içki yasağı 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. akp iktidarının ne yaptığını bilmez uygulamalarından bire diğeridir. buradaki amacın ise ne olduğu asla anlaşılamayacaktır. şeriata kademeli geçiş anlamı çıkar mı burdan sorusunu akla getirmektedir.
    (aziz, 08.12.2005 02:07)

2. (bkz: dördüncü murat)
    (phriksos, 08.12.2005 02:08 ~ 02:08)
  3. çiller zamanındaki, özel radyoların kapatılması olayıyla başlayan radyoma dokunmayın kampanyasının bir benzerini zorla millete başlattıracak kampanya.
    (bkz: içkime dokunmayın)*
    (diarum, 08.12.2005 02:12 ~ 02:13)
  4. anladığım kadarıyla büfelerde içki satımını da yasaklayacak olan şeriat yolu üzerinde atılan yeni bir adım,gereksizlik,gevezelik.
    (odaman nehapak, 09.12.2005 01:26)
  5. demokratik solun türban yasağı neyse muhafazakar demokrasinin içki yasağı odur.gücü elinde bulunduranın insan haklarıyla taşşak geçercesine uyguladığı yasaklardır zira iksisi de.
    (evdeki ses, 09.12.2005 01:52)
  6. (bkz: ordu evi)
    (skuba, 09.12.2005 02:53 ~ 02:54)
  7. halkımıza aşağıdakileri tepkirtmiş yasaktır.

- "amına koyum memleketin derdi bi bu mu kaldı?" (büfeci adnan)

- "amına koyum zaten memleketi bu hale sokan sizsiniz, biz de derdimizden içiyoz, bırakın onu bari içek, memlekete bi hayrınız yok anladık da derdimize ve de yani rakı ile yarenliğimize neden karışıyonuz ulayn?" (bademci yusuf)
    (choban, 09.12.2005 03:00)
  8. yasaklandın hep saklandın
    bu kalpten kovuldun sen
    ısınıp uyumayı unut
    sarılıp ağlamayı da
    günaydın gittim ben
    (choban, 09.12.2005 03:06 ~ 03:07)
  9. (bkz: akp/@598382)
    (skuba, 09.12.2005 03:22)
  10. biz şaka yapıyorlar sanıyorduk... daha doğrusu böylesi bir içki yasağını hayalini kurdukları islam devletini gerçekleştirdikten sonra yürürlüğe koyarlar sanıyorduk... ancak acele ettiler, içki yasaklarını peş peşe sıraladılar. antalya ve kuşadası'na kadar dayandılar. almanya'nın 4.5 milyon tirajlı bild gazetesine bu yüzden manşet olduk:
    "türkiye tatilcilere bira satışını sınırlamak istiyor."
    okurumuz çiğdem bilgi, almanya'dan geçtiği mesajda diyor ki:
    - bu ülkede yaşadığım 10 sene boyunca alman halkının kafasındaki gerici türk imajını silmek için verdiğimiz mücadele de bu yüzden boşa gitmiş oldu...
    kamuoyuna ab'ye ve avrupa'ya gidermiş gibi yapıyorlar. ama gerçekte suudi arabistan'ı taklit ediyorlar. bunlar türkiye'yi ab'ye taşıyan değil, ab yolunu türkiye'ye kapatan takiyeciler...
    kamuoyu uyuyor mu?
    maalesef...

melih aşık
    (zaknafein, 11.12.2005 23:06)
  11. (bkz: neyzen tevfik)
    (squadron, 13.12.2005 23:00)
  12. (bkz: şeriat korkusu)
    (petersellers, 14.12.2005 22:52)
  13. izmirde dahi yapılması için uğraşılıp durulan olay.. en sonunda polisler de pes edip "ya tamam çocuklar için ama hiç değilse şişeleri göstermeyin" durumuna düştüler.
    sonuç izmirde gençler hala sokaklarda içiyor, gençler hala mutlular. yaşasın kordonda içmek .
    (dead end, 21.08.2006 09:13)
  14. içki içmenin popüleritesini arttıracağına inandığım yasaktır.
    (sunflower, 21.08.2006 09:57)
  15. şeriata geçişle falan alakası yoktur. bugün yılda sadece bir cinayet işleniyor diye başlık açtığınız ülkelerde de, şu geri kafalı türklere bakın dediklerini iddia ettiğiniz ülkelerin çoğunda da topluma açık yerlerde içki içmek yasaktır. herkes içkinin şişede durduğu gibi durmadığını bilir. gene herkes bilir ki içki içenlerin büyük çoğunluğu da sarhoş olmak için içer. sarhoş insanın toplum içindeki davranışları da kabul etmek zorundasınız ki herkesin hoşuna gitmek zorunda değil. kaldı ki sarhoş insan çevresi için potansiyel tehlikedir, çünkü en önemli organı olan beyni bloke olmuş durumdadır. dolayısıyla amanın şeriat geliyor kaçın gibi gerizekalılıklara gerek yoktur.

hem zaten boşuna, gençler hala sokaklarda içiyormuş. ne güzel, türkiye için ne kadar sevindirici bir haber. işte biz bu kadar çağdaş ve ileri bir milletiz. elime şişemi alıp sokaklarda içip dağıtasım geldi.
    (easy company, 21.08.2006 12:17 ~ 12:23)
  16. (bkz: alkolik bir şehir olarak izmir)
    (easy company, 21.08.2006 12:21)
  17. içki yasağı, insanın kendine yakışanı yemesidir. meslea belediyenin biri içki yasağı koysa, cemaat demez mi "iyi bok yedin?". işte bu şekilde belediye, kendine yakışanı yer.

