belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk
  2. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · boylumlama
  6. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · şans
  9. · goşizm

istiklal marşını okuyan küçük kız  

1. bunu izleyenlerin mutlaka aşağıdaki videoyu da izlemesi gerekir.

http://www.youtube.com/...

(bkz: yorumsuz)
    (frock, 02.07.2006 12:37 ~ 30.07.2006 19:25)
  2. kendine ezberletilen şeyleri farkında olmadan yapan kız. bunu yaparken aptal sabah programı izleyici kitlesi (insanı korkutan, hızlı ve boş konuşan teyzeler) tarafından alkışlanan, sömürülen kız. bırakın o kız sizin aptal milliyetçilik tatmininiz için istiklal marşı falan okumasın.gitsin evcilik oynasın.
    (kusmuk, 02.07.2006 13:01)
  3. (bkz: suğra bal)
    (quistis, 16.07.2006 23:43)
  4. mahallede çığıran birsürü yeni yetme bebeye vesile olan kızcağız.
    (hanspeterberigel, 16.07.2006 23:59)
  5. aynı yaşta yeğenim var o da birçokları gibi jetix hayranı. bir de gülşen'i çok beğeniyor sıpa (maldan anlıyor tabii, ee kimin yeğeni). o yaşta birçok velet sabahtan akşama çizgi film seyredip toybox biriktirirken bu istiklal marşını ezberlemiş. helal olsun diyorum.
    (gelirsemkal, 17.07.2006 20:46)
  6. evet her türk gibi bende dinlediğim zaman tüylerim diken diken oldu fakat bizm insanımız bunuda abarttı hangi kanalı açsam o ufak kızcağız yahu o daha 4 yaşında evet çok beğendik ama bukadar da medyatik olmasına ne gerek var ki.zaten bi kanalda izledim bu şekilde çocuğu heryerde tv'ye çıkartmaları çiddi psikolojik problemlere yol açabilirmiş ileride.allah anasına babasına akıl versin...
    (kızılkırmızı, 17.07.2006 22:13)
  7. bu küçük kızcağız 4'ncü türkçe olimpiyadının başında çıkıp istiklal marşını ezberden okumuş nedense medyamız bu ilgiyi göstermemişti, sonra başka bir yerlerde görüldü herhalde ki medyamız mal bulmuş mağribi gibi sevindiler, çocukcağızı manşetlere, ekrana taşıdılar. zavallı çocuk 10 kıta şiir ezberledi diye iyice abartıldı, yarın on sene sonra safahati ezberler de kimse yüzüne bakmaz, dur be kafa şişirme derlerse bunalıma girmesi muhtemeldir.
    (organometallic complex, 21.07.2006 19:08)
  8. (bkz: propaganda)
    (keyif pezevengi, 06.09.2006 01:03)
  9. bu kızı oynatan kuklacıları ve ampulün etrafında uçuşan sinekleri gördükçe, ve onların "vatanseverlik" nidalarını duydukça nazım'ın vatan haini şiiri geliyor aklıma.. siz vatanseverseniz ben de vatan hainiyim, akıl sizinkiyse beyinsizim diye haykırmak istiyorum.
    (haşmet asilkan, 06.09.2006 01:30 ~ 01:31)
  10. 4.sınıfta istiklal marşının 10 kıtasını ezberlemek zorundaydık okulda. tek kelime yanlış olsa baştan okurduk tekrar. sanmayın ki olana kadar, üç yanlış yaptığımızda cetvelle elimize vururdu öğretmen. ezberledim ben de. 10 kıtasını ezbere bildiğim marşın tam olarak ne anlattığını lisede anladım.
    sonra bi akşam ana haberlerde bir çocuk gördüm, 4 yasındaymış. meydan gibi bi yerde. etrafında bir sürü insan, kameralar var ya. çocuğun eline de vermişler mikrofonu, doğru dürüst tutamıyo bile. öğretmişler, demişler ki bağırarak okucaksın, çocuk çırpınıyo yazık. kendinden geçiyo okurken. neyse, nerdeyse hiç takılmadan 10 kıtayı da okudu kız. bir alkış bir kıyamet koptu.
    milli duyguları uyandırmak güzel birşeydir, ancak bunun için 4 yaşındaki çocuğun kullanılması, mitinglerde ellerine okuyamadıkları pankartlar vermekten farksızdır. çocuğu kullanmaktır. obje yapmaktır, sırtına anlamsız yükler yüklemektir. anlamsızdır,eylemi gerçekleştiren anlamadıktan sonra.
    zaten hala öğrenemediğimiz sey herşeyi yerinde ve yaşında yapmak değil mi.
    (meerjungfrau, 24.11.2007 11:36 ~ 05.08.2008 00:56)
  11. ayıplanması gereken bir durum. başkalarını çoukları kullanıyorlar diye eleştirirken bizim bebekleri kullanmamaızın anlamı nedir. tamam ajitatif bir yönü var hakikaten sömürüye açık beyinlerin görmek istedikleri şeyler ama hiçbir işe yaramaz. o yaşta oyunda oynaşta olması gereken çocuğa 10 kıta ve tek kelimesini bile anlamadığı bir şiiri ezberletip kanal kanal dolaştırmak tek kelimeyle aıplanacak bir şeydir.
    buna benzer bir durum için:

yer : okulun ön bahçesi
    andımızı okurken:

+büyüklerimi saymak
    +küçüklerimi sevmek
    +yurdumu
    (pat pat ağlama sesi)

andımız bitince
    +ne oldu oktay niye vurdun mazluma
    -öğretmenim bana küfür söyledi
    +öğretmenim yalan ediyor benim defterimi böyle yaptı o
    -susun tamam...
    (i know i am right, 24.11.2007 12:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil