|
|
- ferhat güzel'in nümizmatik müziğin divası olması kadar manidardır.
- (bkz: ben öyle bir tanrıça yaratmadım)
- şirinlerin de var olduğuna inanmamız gereken mevzu.elektronik müzik adı altında sadece belli başlı daha doğrusu sıradan dinamikleri kullanarak,iyi bir iş çıkardığını zanneden işgüzar mantığın hayal ürünü.kendini menem bir şarkıcı,yorumcu zanneden 'ilklerin' insanı hande yener icra ettiği deli saçması müziğini nasıl böyle yerlere göklere sığdıramıyor anlamış değilim.melodiden uzak,aksak ve uyumsuz ritimler,gudik kılık kıyafet(bu konuda kendini türkiye'de bir ilk sayıp gururlanmak),müzikte devrim yarattığını sanmak,gereksiz afralar tafralar...
müzik sektöründe bezirganlıkta başı çeken isimlerden nam-ı değer tanrıça hande hanım,ekran başında onu izleyen yetmiş milyon insanı da salak yerine koyuyor ayrıca.hiç müzik dinlememiş,zaten hiçbir şeyden anlamayan biz şu kulağı tıkalı türk dinleyicisi de onu pek beğeniyor,türk pop/elektronik müziğini bir kaç adım ileriye götürdüğü içinde ellerimiz su toplayana kadar alkışlıyoruz!
- aç tavuk rüyası
- kendini öyle olduğu için öyledir.yoksa kimse onun için öyle bir yakıştırma yapmamıştır.kendisi uygun görmüş sanırım.
- tanrıçası mıdır bilemem ama değilse mutlaka olmaldır. yukarıda bir yer ayarlasın kendisine ve sadece elektronik müzik yapanları izlesin. beğendiklerine cennetini vaad etsin, beğenmediklerine cehennem ile cezalandırsın. ne yaparsa yapsın kendisi müzik yapmasın.
- (bkz: the gods must be crazy)
- (bkz: elektronik müzik ulemalarını dinledik)
(bkz: söz sende ali kırca)
- magazin saçmalığı, müzik dünyası sallaması saçma sapan bir önerme. tamam, birşeyler yapmaya çalışıp yapamıyor olabilir, ama ortalarda türk müziğine düşmüş bomba takliti yapmasının bir manası yok. zaten türk müziği piyasasında hem özgün hem de popüler olmak gibi bir seçenek; istisna sanatçı ve müzik grupları dışında imkansız.sanat yapan yapar ve beğeni toplar. bunun dışında da kimse bir şeyin tanrısı veya tanrıçası olmaz, olursa zaten sanatçı değildir.
edit: bu gün sahilde camış gibi yatarken sahildeki büfede bir kaç eski şarkısı çaldı hande yener in. eskiden
"baraley baralaley" gibi enteresan efektler içeren aşk şarkıları yaptığını hatırladım.
- (bkz: sonradan görme)
- magazin haberlerine konu olabilecek kadar komik bir tanrıçalık.
"hande yener in kondansatörü nasıl patladı!!! az sonra"
- anca kleopatra olabilir. yani çakma yarı tanrı.
|