(bkz: boşanda foseptik çukurunu ye)

new york eyaleti başta olmak üzere, birçok eyalette içki yasağı vardır, ve açık alanda içki içirtmezler. bu sefer de, sağda solda içenler dışarı çıkar, binbir türlü bok yer. içki yasağı, asrın hatasıdır, türkiyede demokrasi varsa, insan hakları çerçevesinde benim içki içmeme kimse karışamazsa reşit olduktan sonra, belediyelermiş, hükümetlermiş, ağzını açamaz.

aynı dışkı yiyicilerin verdiği emirle zamanında, zabıta çiftleri ayırıp kovalıyor, azarlıyordu. el ele tutuşanlardan kızlara "fahişe", erkeklere "kafir" sıfatını yakıştıranlar bilmezler midir ki, imam nikahı ile çoğalttıkları, ve çok inandıkları din kuralınca dokunmamaları gereken eşleriyle yatarak, kendilerini hem kafir, hem erkek orospusu yapmaktadır.
    (huma, 21.08.2006 13:49)
  18. sofular haram demişler
    bu aşkın şarabına
    ben doldurur ben içerim
    günah benim kime ne

nesimi
    (stairway to heaven, 10.04.2007 15:48)
  19. seçimde bizim uymadığımız olay. gerçi otel çalışanları olaya sonradan uyandı ama iş işten geçmişti.
    (tunfisch, 01.08.2007 12:05)
  20. nedir?? içki daha kendi kararlarını kendisi veremeyecek yaştaki kızına başörtüsü dayatması yapmayan insanların simgesimidir, içki içenler içki içmeyen birini gördüğünde 'aa sen niye içmiyosun bak doğrusu böyle' mi demektedir, içki içmeyenleri bizden değildir diye dışlamaktamıdır bu toplum.
    ikiside ne bir simgedir ne de başka bişey, kişinin kendi isteğince yaptığı kararlardır, bakın seçim değil karar.

bu ülkede benim halkımı bana karşı 'sizin bilmediğiniz, görmek istemediğiniz, görmezden geldiğiniz farklı bir kesim var' diye kışkırtmak yasaklansın.
    özelleştirmek yasaklansın.
    toplumun düşünceleri bir olmayan insanların alnına belli simgeler yerleştirilip bunları bölmek, ayırmak yasaklansın.
    işte ben buna bi büyük rakı açarım.
    (head trıp hero, 01.08.2007 12:22 ~ 12:33)
  21. eskiden yolculuklarda yolcularına şarap ikram eden ets, bu sene yola çıkmadan önce 'otobüsümüzde içki içmek yasaktır' uyarısı yaptı.

bu uyarı çok saçma, zaten yolculuk sırasında ancak alkolik biri çantasından çıkarır da içkisini içer ki bu da çok düşük ihtimal.

kısacası akp'nin saçmalıklarından biriydi bu da. nacizane bir örnek.
    (una furtiva lacrima, 12.07.2008 00:33)
  22. agzıyla içmeyi beceremeyip herkseide kendileri gibi sanan aciz ve acınası cemaatin kafalarına gore takılıp.4.murat osmanlısını yasatıp tarih tekerurden ibarettir sozunu yaşatmak istedikleri gereksizlikler silsilesidir.

ne yaparlarsa yapsınlar içeriz yeterki isteyelim.ötv %1000 yapsalarda icecegiz...
    (kylopsis, 12.07.2008 00:47)
  23. son zamanlarda demokrat olduklarını idda eden ve yetinmeyip muhalefete demokrasi dersi vermeye çalışan adamların işi.
    (su istiyorum, 12.07.2008 00:56)
  24. güya sokakta içki içen insanların toplumda huzursuzluk doğuracağı,suça yol açacağı bahanesiyle çıkartılan ancak içmesini bilmeyen insan barda içip dışarı çıksa da yanlış davranışlar yapamaz mı sorusunu akla getiren uygulamadır.buradan da toplum huzurunu koruma adı altında gerçekleştirilen uygulamanın aslında sadece bir kandırmaca olduğu gerçekte ise bunun sadece hükümetin ülkeyi postmodern arap ülkesine çevirme çabalarından bir diğeri olduğu anlaşılmaktadır.bir kaç yıl önce de kadın vücudunu gösteren kozmetik afişlerinin yasaklanması gündeme gelmişti.insan "bu da mı toplum huzurunu korumak içindi" diye düşünmekten kendini alamıyor.
    (header, 12.07.2008 13:39)
  25. bir tek bu yasak bile yeter, iktidarın fikir ve zikir meselesini anlamak için.

ha bir de duruma dair özlü söz:
    ya/rakım olmasa ne yapardım, bu yasağa karşı...
    (cohen, 12.07.2008 14:18)
 sayfa  / 2