bir recep tayyip erdoğan şaheseri.
bu adamın çevresindeki insanlar, danışmanları falan nasıl bir türkiye anlatıyor başbakana. yahu belki adamda suç yok. ona böyle anlatıyorlar. yani ben kendimi bu şekilde kandırsam diyorum belki sinirim geçer.
recep tayyip erdoğan'ın yanıldığı kriz zaman grafiğinde açıkca görülen tespittir.
(görsel: kriz tepe noktaya ulaşmış ve inişe geçmiş durumda/41850)
grafikte görüldüğü üzere kriz tepe noktaya ulaşmış ve inişe geçmiş durumdadır. başbakanın dediği gibi kriz b noktasından c noktasına doğru, sigma* delta* eğrisinde inişe geçmiş görünüyor. ancak başbakanın eğrinin devamını görmezden gelerek krizdeki yükselmeyi idrak edemeyişi bize basit fizik bilgisinin yetersiz olduğunu göstermekte.
eğride görüldüğü üzere kriz c noktasında e noktasına doğru tedrici olarak yükselmekte.
umarım grafik üzerinde birisi teğet geçer veya hamdi olsun ya da başkası olsun başbakana grafiği yorumlar da zamandaki uzama kısalır.
herkes; "kriz asıl kendini ocak ayından itibaren gösterecek." diye yırtınırken bu da nedir deyu derin düşüncelere gark ettirmiştir bizi yine sayın başbakanımız. bir de şu var tabi: kriz kriz derseniz kriz gelir tabi olm.
gelmiş geçmiş en ünlü iktisatçının malum yerlerinden yaptığı açıklamadır.bu kişiye iktisatla ilgili bilgileri de kasabın vermiş olduğundan şüpheliyiz cümleten.
rte'yi yeni anlamamı sağlayan sözdür. demek ki neymiş; kriz bizi tepe noktasından teğet geçmişmiş. yani canım başbakanım kriz bizi etkilemedi felan demiyormuş.vallahi içim rahatladı. inişe geçtiğine dair bir yanılsamaya düşse de; en azından krizi kabullenmiş...
ülkesini soğukkanlı bir şekilde rahatlatmaya çalışan iyi niyetli başbakanımızın sözü.ama gel gör ki güneş de balçıkla sıvanmıyor,daha yaratıcı ol,daha gerçekçi ol be sayın erdoğan,kriz yükseliyor ama bizde koruma kalkanlarımızı hazırladık,savaşmaya hazırız de,de ki artık şu millette masal dinlemekten kurtulsun.
tepe noktası olan teğeti bir türlü gözümde canlandıramadığım için anlayamadığım açıklamadır. sen yıllarca oku, itü'de
dirsek çürüt, mühendis ol ve yıllarca çalış, ve fakat bir başbakanın ne demek istediğini anlayama. dibe vurmama neden olmuş açıklamadır.
teğeti ihmal edip sadece krizin tepe noktasına odaklandığımda ise başbakana hayranlığım tavan yapıyor. krizin nasıl bir eğri çizdiğini de, çizeceğini de, tepe noktasını da biliyor işte. kim korkar artık hain krizden?
-sayın yolcularımız ben kaptanınız rte.. akp havayollarının kontrolünde olan uçağımız tepe noktasından sonra inişe geçmekte. bize oy verdiğiniz için teşekkür eder, bir başka krizde buluşmak üzere diyerekten.. lan.. kemal.. lan.. çok hızlı iniyoruz kemal * aloo.. inmiyoruz lan çakılıyoruz. lan lan lan... mikrofon açık kalmış kapatın lan şunu. hemen ergenokon mergenekon bi film koyun televizyona. olmadı başörtüsü şarkısı çalın. lan çakılıyoruz olm..
+hanım kemerini bağla.
sayın erdoğan bu konuda haklı, kriz azalma eğilimleri göstermektedir;
işte bizim şirketler grubu da bu sebeple, kutlama amaçlı olarak; yalnızca tek bir firmasından 350 kişiyi çıkardı, bayramdan sonra ücretsiz izinler başlayacak, zam yapılmayacak. bu da yetmedi, maliyet düşürmek adına enerji tasarrufuna gidildi, üretilen ürünlerde %40'a varan kalite düşüşleri, yağmur gibi gelen iadeler başladı.
ama biz çok eğleniyoruz. mesela ne zamandır izin izin diyordum ben, ücretsiz izne mi gönderileceğim yoksa tamamen mi kovulacağım bile belli değil. evine ekmek götürmek derdindeki binlerce çalışanımız da öyle.
eğlence anlayışımız çok mu garip? hadi ordan, sevsinler seni!
"kriz, orgazma ulaşmış; sigarasını içmektedir." ile eş değer laf. ama başbakan yanılıyor; uzmanlar bunun daha sadece bir ön sevişme olduğunu söylüyorlar.
krizin çok değişkenli bir fonksiyon olduğunun da hesaba katılması gereken sonuçtur. burada çift katlı integral aldığımızda dış integral 0'dan e^(lnsinhx)+arctan6/7'ye iç integral ise cıızzzttt cozzttt ....