım, sevdiğim yazılarını beğendiğim , sağlam yazar.
    (eleanor, 25.10.2007 15:47)
  14. fanatik bir futbol hastası olması ve siyasi konularda sert bir tavır takınması hasebiyle insanlarda kaba ve sert bir insan gibi bir izlenim bıraksa da, bugüne kadar tanıdığım en kibar insanlardan biri.
    (chaghdash, 25.10.2007 16:18)
  15. artık nasıl kuruyorsam kafamda, bilemiyorum tam; daha evvel bir giride [reklam olmasın, link vermeyeyim] tutunduğu nüktedan/ironik tutum aklıma geldikçe "a", "s" ve "d" tuşlarına rastgele basarcasına gülüyorum..

----spoiler----
    hrant dink'in ölüsüne ayağında terlikle koşanlar neredeler şimdi? nerede *******'nin insan hakları? artık yeter! moderasyon ötesine operasyon yapılmalı! ne duruyoruz allah aşkına?
    ----spoiler----

evde, bilgisayar başında hatırladıkça sorun yok, dekanla konuşurken sakat..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 11.11.2007 02:21)
  16. şairler parkını örgütlemiş, yan sokaktaki kulüp binasını basıp demiröreni rehin alacaklarmış.
    böyle beşiktaşlı düşman başına
    (khaki, 12.11.2007 14:29)
  17. iddaa edildiği gibi demirören'i klüpten uzaklaştırabilirse görüp gördüğüm en baba beşiktaşlılar arasına nickini altın harflerle yazdıracaktır.
    (anakin, 12.11.2007 15:10)
  18. varsa yoksa beşiktaş diyen adam.

artık daha fazla gizleme gereği duymuyorum; adam allah dostu mudur, evliya mıdır, nedir; bilmiyorum.
    adam maçla alakalı ne dese çıkıyor bu kadarı olmaz artık,
    kursa tarikatını arkasındayım; icabında sol kolu olurum.

bakıyorum ellerini avuşturan iddiacılar var, kronstadtlı baba size de el verecekmiş.
    (khaki, 29.11.2007 12:04 ~ 12:08)
  19. gayet laubali bir giri olacak, uyarmadı demeyin. bu zat-ı muhteremin beni böyle kontra hareketlere sevk etmesine mi yanmalı yoksa nickaltında rahat rahat sövemememe mi ? hayır bilir de, takipçisiyim cümlelerinin. siyasi akıl, duruş, birikim ! otuz iki kısım tekmili birden var da var olmasına, bilgisayarı açmaya üşeniyormuş, yazamıyormuş zat- alileri . hayır, aylaklığı yüceltiyor ondan. ver bunun eline film dvd'lerini, kitaplarını, bir de biraz para. sal gitsin sonra. "ben küçük bir cezveyim, köşe bucak gezmeyim" tadında dolaşsın dursun. bu aylak yaşam formunun ideal hayat formülü bu zira ! herif utanmasa yaşamaya üşenecek. ha beşiktaş desen mezarından dirilir yazar, o ayrı ! bir ara içinde meşin yuvarlak, kırmızı kart gibi bilimum futbol terimi geçen giriler yazmaya başlamıştım sayesinde, zor önünü aldım. öyle hasta yani, bulaşıcı . virüs mübarek !

hafif höt-zöt bir tavrı vardır. ben neredeyse bir senedir okuyorum bu herifi bilimum yerde, aynı kodumu oturtur tavır silinmedi gitti. iyi ki diyoruz tabii. sağolsun yeri gelince ettiği gırla küfür "alayına gider". de komik olan şu aslında : sen bu kadar okkalı cümleler kur, faşistleri, din pazarlamacılarını, işbirlikçileri açık et zehir zemberek bir dille. ne beklersin : böyle kodumu oturtan cinsten, cüsseli, ciddi bir bünye falan. alakası yok, herif gülüyor mütemadiyen. vur ensesine al lokmasını. ( hain sırıtış) biz topluca şaştık valla .

