yaptığı hatalarından ders alamayanların başına gelen durum. özelikle izlenen devlet politikalarında sıkça rastlanmaktadır. tarih tekerrürden ibaret olsa da, kimse bunu kaale almaz. *
affedilmiş insanın bitmeyen icraatı. affet de, gör bak, o hatalar kaça çıkacak. özellikle aşk ilişkilerinde bu sayı tırmanır da, tırmanır.
ben o kişiye daha ilişkiye evet demeden huyumu suyumu söylemişim. "bak kardeşim, paran olmasın, yakışıklılık derdim değil. gezmek tozmak istemem. istersen bana bağır çağır. kötü alışkanlıkların da olsun. her şeyi affedebilirim ama karşı cinse karşı hareketlerine dikkat et. sonra 'öf! ben sıkıldım' deme." demişim.
saklamamışım lan kendimi. şu tek duygusal isteğimi, şu pis damarımı en baştan belli etmişim. kıskanmıyor numarasına girip, sonradan trip atmamışım. kıskanmaktan öte bu iş kardeşim. bizleri eşşşek yerine koyup da, meze olarak görmeye hiçbir insan evladının hakkı yok.
affettikçe, hataların ardı arkası kesilmez. bir insanı affetmemek için de, onun gırtlağımıza sarılması ya da önümüzde sevişmesi gerekmiyor. yediğimiz tüm kazıklar, "küçük" deyip affettiğimiz hataların artması ve büyümesi yüzünden. ufak tefek hataları çok iyi tartarsan, o insanın notunu verirsin zaten. kazığın büyüğünü de yemezsin.
sonra "yalvarırım telefonunu aç." mızıldamaları, mesajlar bilmem neler. ulan, bu kadar mızıldanmaktansa, niye daha kolayını yapıp da, özen göstermedin? ben affedicibaşı mıyım lan? affedenler derneği kurucusu muyum ben? böyle bir misyonum mu var?
niye beni affetmen için yalvaran ben değilim lan? ben özen gösterdim çünkü. seni eşşşek yerine değil, insan yerine koydum. hata yapmamak için emek harcadım. bir cümle kurmadan önce bin kere düşündüm.
sen arka arkaya hata yapıp da, "ama şöyleydi, ama böyleydi. ne var bunda?" dersen, cevap veriyorum; ananın örekesi var.
cisco sınavları için aslında gayet normal bir durumdur.
zira, sınavda a konusundan yapılan her hata da, bir sonraki soru tekrar a konusundan olmaktadır.