|
|
- iç mimari üzerine eğitim almış yaratıcı insan... şöyleki insanların bu mesleği yapmak için mimar,tasarımcı olmalarının yeterli olabileceğini düşünmeleri aldıkları eğitimi nerde,nasıl,ne şekilde aldıkları sorusunu akıllara getiriyor.yurtdışında başlıbaşına,dil uzatılmayan bir meslek olurken yurdum mimarının çıkaracağı,çıkarmaya çalışacağı bir iç mimari projesinden sadece küsran çıkar. sonuç itibariyle kibirli mimar adam ,iç mimari bölümünü bitirmemiş kişidir ve 'ben bunu yaparım abi' kafa yapısı böylesine başlıbaşına bi disiplin olan bi alan için sökmez.
- güzel türkçemizin eksik kaldığı alanlardan birisidir, mimarın içi dışı olmaz, tasarım ve sanatı bir arada kendi yaratıcı kimliğinde buluşturup, bunu insan yaşamını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek adına elinde kalem ve kağıdı veya bilgisayarı ile yaratıp hayata geçirebilen kişidir. hiçbir sanat dalı birbirinden ayrılamayacağı için bu dal da temelde aynıdır, fakat uzmanlık alanı tamamen gündelik hayatta kullandığımız objeleri içerir. bu da kişiye küçük dağları ben yarattım havasına sokabileceği gibi, ufak bir hata anında da insanın hayatını kabusa çevirebilir...insan ölçülerine uygun bir şekilde onun kullandığı nesneleri yeniden yorumlar, yaşam alanlarındaki sorunları çözer. iç mimar koltuk ya da perde renginden çok alanı en iyi ve kişiye en uygun çözümler, bu anlamda bir detay veya sorun çözücüdür. elektrik, su tesisatı, döşeme kaplamaları, birleşim detayları, her türlü malzeme ve bölücüyü en doğru şekilde tasarlar.
- sevmediğim meslek grubudur. zira mesleklerin ne iş yaptığını idrak etmekte zorlanan halkımın mimarlara sorduğu abuk soruların başını çekenine bu meslek grubu sebep olmuştur.
-yiğenim, ne iş yapıyorsun?
+mimarım beyamca.
-ovv hele güzelmiş. iç mi dış mı?
+mnskym...(azman, 23.03.2007 23:48 ~ 23:49)
- (bkz: mimar)
bu insanların hayal güçleri kuvvetli, yaşamları renkli, kişilikleri serseri, yaratıcılıkları sınır tanımaz, sanat ve sanata ilgileri gelişmiş olur.. karizmatik olurlar birde.
- hakediliyor. gözümde tütüyor ama işlediğim en büyük dekoratif halt boş pizza kutusunun yerini monitörümü artık göremiyorum diye değiştirmem olduğu için umutlu değilim. tekbirler.
- gurur duyduğum,memnun olduğum ve hep olacağım güzel,gizemli,renkli,mesleğim...
- ülkemizde temelleri yeni yeni atılsa da , gelişmiş ülkelerde diğer meslek dalları arasında saygın bir konumu olan meslek , bu mesleği icra eden kişi... iç mimarlık esasında mimar,müteahhit zevksizliğinin sonucunda oluşmuş bir meslektir. "dört duvar bir ev yapar" mantığıyla inşa edilen onca mekanın , yaşama alanlarının artık sadece evlerden oluşmadığının , bu alanların home office , studyo , atolye , büro vs gibi işlevler kazanması sonucunda ; bu alanları işleve göre düzenleyecek yeni bir meslek dalına ihtiyaç duyulmuştur. öyle ki bu meslek dalı, yapıların statiği yerine işlevleri üzerine ürün verecektir. işte bu eksiklik sonucunda içmimarlık mesleği yükselmeye başlamıştır. mesleğe olan taleplerin artması ve le corbusier'in mimari ve tasarımsal alanlarda verdiği ürünler ile bu meslek yapı biliminin ayrılmaz parçası olmuştur.
günümüzde içmimarlık eğitimi yüksek öğretim veren okulların güzel sanatlar fakültesinde yaşamlarına devam etmektedir. son yıllarda özel yetenek sınavlarının yanı sıra; yüksek bir öss puanı ile alımların yapıldığı üniversiteler mevcuttur(sanctus, 07.01.2009 18:14 ~ 18:15)
|