**komik bir şey varsa, söyleyin biz de gülelim..
**çeneniz değil, eliniz çalışsın..
**önüne bak evladım şaşı olacaksın..
**(defteri, kitabı vb. evde unuttum diye öğrenciye) kendini de unutsaydın keşke..
kıravatını unuttuğunu söyleyen öğrenciye pazartesi sabah töreninde mikrafondan tüm bahçelievler'e sesini duyurur şekilde donunu giymeyi unutmuyosun ama diye bağırmaktan çekinmeyen iğrenç hocanın repliğidir.
"öğleden sonra dersinde yemeğin ve akşamki uykusuzluğun etkisiyle gözlerini kapatmış uyku moduna geçmeye hazırlanan arıya":
- ne o kızım istanbul'u mu dinliyorsun?
_bana bak pişt maymun virüsü gımcıklatma bana derini.
gımcıklatma lafını hala çözebilmiş deilim bu arada.yüzdürme demek olsa gerek şeklinde iyi niyetli yaklaşımlar mevcut.
sınıfa geç gelmiş olmanın neden olduğu eziklikle, bir an önce sırasına gitmek için acele eden öğrenciyi durduran hoca:
- ( öğrencinin spor ayakkabısını göstererek): kokuyor mu onlar?
- nasıl hocam? anlamadım!?
- kokuyor onlar değil mi? bizim oğlanın da var, dışardan gelince çıkarıp koyuyor ayakkabılığa, her yer leş gibi kokuyor da...
(sınıf kopar)
her fizik vizesinin cumartesi olması ve her ne hikmetse hep ehliyet sınavlarııyla çakışması üzerine öğrencilerden biri:
_ hocam,şu sınavların tarihinin hep ehliyet sınavıyla çakışmasına bi çözüm bulsak...
_ehliyeti napcan,itülü dediğin gezmez öle arabayla,oturur evinde dersini çalışır
_hönghhh!!!!
her sınav sonrası not ortalaması düşük ise hocanın klasik tümcesi:
_kafanızın üstündeki kullanmak için,saksı değil,kullanın onu yeter bee
lisede bir din kültürü ve ahlak bilgisi hocamız vardı, pek muhteremdi kendisi öyle ki; sınavları test yapıcaksa genel kültür sorar, ama klasik yapıcaksa kitaptan ezber gerektiren sorular sorardı. buna ilişkin:
- hocam yarın sınav test mi olcak, klasik mi
- bilemem
- ama hocam
-.....!!!!
sınavda...
- eveetttt calıstınız di mi
- evt hocam
sınav baslar
- fısı fısı fısı
-şşşşşş
-......
-fısı fısı fısı
-evet herkes dursun
- noldu hocam
-toplayın kagıtları
-? ? ?
kagıtlar toplanır ve artık sınav klasik olmuştur. zavallı öğrenci ise ara geçiş formu niteliğin bakakalmıştır.
lisede kimya hocasıyla yasanan bir dialog:
- hocam yarın lise 1 lere sınav yapcakmışsızını
- evet
- zor mu sordunuz hocam, kimsenin yapmicagı türden
- keh keh keh .... evet! kesinlikle sorunun cevabı b dicekler ama c cıkıcak
kendisini dinlemeyen,daha doğrusu suçlamalarına karşı kendini savunmak isteyen öğrencilere söz hakkı vermeyince öğrencilerin protesto etmesine karşılık çaresiz kalan okul müdürü çığlığı:
-pavyon fedaileri!!!!
hoca sınıfa girer ve oturun dedikten sonra bir uğultu başlar sınıfta. ardından hocanın söylemekten bıkmadığı replik 26584163. defa kulaklarınızda yankılanır:
hoca derste konjonktürel dalgalanmalardan, ikame etkisinden şundan bundan sözetmektedir.. derken tahtaya kocaman bi zikzak çizer..
- eveeet arkadaşlar örümcekağı kuramı piyasada istikrarın sağlanamadığı ya da uzun sürede sağanabildiği dalgalanmaları açıklayan teoridir. bu bağlamda tahtada çizmiş olduğum şekilde ürün fiyatının p1'e çıkması halinde üreticiler ertesi yıl üretim miktarlarını q2'ye çıkarmaktadır. şimdi soruyorum size bu şekil nedir?
herkeste derin bi düşünce, ne lan bu spekülatif para talebi falan olabilir mi diye düşünürken hoca cevabı verir:
hoca: arkadaşlar, bu ay klinik sorumlusu benim. terör başladı. bu ay nöbet tutmayanları sınava almayacağım.
öğrenci güruhu: (içinden) haaaaaaah, yarra yedik.