|
|
- hayatındaki her şeyi not alma durumu.
( bunu da sözlüğe yazayım...)
- windowsun renk düzenini sözlük gibi yapmak, bilgisayarı açar açmaz sözlüğe girmek ve pencereyi, bilgisayarı kapatana dek kapatmamak, 2 dakikada bir "bugün" tuşuna basmak, günlük hayatta bile sözlüğümsü konuşmak vb.. diye sıralayabileceğimiz olaylar bütünü..
- en çok savunduğum tezlerden biri olan bağımlılık yapan herşey zararlıdır başlıklı tezi son günlerde sorgulamama neden olan olgu sözlük, son birkaç gündür iyiden iyiye beni içine alan bu olgu bakış açımda farklı bir sayfa açmıştır olaylara ve durumlara sözlük penceresinden bakmaya başlamak çok değişik ve güzel bir duygu
(bkz: sözlük yüzünden asosyal olmak)
- insanın hayatının bir sözlük formatında hikaye edilmesi durumu. yaşam içindeki çeşitli unsurlara ilişkin ayrıntılı bilgi edinmeyi sağlayan faideli girişim.
(bkz: vedat türkali ansiklopedisi)
- (bkz: hayatım roman)
- yabancı bir dili öğrenmekte olan biri için geçerli olan kavramdır.
- pc başından kalkmamak, odana biri girip sana birşey soracağı vakit "bi dakika bi dakika" diyerek yazacağınızı unutmamak için susturmak, gittiğini fark etmemek, dersi bile sözlüğe tanım girmek için dinlemek ve not almak şeklinde giden bir çeşit takıntıdır.
- sözlük yazarının sosyal hayatına yansıyan, artık yaşam biçimi haline gelmiş, günlük konuşmalarının sözlük dili haline gelmiş olmasıdır.
-abi olanları duydun mu?
+geçen gün vuku bulanları mı soruyosun?
-yok be abi hani geçen gün çocukluğumuzdan konuşuyorduk ya..
+dimi ya 80 lerde çocuk olmak bambaşkaydı..
-evet abi ya, bi' baktım bizim mahallenin veletleri mahalle maçı yapmaya başlamışlar turnuva falan..
+ya ya onlarda büyüdüğünde unutamazlar bu günlerini, aynı unutulmayan ilkokul bilgileri gibi
-ne günlerdi be abi..
+öyle öyle, artık boylumlamaya başladık be olm..
-boylum.. tabi abi doğrudur, neyse abi geçen bi' kız ayarladım abi eve gittik, tam yattık kız "bugün olmaz salça kaynatıyorum" dedi anlayamadım bi türlü
+olm o regl oldum demenin bin yolundan biridir anlamadın mı?
-ne bileyim abi ya.. bi'de ilk tanıştığımızda kız arkadaşın yok mu diye sordu bi' an dondum kaldım
+koçum ne olursa olsun her zaman aklının bi köşesinde kız arkadaşın yok mu sorusuna alternatif cevaplar olsun
-doğru diyosun abi.. peki sen kızları nasıl tavlıyosun? var mı bi taktiğin abi?
+tabi canım, benim postmodern şiir denemelerim var, kıza bi' okuyorum o anda bayılıyo bana!
-vaayy büyüksün abi, başka var mı böyle taktiğin?
+mesela unutulmaz film replikleri de işe yarar böyle durumlarda, ayhan ışık filmlerinden mesela..
-abi perfectsin ya..
+olm bırak şu ısrarla ingilizcesi kullanılan kelimeleri, doğru dürüst konuş, türksün lan sen!
-aslında doğru diyosun abi
+tokat gibi cevaplar verdirtme koçum bana sinirlendirme beni!
-tamam abi kızma özür dilerim, peki abi kızları güldürmeyi nasıl beceriyosun?
+onun içinde bilgisayarımda yaran msn diyalogları diye bi klasör açtım komik konuşmalarımı kaydedip ezberliyorum
-vaayy be abi çok zekisin, peki ilk başta muhabbete nasıl giriyosun?
+olm biz türküz, türklere özgü asılma cümleleri yetiyo, bazen tutmuyo ama olsun düşenler yetiyo.
-anladım abi. abi bi'de beni eski kız arkadaşlarım hiç arayıp sormuyo, sen nasıl yapıyosun bu işi?
+olm eski sevgiliyle arkadaş kalmak zordur, emek ister, saygı ve sevgi çerçevesinde bitireceksin işi. asıl olay budur.
-beni aramayanı ben hiç aramam abi, baktım aramıyolar bende sövüyorum arkalarından
+yapma koçum böyle şeyler, eski sevgilinin ardından söylenenleri sende hak ediyorsundur, yani bir yerde kendine küfür etmiş olursun
-abi noldu gözlerin doldu, eski sevgili falan deyince aklına birisi mi geldi?
+ağla1
-ne dedin abi anlamadım.. neyse aslında bi'şey daha vardı abi..
+ybsg
-ne abi..?
+*
- (bkz: sen bu giriyi okurken)
- bir şeyi tecrübe etmeden önce onun hakkında fikir edinebilmek amacıyla sözlüğe başvuran kişinin hayat tarzıdır. bunu alışkanlık haline getirmiş ve özellikle aşk sevgi tarzı durumlarda iyi bir tercih yapıp sözlük okumuştur. bir yerde bir pişmanlık yaşayacaksa karanlık tünelin sonunda başına gelecek olana uyanmış ve tekrar gözden geçirme şansı yakalamıştır.
- edindiğim tecrübelere göre, hayatınız nasıl sözlük olur şöyle özet geçeyim:
- tüm çevreniz, arkadaşlarınız sözlükten ise
- sözlükle yatıp, sözlükle kalkıyor, dışarıda, orada, burada sözlük hakkında konuşuyor, tartışıyor iseniz
- sözlüğe yazmadan duramıyor, infonuzu, statünüzü, aldığınız oyları kafaya takıp dert ediyorsanız
- sözlük ile bir yerlere gelebilme peşinde iseniz
sanırım azcık hayatınız sözlük olmuştur, en azından azcık olmuştur.
- sıkıcı bi şeydir. hayatı roman olmak ne bileyim film olmak varken!
(ceyza, 23.10.2008 23:38 ~ 23:38)
- (bkz: alternatif hayatlar)
ayrıca hiç de fena bir seçenek değildir..
|