son dönemde önlük giyilsin-kaldırılsın tartışmalarıyla yakından ilişkili olan farklardır.. bu mevzu sadece kıyafette bitmiyor çünkü..
heyhat, mc donald's a gitmenin, karizma yapıldığı yıllardı..
kimisi dünden kalıp morlaşmış, haşlanmış yumurtasını tırtıklarken, kimi özellikle zamanında yemediği, mc donalds tan aldığı ketçabını mayonezini açar ve evde kızartılan ama yine mc den alıp sakladığı patates kutusuna koyar yerdi.. şerefsizliğin yaşı yokmuş demekki..
bir de tabi capri-sun, meyöz olayı varki, toplumsal dejenerasyonun başlangıcıdır, uğur dündar hakemliğinde düellosu yapılasıdır..
benim zamanımda yeşil kalem kullanan bir hatun vardı.. sırf bu yüzden hatuna aşık olmuştum, ilkokul aşkı kontenjanını boktan bir yeşil kaleme feda ettim, başka birini de sevemedik tabii..
statü yaratmak dediğimiz bu olsa gerek, bir nesne yüzünden birine aşık olabildiysem ya çok malım, ya da o nesne statü farkı yaratmış bünyemde..
uçlu kalem benzeri bir kalem vardı. ucu küçülünce beyaz parçayı çıkarıp arkadan iterdin, öne yenisi gelirdi. bir de bunların silgileri ile renkli uçlu olanları vardı. alıp incelenir, kırmamak için özen gösterilirdi.
sözlük. * öyle saçma sapan, yaprakları her daim dökülen ya da içinde aranan şeyin bulunamadığı sözlüklerden değil. cilt cilt a-z arası devasa sözlük. sınıfta bir kızda vardı. öğretmen onun sözlüğüne bakıp kelimelere tanımlar bulurken biz kopan yaprakların yerlerini bulmaya çalışıyorduk. öğretmenin bakması bittiğinde biz de kopan sayfaları yerine yerleştiremeyip ıslatmaya başlıyorduk. rotring olmayan plastik uçlu kalemimizin gövdesinden birbirimize ıslak kağıt atarak dayak yiyorduk kızlar sözlük başında bekleşip dayak yemezken. statü ulan. sözlük(te)le statü hem de.
-öncelikle herkeste düz beyaz yaka varken "gemili memili yaka".
-sonra herkes saç baş dağınık gezerken saçları yana taramaya yarayan bir "tarak".
-kimsede yokken "plastik top".
-herkes plastik top aldıktan sonra bildiğin "dikişli top".
-herkes kumaş pantalon giyerken senin giydiğin "kot pantalon".
-"red kit çizgi romanı."
-"çıtçıtlı kalem."
-beslenme çantandaki "herhangi bir şey", sonuçta olan var olmayan var.