|
|
- çok zora gelmedikçe bulaşılmaması gerekir. ne de olsa borç yiyen kesesinden yer.
durup dururken, daha sonra vereceğim parayı niye şimdi alayım.
(bkz. tutumluluk)
- güvenilirlik anlamı da var
- belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için ve geri verilmek üzere bir bedel (genellikle faiz) karşılığı gerçek ya da tüzelkişilere verilmesidir. kredi çeşitleri: güvencesine göre teminatlı ve teminatsız; kullanıcısına göre; özel ve kamu, süresine göre; kısa ve uzun, veriliş yerine göre üretim ve tüketim; kullanım alanına göre ticari, tarım, sanayi, yapı ve orman gibi ayrılır.
not:ekonomi ders notlarından alıntıdır
- tdk derki : belli bir öğrenimin tamamlanması için öğrencilerden istenen her türlü kuramsal ve uygulamalı çalışmalar göz önünde tutularak, bir yarı yıl veya bir öğretim yılı okutulan herhangi bir dersin, okul programı bütünlüğü içindeki değerini nicelik olarak gösteren birim..
- derslere biçilen değer. öğrenciler tarafından ödenmesi istenir.
- kredi; ödünç verme işlemidir. latince credere(inancı olmak) sözcüğünden türetilmiştir. borcunu ödeyeceğine inanılana verilen parayı ifade eder.
kredi, anamalcı üretimin temelidir.
kredi kurumu, bir malın başka bir malla derhal değiştirilememesinden, araya zorunlu olarak giren bir zaman süresinin girmesinden doğmuştur.
bir bankadan kredi alabilmeniz için o bankaya, krediye ihtiyacınızın olmadığını kanıtlamanız gerekir.
- kredi, geri ödeme taahhütlü borç belgesi. kimi zaman borç yiğidin kamçısı cengaverliği ile kimi zaman ise adını anmadan beleşten yediğiniz güzel günlerin uzun acılı geri dönüşleri. ve aslında türkiye bir kredi cenneti olma yolunda ilerlerken, bireysel ihtiyaç kredilerinin eline avucuna bordrolu kelleler halinde düşerek cebelleşen zamane yiğitlerin göğüslerinde biten her kılı (güzellik salonlarından önce) vadesini doldurmaya uğraştığı her kredi taksitinin bir çentiği için cımbızladığı meşakatli, yiğidi yiğitliğinden eden bir hüsrane. neymiş efendim, çarklar böyle dönüyormuş ve neymiş efendim dönen çarkın suları biriktiği yerden kalkınmanın vatanı haline getiriyormuş, ihya eder oluyormuş bizi. her geçen gün sayıların altında fakirleşen kredizedenin ağır ağır adımlarla gelen hezeyanı? kredilenmek herkese nasipken, borçlanarak ölmek zaten bize kader. nerden nasıl olduğunun ehemmiyeti bu safhada gayretkar bir saflık olur. ha bu arada kredi almak için önemli nedenlerden biri; büyük ölçüde aynı bankadan aldığı kredi kartının ödenmeyen limit aşımı borçları! buyrun buradan kullanın... çevirdik kazı yanmadı ama bu tüyler ne zaman biter acep?!! döner sermayenin bi türlü dönmeyen piliçleri... he?
- sadece bankalar için değil insanlar için de kullanılan bir terim halini almıştır günümüzde..çocukluğumda halamın 'senin bende kredin bitti' cümlesinin tesiri altındayım bugün de..
- bankaların key ödemelerine gözünü dikmesine neden olan lanet kelime.
|