kafaya kuş sıçması 

adana çık aradan

1. şanslı olduğunuza işaret eder. hemen loto oynamalısınız.
    (protez bacaklı kirpi, 19.07.2008 13:04)

2. gece saat 3 sularında rakı masasından kalkındıktan sonra kafanıza olmadık bi açıdan sıçabiliyorsa bu işte bi keramet vardır diyip şans oyunlarına abanmanızı gerektiren durum.
    (fernando, 19.07.2008 13:07 ~ 13:07)
  3. loto oynayıp kazanmadığınızı öğrenene kadar kuşa küfür etmemenize neden olur.
    (haarp131, 19.07.2008 13:33)
  4. şans olduğu düşünülerek bütün gün o kafanızdaki pislik ile gezmenize neden olup bir loto bayii, bir milli piyangocu aratan ama batıl inançtan başka hiç bir şey olmayan durum. hem neden kuşlar hep kafaya sıçarlar ki. ne bileyim neden kola omuza işte ne bileyim vücudun başka bir yerine denk getirmezler ki.
    (bana bir nick bulun, 19.07.2008 13:35)
  5. hele günde başınıza iki dafa geliyorsa, "milli piyangocu bulun lan bana" diye gece 11'de koşuşturmanıza neden olur.
    (şimdi ben ne desem, 19.07.2008 13:38)
  6. günün sinir bozucu olayı olur. iz bırakır.

laptopum ve ben, ilk günümüz, mevsim yaz, dışarda oturmuşum, wireless-lan'ım var, komşulara hava atıyorum. hem güneşleniyorum hemde sörf ediyorum. herşey mükemmel.

kuş geliyor, sıçıyor, lan o kuştan nasıl bu kadar sıvı madde çıkıyor hâlâ hayret ediyorum, bi şıçtı bırakın kafayı, kafa, tshirt, laptop, pantolon, hepsine sıçtı, hepsini geçtim , laptopumun entegre olan hoparlörüne sıçtı, çıkaramadım, hâlâ içindedir ve görünür, ulan daha yepyeniydi be
    (aksi istikamet, 19.07.2008 14:06 ~ 14:09)
  7. insanın şansını kendi yaratabileceğini hatırlatan iş.git ve bol kuşlu bir ağacın altında bekle şeklindeki çözüm ile hayat kolaylaştırılır bir nevi.
    (gebesh, 19.07.2008 14:44)
  8. düpedüz şanssızlıktır bu efendim. koskoca gökyüzünde bir kuşun gelip kafanıza sıçmasının şanslı bir tarafı yoktur bence.
    (asd, 19.07.2008 14:47)
  9. okul bahçesinde sürekli "başıma" gelen olaydı kendisi.
    zira her bi haltı yiyen kargalarla dolu bi okulunuz varsa "başınıza" gelmemesi imkansıza yakındır.
    şerefsiz karga gelip gelip atatürk büstüne yapardı, bir kere denk getiremedi bana doğru nişan aldı.
    onun başına geleceğine bana gelsin daha iyi tabi...
    (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 19.07.2008 14:49)
  10. kuşlara, insanlar tarafından verilen en özel haktır.arabalarına sıçtıklarında sinirlenirler ama kafaya sıçmalarından mutluluk duyarlar.
    (mutsuz, 19.07.2008 15:05)
  11. zaman zaman başıma gelen durum..her defasında koşa koşa kazı kazan alırım...kazırım kazırım ..çıkmadıkça yılmadan daha bi hevesli kazırım..ta ki kazı kazanı kazayan bozuk paramı dahi bitirene kadar.boyunu bükük eve dönerim...gecenin sonunda ise kuşun yanında bi de anam babam ağzıma sıçar olan biten parayı kazı kazana verdiğim için..
    (bitanesindenbitanesine, 19.07.2008 15:22)
  12. genel anlamda şanslılık ifade eden bir durum niteliğinde toplumda yerleşmiş bir kanı olsa da aslında şansızlığı simgeleyen bir durum olmaktan başka da bir şey değildir. kuşun o naçizane eylemini gerçekleştirmesi için sizin kafanızı seçmesi, hele bir de özel bir davetteyken bunu gerçekleştirmiş olması şansızlık değildir de nedir peki? sonrasında, kişinin durumu örtbas etmesi durumunda, bir avuntu şeklinde ortaya atılmıştır bu şanslılık ifade etmesi durumu. yaa bak saçım battı ama şansım açıldı şeklinde anlık üzüntüyü hafifletmek için ortaya atılan ama şansla ilgili olmayan bir söylem olmuştur. yoksa gün içinde oynanan şans oyunlarından da, alınan milli piyango biletlerinden de bir hayır gelmez. haa ne olmuştur sadece o anı berbat eden durum esprilerle bu şekilde kapanıp, kişiyi üzmeyen bir boyuta taşınmış ve görünürdeki şansızlık, söylemlerle şanslılık boyutuna taşınmıştır.
    (aller anfang ist schwer, 19.07.2008 23:29)
  13. eğer bu olay sizede benim ki gibi lise yıllarında tüllenirken denk geldiyse ve ilk kız arkadaşınızla bir haftadır planını kurduğunuz o okul dışında ilk buluşmanızda gerçekleşiyorsa ve kuşun hedef olarak seçtiği nokta ve kuşun dışkısındaki su oranının çokluğundan ötürü suratınızın ve elbisenizin batmasına sebep olduysa sizde bendensiniz demeden edemediğim olaydır.
    (allahın coolu, 19.07.2008 23:43)
  14. boktan bir durumdur.
    (redghost, 19.07.2008 23:57)