|
|
- kesinlikle, sözlükteki anketörlerden daha azdırlar.
(bkz: anket lan bu)
- tam istiklalden aşağıya doğru inerken yolun sol tarafında konuşlanmışlardır. göz göze gelmek gibi bir hata yapmazsanız bu engeli kolayca atlatmışsınız demektir. ama bir bakış attınız mı anında sorulara başlarlar yok efendim sigara kullanıyo musunuz, sakız çiğniyo musunuz,1-2 dakikanızı alabilir miyim vs.. saol acelem var diyerek aradan sıvışılmaya çalışılır ama yanlışlıkla gülümsediyseniz peşinizden bir süre daha gelmeye devam edeceklerdir. koşarak uzaklaşın..
- yolda durdurup üzerinde bilimum abur cubur, fast food tarzı hede, meyve fln bulunan bir tablo gösterip "son 2 ayda bunlardan hangilerini yediniz?" sorusunu soran ve verdiğim "hmm sanırım hepsini" cevabıyla dumur olan insanlardır. zannımca sözlüğe sızan anketörler de onlardır.
- insanların saldırmak suretiyle soru yağmuruna tutmasından hoşlanmayan bi insan kişisi olarak, eğer kulağımda kulaklık yoksa "ııaaıhh" ya da "yok" diyerek püskürttüğüm insanlardır. evet çevrem de pek hoş karşılamıyor. hayat.
- bir zamanlar 'yazık onlar da öğrenci para kazansınlar' düşüncesiyle mümkün olduğu kadar gerçi çevirmemeye çalıştığım insanlar.
ancak şimdi gördüğümde neredeyse nefretle bakıyorum, kaçıyorum yolumu değiştiriyorum.
çünkü en son yaptığım anketlerde verdiğim telefon numaram benim haline üzüldüğüm anketçi tarafından beni taciz edilme amaçlı kullanılıyor.
genelleme yapmak istemiyorum. bir tane kötüsüyle karşılaştım diye herkesi o şekilde değerlendirmek istemiyorum ama maalesef artık bucak bucak kaçtığım insan grubudur.
- -yaşınız kaç?
-18
-tamam 22.
-hangi deterjanı kullanıyosunuz?
-kullanmıyorum ben, sabunla elimde yıkıyorum.
-evet ace matik kullanıyosunuz.
-şimdi bunları aşağıda süpervizöre söyliyceksiniz. 22 yaşındasınız, ace matik kullanıyosunuz.
şeklinde diyaloğa özne olmuş kişiler bütünüdür.
- istiklal'in polyannalarıdır. genelde size hitap şekilleri "dostum, kardeşim, kankam, gözüm, bokum" şeklindedir ankete cevap alabilmek için.
buna rağmen hepsine tek tek katıldığım, en abuk en salak cevapları verip orgazm olduğum insanlardır. genellikle hatun olurlar katılımı arttırmak için. kafası güzel insanlara denk geldiklerinde ise patlamış mısırla izlenecek diyaloglara sebebiyet verirler.
- çoğu çalıştığım şirkete bağlı çalışan anketörlerdir, candırlar.
- bir zamanlar benim de içinde bulunduğum, ekmek parası için çalışan garibanlardan oluşan gruptur.
(bkz: ağlamıyorum gözüme bir şey kaçtı)
- yolda arkadaşınızla önemli bir şey konuşurken farkettiğiniz anda anketörden uzaklaşmaya çalışma anınız ve göz temasından olabildiğince uzak durma gayreti. genelde bu bahsedilenler işe yarasa da ama aşkım sadece bir kaç soru.. diye insana cinnet geçirten modelleride bulunur. bundan sonrası tamamen sizin sabır eşiğinizle ilgili bir durum.
(pixie, 21.09.2007 02:57)
- varlıkları 50 metre öteden farkedilen kişilerdir. 50 metre öncesinden bunlarla rast gelmemek için plan yapılır. bir kere göz teması sağlandı mı artık kurtuluş yoktur. 2-3 metre kala sortiler başlar. işim yok deyip geçerseniz cadde bitimi sonrası geri dönerken yakalanılırsa kurtuluşunuz yoktur. bazıları kötü davranır. yapmamak lazımdır. anket sonrası birşey satmaya çalışanlar daha tehlikelidir. kibar dille reddetmek daha da derin sortiler yemenize neden olur. genellikle ezik ruhlar yakalanır.
- çokca ötelere kaçılmaması gereken insanlar
zira aralarında yeni rakının anketörleride var ve ankete katılanlara 35 lik küçük veriyolar.
hey gidi kılıktan kılığa girdiğm zamanlar...
|