kadın erkek eşitliği   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. dünya’da kadın ve erkek eşitliği diye bir şey olduğuna inanmıyorum. bu külliyen yalan olan tabir sadece bir gerçeğin daha fazla eşelenip ortaya çıkarılmaması için bayanların önüne zorla konulup kabul ettirilmiş bir düşüncedir. insanlık tarihinin en başından beri her erkeğin bildiğine emin olduğum bir şey var ki oda bayanların nerede ise her açıdan üstün oldukları. her duyguyu erkeklerden daha kuvvetli yaşıyorlar, kendilerine verilen her işi daha büyük bir şevk ile yapıyorlar, daha estetikler… dünyadaki erkek faşizminin beni nasıl karşılayacağını bilmeme rağmen haykırmak istiyorum ki yaşamlarımız iğrençliklerle dolu ve hala hayvansal güdülerimizi yenememiş yaratıklarız. kadınları sadece sex objesi olarak görüp onları her alanda bu iğrenç karşılaştırma ile yüz yüze bırakıyoruz. kendimden utanmak istiyorum! hayvansal ve insansal düşünceler arasında kalmış yapımızı daha binlerce yıl tamamlayıp salt insan olabileceğimizi sanmıyorum…
    (luckystrike, 15.03.2004 11:38)

2. adem ve havvanın çocukları olduğu anda geçerliliğini yitiren kavram
    (baypipo, 21.03.2004 20:16)
  3. diye bir şey yoktur.kadın erkek eşitliği düşüncesi kapitalist zihniyetin sanayi devrimi sırasında kocaları fabrikada çalışan kadınların da fabrikalarda ucuz işgücü oluşturmasını istemesiyle, kadınları provake etmesiyle olagelmiş bir düşüncedir.kadınlar daha üstün veya erkekler daha üstündür diye de bir şey yoktur. varsa böyle bir şey buna açıklık getirilmeli ve uygulanabilir olduğu gösterilmeli.
    (gömer, 22.03.2004 01:42 ~ 01:42)
  4. kadınlar farklı yaratıklardır erkekler farklı. kadınlar bir kere aybaşı diye ilginç bir şey yaşar herkes bunun kötü olduunu düşünsede yaşamı uzattığını bilmek şaşırtır herkesi. kadınlarla erkekler farklı yaratıklarsa eşitlik kurmak imkansızdır. ne söylerseniz söyleyin bir kadın "yok yok kesin benden ayrılmak istiyor" diye düşünürken erkeğin "yaa arabadan garip bi ses geliyor acaba motordamı sorun var" diye düşünmesi çook fazla farkın olduğunu gösterir. evrimin temeline dayanan cins olan kısımda bile farklı yerlerde tutuluruz. bundan dolayı eşitlik kurmaya çalışmayın.
    (ekzo, 22.03.2004 02:00)
  5. türkiyede, başlıkta görmüş olduğunuz 3 kelime ile sınırlı kalan ve böyle olması sağlanılan temel insan hakkı kuralı.
    (r feynman, 22.03.2004 13:40)
  6. fiziksel olarak imkansızlığı zorlayan kavram..
    (zeus, 29.03.2004 22:23)
  7. yasası da çıksa genede kadının sinerek kendisinden bozacağı hadise
    (bkz. sığınma ihtiyacı)
    (invisibleruh, 30.03.2004 20:38)
  8. kadın ve erkeğin birbirlerine kızdığında kullandıkları ve gerçekte varlığı daima tartışılacak olan haklar.
    (elvishking, 14.06.2004 17:36)
  9. olması gereken, olmayan ve de tr'de olamıcak olan durum.her ne kadar "modern" olduğunu iddia etselerde birçok erkek ataerkil bir toplumda yaşadığını aklından çıkaramamaktadır.
    (dharma, 13.08.2004 11:35 ~ 30.08.2004 11:10)
  10. kadın ile erkek aynı haklara sahip olarak eşit olabilir. başka türlü bir eşitlik söz konusu olamaz. ama ille de istiyorum diyen varsa kendilerini inşaatta ameleliğe ve halde hamallığa davet ediyorum
    (azwepsa, 13.08.2004 11:53)
  11. (bkz. kadın erkek ikilemi)
    (kerrigan, 13.08.2004 13:11)
  12. schrödinger eşitliği kadar gerekli bişey
    (hepten aykırı, 26.10.2004 22:17)
  13. kadınlarla erkeklerin sosyal statü konusunda eşit olma durumu. bunu diğer konulara çekmeye kalkarsanız çok yüzeysel bir bakış açısı olur.
    (foreone, 26.10.2004 22:23)
  14. kadın ve erkek elemanları için kütle enerji eşitliği yazılırsa:

