|
|
- kişi çok sakat bir yerden daha sakat bir yere küt diye sırtının üstüne düşer. herşey bir anda kararır... zorlarsın kendini çiğerlere hava girmez. bir daha denersin gene olmaz... "aha şimdi siki tuttuk, ölmüşüm ben" dediğiniz anda sırtınızda büyük bir acı hissedersiniz. işte o an hala yaşadığınızı anlarsınız...
- kırk derece (ve üstü) sıcakta, kana kana buzlu su içilen an, yaşadığını anladığın an olabilir pekala.
- yaşamakla kastedilenin ne olduğuna bağlıdır. eğer kasıt biyolojik ise bu zor olmasa gerek. yok eğer kasıt ruhsal ise çözüm sonsuz karmaşık bir forma sahip olabileceği gibi trivial de olabilir.
şahsım için ;
biri bana iyilik yaptığında ya da ben birine iyilik yaptığımda veya kendime iyilik yaptığımda anlıyorum ki hayattayım.
biri bana çiçek aldığında ya da ben birine çiçek aldığımda veya ben kendime çiçek aldığımda anlıyorum ki hayattayırm.
biri beni sevdiğini söylediğinde ya da ben birine sevdiğimi söylediğimde ya da ben kendimi sevdiğimi söylediğimde anlıyorum ki hayattayım..(juda, 08.06.2006 14:25 ~ 14:26)
- durmayan hayat akışından başınızı kaldırıp gökyüzüne baktığınız andır; güneştir, aydır, yıldızdır farketmez.. ya açık mavidir ya da lacivert..
(charlie, 12.06.2007 18:54 ~ 18:54)
- ölümden döndüğünüz anlardır.
|