keyfi de yok bu aralar, silkin bi kendine gel dedik, iflah olmadı. sinefil nasıl düzelir diye düşünüp film reçetesi verdik, kar etmedi. tüm ciddiyetimi yerle bir edip, eli maşalı bir rosa imajı çizmek pahasına bu haltı yemeye karar verdim. şişşştt aylak, sana söylüyorum :

yaz ulan !
    (tante rosa, 28.12.2007 15:46 ~ 15:53)
  20. inönü'nün deniz tarafında, kanatlarını rüzgara, kalbini beşiktaş'a açan tribün kartalı
    (dirk, 26.01.2008 22:58)
  21. (bkz: gizli fatsalı)
    (kahvedekiler ınının diyor ınının ınının ınının, 18.02.2008 20:11)
  22. baktım da bir sürü şey yazmışım hakkında;
    daha önce de bugüne yakın severmişim belli.
    şey geldi aklıma dün;
    bu adam bugünün değil de, iki yüz üç yüz sene öncesinin beşiktaşında yaşasa çok başka olmazdı hali ama o günün safi kalp insanı onu layık olduğu yere koyardı.
    adı kalırdı diye düşündüm dün;
    dünden bugüne
    niye?
    iyi adam çünkü,
    vicdanlı adam
    ne basit di mi iyi adam demek;
    ne kolay laf, ne basit tını vicdan
    yavşak ağızlardaki keyifli gibi bi şey
    siktir edin hepsini,
    boşaltın kelimelerinizin anlamlarını
    iyi deyin, gözünüzün önüne bu adam gelsin
    o kadar iddialıyım;
    vicdan deyin bu adam gelsin
    ulan tuttuğun takımından mı, başkası için sıkışan kalbinden mi?
    nedir ulan bunun sırrı
    söyle bu sırrı belki bağ bostan olur bizim kalbimizin ot bitmez çorağı
    (khaki, 03.03.2008 13:54)
  23. yol yordam bilmeyen kardeşinin elinden tutmuş güzel insan. maç sonrası çoşkuluyuz sevinçliyiz ayağına atkısını az daha cep yapıyordum yemedi. normal bir konuşma sırasında "lan" dediğini duymamakla beraber, biz gördük ki sinirlendiğinde çok güzel komplike küfürler ediyor. yanındakinin de gerginliğini alıyor *
    (anakin, 04.03.2008 13:23)
  24. hey gidinin stalker'ı , 1 mayıs darbecisi, bilen efendinin tabiriyle türk polisinin copuna kafa atan anarşik siyah-beyazı hey !

bir nevi nöbette şimdilerde. güzeeel diyerek haince sırıtıyorum. bu herifin uzun süren sessizlikleri, yaşadıkları, izlediği ve bakışından damıttıkları, gördüğü ve ettikleri, öfkesi, yorumu yığılıyor böyle anlarda üstüste. birikiyor, birbirine karışıyor, o edemediği küfür bünyeyi dürtmeye başlıyor, cümleler sıkıştırıyor, basınç artıyor, bardağa o son damla düşüyor veee !

ortalığı hallaç pamuğu gibi atacaktır yakında bu denizci, fırtına öncesi sessizlik bu bilenler bilir. aman diyeyim !

unutmadan. siyasi bakımdan katiyen oyuna gelmemekle övünebilir, doğrudur ve fakat bu gidilmeyen "oyun"un sınırları fena halde geniştir bu karasularında! geçen sene "bu mesajımı sakla, bu sefer gelmezsem şerefsizim" dediği mesajı haziran ayı itibariyle yüzüne çarpmayı planlıyorum.

acımaz tefe koyup çalarız, o da bizi bilir !
    (tante rosa, 17.05.2008 17:58)
  25. her daim siyah, her daim beyaz adam.
    (deniz büyücüsü, 17.05.2008 18:09)
 sayfa  / 3