kadın + erkek+ mutluluk+ gözyaşı- para- zaman=0
    (ascella, 27.10.2004 00:04)
  15. (bkz: matematik)
    (varolmayan şövalye, 27.10.2004 00:05)
  16. fiziksel olarak değil de kanuni olarak düşünülmesi gereken durum. fakat bu durumda hakkın verilmesi yetmez. *
    (peng, 27.10.2004 16:17)
  17. bir kadın = üç erkek
    3/2 kadın + bebek = 2.75 erkek

tadında eşitlikler midir sorularına sebebiyet veren , ortaya kesinlikle bir hıyar tarafından atılmış saçmalık.

sonuçta eşitlik ne olursa olsun , yaşamın değişmeyeceği ve karşılıklı insani değerlerin ilişkileri ve de toplumsal statüleri belirleyeceği gerçeğinin asılolduğudur.ama illaki hukuksal bir mantık yürütmek farz olunuyorsa bu eşitlik ;

kadın = erkek ~ aseksüalite ' dir.
    (skuba, 09.11.2004 07:05 ~ 07:05)
  18. ne yazık ki hala ben erkeğim yaparım sen kadınsın kafanı kırarım mantığının hüküm sürdüğü yerlerde var olmayan şey.
    (esdora, 29.01.2005 01:05)
  19. eşitlikten ne anlandığı ile ele alınması gerekir. yani konu fırsat eşitliği ise, yani cinsiyet ayrımcılığının hışmına uğramamak gerektiği fikri ise, bu, aklı başında kimsenin itiraz etmeyeceği bir şeydir sanırım.

ama erkek ile kadın eşit değildir. bundan, "erkek rox, kadın sux" anlayanlar hemen bıraksınlar, gidip önyargı zırhlarını cilalasınlar. evet yok öyle bir eşitlik. kadın başka, erkek başka bir alemdir. elma ile armut, integer ile string karşılaştırılmaz -anlaşılmasın diye böyle yazdım.

mamafih, belli parametreler alınıp karşılaştırma sahası daraltılarak, misal bilimde, yararlılıkta erkeğin çok önde olduğu gerçeğini görmek olası. sade ismini bildiğiniz antik yunan filozofunun erkek olduğunu tasavvur edersiniz, di mi? ve akla marie curie'den başka bilim kadını gelmez kolay kolay. ve ben hayatımda -nedeni deşmeyelim- * adam gibi bayan sistem/yazılım mühendisi görmüş değilim.

ama elbet başka alanlarda da kadın parlaklığı olabilir -bu çeşit kıyaslama gerekli olduğundan çok zaten hazırda bulunan bir şeydir, biz yapmadık yani benchmarkları. evet anne olması kadının benzeri bulunmaz bir yararlılıktır. "peki ulan hangisini gerçek belleyelim, bana adam gibi de bakim kadın mı üstün erkek mi, yoksa eşitler mi?" sorusuna hiçbiri yanıtı verilebilir. yani özetle, tutup total bir çıkarıma yaslanıp kadın ile erkek eşittir denemez. içi boş lakırdıdır.
    (unruly, 29.01.2005 01:26 ~ 01:28)
  20. "eşitlik varsa penaltılarla gidilsin" şeklinde vecizeler türetilmesine neden olan kavram.
    (togisama, 29.01.2005 01:42)
  21. (bkz: insan eşitliği)
    (betty blue, 12.10.2005 11:39)
  22. erkeklerin kadınlara otobüslerde yer vermemesinin kabalık olmamasıdır.
    (azwepsa, 12.10.2005 11:43)
  23. 60 yaşındaki amcaların otobüste, ısrarla 18 yaşında kızlara yer vermesine gerek kalmamasıdır. amcalar yine de yer verecektir ama, kızlar oturmayacaktır eşitlik durumunda.
    (lightblue, 12.10.2005 12:33)
  24. ikiside insan olduğuna göre eşitsizliği savunan birinin insan gibi davranmaması anlamına gelir
    (koltuk, 12.10.2005 13:50)
  25. (bkz: yok öyle bir şey)
    (bkz: daha neler)
    (bourcou, 12.10.2005 17:38 ~ 17:39)
 sayfa  / 3