|
|
- israilin gizli haber alma teşkilatı.dünyanın en iyisi oldukları yönünde duyumlar aldım.
- dünyanın en iyi olmayan gizli haber alma teşkilatı.
gizli haber alma teşkilatının duyum alınamayanı en iyisidir...
- mit ten daha kötü olan istihbarat teşkilatı
- (bkz. http://www.mossad.gov.il)
- biraz dikkatli incelendiğinde her türlü üçkağıdın arkasında parmağı bulunabilecek teşkilat. israilin vaadedilmiş topraklara kavuşmak için kullandığı en önemli ekiplerden biri.
eski bir ajan tarafından yazılmış olan mossad isminde bir de kitap vardır. kitabın gizlice yayına verilmesinin ardından ajanın ortadan kaldırıldığı söylenir.
- dünya üzerinde, kin tutan tek haberalma örgütü. israile saldıran oldu mu herifler kesin öldürüyo yani af yok benden söylemesi
- cia'in kardeş örgütü
- her an sözlüğe sızması muhtemel uluslararası haber alma teşkilatı...
(bkz: mossad sözlükte)(pitbull, 28.03.2005 11:58 ~ 11:59)
- (bkz: iceberg)
(pablo, 12.08.2005 18:18)
- (bkz: şin bet)
- internet sitelerinde amaçlarını gayet güzel açıklamışlar. bakalım nelermiş
- israil sınırları dışında gizli istihbarat toplamak.
- özel diplomatik ve diğer gizili ilişkiler kurmak ve yürütmek.
- düşman ülkelerin konvansiyonel olmayan silahlar üretmesini ve edinmesini engellemek.
- yurt dışındaki israil hedeflerine karşı terörist saldırıları engellemek.
- resmi aliya kuruluşlarının olmadığı yerlerdeki yahudileri yurda getirmek.
- stratejik, politik ve fiili istihbarat toplamak.
- israil sınırları dışında özel operasyonlar planlamak ve yürütmek.
diğer büyük haber alma servislerinin resmi sayfalarında ise daha yuvarlak ve genel maddeler bulunur.
http://www.mit.gov.tr/...
https://www.cia.gov/...
http://www.sis.gov.uk/...
hepsi aynı kapıya çıkıyor ama mossad ise ben bunları yapıyorum, sıkıysa engelleyin diyor sanki. ilginç.
- kendileri dışında eğitim verdikleri güvenlik ve istihbarat birimlerine "size bildiğiniz her şeyi biz öğrettik... fakat bildiğimiz her şeyi öğretmedik..." gizli düsturuyla eğitim verdiklerini düşündüğüm israil istihbarat teşkilatı...
- türkiye ye çok yardımları dokunmuş bir teşkilattır, tabiki bu hizmetlerini sevabına yapmamış karşığında mutlaka birşeyler almışlardır.
- ortak küme de cıa ve mı5 i bulunduran örgüt cıa de de yahudiler fazla olduğundan her iki örgütüde kapsayan en büyük örgüt olmaktadır kendileri.bu orantıya rağmen cıa tarafından yönetilmektedir.ayrıca mit büyük bir istihbarat örgütü değildir cıa tarafından kurulmuştur ve hala desteklenmektedir bilmeyenler için (bkz: bay pipo)
- ibranice enstitü anlamına gelir. dünyanın en başarılı istihbarat örgütü kabul edilir. 1949'da kurulmuştur. 2002'den beri başında meir dagan vardır.
- ha-mossad le-modiin u-le-tafkidim myukhadim yani özel operasyonlar ve istihbarat enstitüsü nün kısaltması.
- mossad'da işe yeni başlayan çiçeği burnunda çaylak ajanların, ilk görev yeri ıraktır. stajını bu ülkede bitiren yeni nesil ajanlar dünyanın dört bir yanına dağılır. israil dışında yaşayan güçlü ve zengin yahudiler mossadın en büyük kozudur. onların ülkelerdeki ekonomik sosyal ve siyasal alanlardaki ağırlıkarından yararlanan mossad. karşılığında onları korur düşmanlarını ortadan kaldırır.
3 dünya ülkelerinde iç savaş çıkartıp. hem hükümete hem de hükümetle çatışan gerillalara destek veren mossad,büyük silah baronlarının iki tarafa da silah satmasına vesile olup,komisyonunu alır. soğuk savaş yıllarında yaşanan cia-kgb rekabeti, sovyetlerin çökmesiyle son bulduktan sonra kgb'nin dünya üzerindeki ağırlığını büyük oranda ele geçiren mossad, cia ile ortaktır. birlikte hareket ederler. bir çok komplo teorisyenine göre yapmış olduğu başarılı opresyonlar ve bunları yaparken uyguladığı kendine has taktikler nedeniyle şuan için dünyanın 1 numarasıdır.
ayrıca her şeyin altından mossad çıktığına göre başarılı değillerdir şeklindeki görüşler doğru değildir. bir mossad ajanının hayatını anlatan dünya çapında ses getiren bir kitaba göre; iyi bir mossad ajanı, kimliğini gizli tutmak için yapıyor olarak görüldüğü sahte mesleği ile ilgili farklı, çelişkili ve tutarsız bilgiler vererek, şüpheleri çekmemek için mossad kimliğini gizli tutma gereği bile duymazmış. yani her işte mutlak gizlilik amacı gütmez. bilakis hakkında çıkan dedikodular işine gelir, dünyaya güçlüyüm ve tehlikeliyim, korkun benden mesajı verirmiş.
edit: valla ben kitabın yalancısıyım. ayrıyetten uluorta biz mossadçıyız davud'un fedaileriyiz de demiyorlardır büyük ihtimalle. vardır demek ki bir bildikleri(manidoo, 02.02.2008 13:30 ~ 04.02.2008 00:32)
- mossad kelime anlamı olarak enstitü anlamına gelir. örgütün tam adı ibranicede ha-mossad le modi'in ule tafkidim meyuhadim dir. anlamı istihbarat ve özel operasyonlar enstitüsü dür. dünyanın en çok korkulan güçlerinden biridir. bunun en önemli sebebi kimsenin örgüt hakkında iyi bilgiye sahip olmamasıdır. bu örgüt gerektiğinde cia i bile kandırıp cia in lübnan sorumlusunu öldürmüş ve cinayeti yaser arafatın üzerine yıkmıştır.
|