ghost whisperer   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. amerika'nın en iyi kanallarından biri olan cbs'nin müthiş dizisi. kısaca konusunu özetlersek; bazı insanların öldükten sonra, dünyadaki işleri yarım kaldığından dolayı diğer tarafa geçemiyor. melinda gordon (bkz: jennifer love hewitt), diğer tarafa geçemeyen bu ölüleri görerek onlara yardımcı olmaya çalışıyor. kesinlikle korku denemez ama gerilim, komedi ve dram bu dizide. filmin bazı sahneleri ağlatacak derecede çok çarpıcı olabiliyor, kimi zaman da ciddi anlamda yaran diyaloglarl karşılaşabiliesiniz. mutlaka izlenmesi gereken diziler arasında yer alıyor bence. daha fazla detay için sitenin official sitesine bakabilirsiniz.

http://www.cbs.com/...
    (watcher, 23.05.2006 18:24)

2. jennifer love hewittin başrolde oynadığı, ayrıca cnbc-edeki tanıtımıyla bana feci şekilde carnivale dizisini anımsatan dizi.
    (serdarwhisperedvoices, 21.08.2006 15:15)
  3. ilk bölüme şöle bi bakarken karşıma bi anda michael scofield çıktı. noluyoruz ya prison break bu kadar mı içime girdi, galiba hayal görüyorum dedim. şöle bi gözlerimi ovaladım gerçektende dizinin içinde. ama wentworth miller ın olması diziyi vasatlıktan kurtaramıyor maalesef.
    (donnie darko, 10.09.2006 21:13 ~ 21:13)
  4. bu akşam gösterilen bölümde prison break dizisinin kahramanı wentworth miller (micheal scofield) vietnam'da ölen bir çavuşu oynamıştır, izlerken bok işiniz mi vardı vietnam'da dedirtirmiştir. dizi iyi güzel hoş ama kim ölü kim canlı anlayamıyoruz kardeşim, her sahnede bir ruh var.
    (eden, 10.09.2006 21:13)
  5. (bkz: i see dead people)
    (muzevir, 10.09.2006 21:19)
  6. yeni bir cnbc-e dizisi.

ilk bölümüyle amerikanın vietnam savaşını konu almasıyla izleyicinin (amerikalıların) hassas olduğu noktaya değinmiştir. tabi bu durum amerika dışındaki ülkelerde ne derece etki yaratacağı tartışılır. açıkçası bende bu vietnam savaşı senaryosu her hangi bir etki uyandırmadı ve bu duygusal yanı kullanmış olmaları basit, itici ve ucuz bir yolmuş gibi geldi.

dizinin geneline baktığımızda ise ilk bölümü umduğumun çok çok altında geçmiş dizidir, jennifer love hewitt hanımefendinin derin göğüs dekolteli pijamasından çok birazcık daha duyu dışı algımaların çok olduğu bir bölüm beklentisi yaratmıştı. bu kalite giderse izlemeyeceğim dizi.
    (jonpromie, 10.09.2006 21:21)
  7. konusu hakkaten çok orjinalmiş:

dünyadaki işleri yarıda kalan hayaletler bir kızdan yardım istiyor. hiç çekilmediyse 20 kere film dizi çekildi bu konuda. dünyadaki işi yarım kalmış hayaletler ha. len dünyanın işi biter mi allasen.
    (hepten aykırı, 10.09.2006 21:22)
  8. jennifer love hewitt bu dizi için fazla tatlı kaçmış,güzelliğinden diziye odaklanılmıyor.
    (absent, 10.09.2006 22:13)
  9. scofield ı görünce heyecanlanmama sebep olan, ilerki bölümlerde galacticayı beklerken sıkılmadan izleyebileceğim dizi
    (universalmind, 10.09.2006 22:18)
  10. daha jenerik aşamasında diziye notunu verip, ibrahim tatlıses şovu izleme kararı almıştım ki aynı saate denk gelmedikleri için oturup izledim. hadi dizinin konusu alışılagelmiş bir olay üzerine kurulu, anladık fakat sen hangi akla hizmet bir six feet under, bir angels in america havasında giriş hazırlarsın kardeşim. battı resmen bir taraflarıma. öte yandan ölü çavuşumuzun evde gözüktüğü ilk sahne ile de feci bir the grudge havası almadım değil. uzun lafın kısası çakma bir dizi olmuş çıkmış kendileri. dizideki çakma olmayan tek şeyin jennifer love hewitt'in göğüsleri olduğu kanaatine vardım bir de.
    (jellicle, 10.09.2006 22:27)
  11. cnbcenin yeni sezonun yeni dizilerinden diye uzun zamandır tanıtımı gösterdiği ilginç dizi. dün yayınlanan ilk bölümü dün gece saat 8den sonra toplam 4 defa yayınlanarak bünyemde şok etkisi yapmıştır. ilk olarak saat 8 de ardından 10da bir kere daha verilen ilk bölüm, gece yarısından sonra da 2 kere tekrar edilmiştir. aklımdan bir yerlere yayın saatini yanlış ilan edip kimse kaçırmasın diye bu kadar çok yayınlandığı gelse de, neden böyle olduğundan emin değilim.

diziye bakacak olursak, adından da anlaşılabileceği gibi ana temamız hayaletler. ama öyle böyle hayaletler değil. ölmesine rağmen öbür dünyaya geçememiş, iki dünya arasında sıkışıp kalmış hayaletler. onların burdaki işlerini tamamlamasına, bizim deyimimizle gözleri açık gidenlerin gözlerinin kapanmasına yardım eden ise jennifer love hewitt.
    (ascella, 11.09.2006 18:33)
  12. konusu çok süper olmasa da aynı saatlerde diğer tv kanallarında düzgün bir şey olmaması, jennifer love hewitt faktörü ve smallville ardından kanal değiştirmeye üşenilmesi ile izlenirliği artacak dizi. ilk bölümü ilgimi az da olsa çekti önümüzdeki bölümleri bekliyoruz.
    (cursedpower, 11.09.2006 18:38)
  13. "beni görebiliyorsun dimi?" gibi klasik ruh-insan muhabbetlerinin biz izleyiciye (aptalızya) ana konunun ne olduğunu anlatmak için sıkça empoze edildiği ilk bölümden sonra, genel gidişat itibari ile ilerki bölümlerini seyrettireceği ve kuşkusuz akıcı bir sehir izleyeceği sinyallerini veren, aynı zamanda "ya tamam iyi güzelde bi elinizi çekin abicim şu ruhlar aleminden, rahat bırakın elemanları, ölülerden menfaat sağlamayın artık,bırakın huzur içinde uyusun garipler" diye dellendiren ama "yok işte kızda bunu sağlamaya çalışıyor oğlum hayır işi yapıyor hatun" diye düşündüren psikoloji bozmaya aday yeni cnbc-e dizimiz. vatana millete hayırlı olsun.
    (sade, 11.09.2006 20:09)
  14. micheal scofield yakalanmamak için bir bölüm de olsa bu diziye sığınmış..sakın vietnam'da hayatını kaybetmiş bir asker olduğu için ona üzülmeyin..her zaman olduğu gibi taktik yapıyor..
    (zeus, 12.09.2006 17:19)
  15. bir furyadır gidiyor amerika'da... ölüleri gören hayaletlere yardım eden güzel kız. bunların kimisi bunların yarım kalan işlerini tamamlar, kimisi katillerini bulur, kimileri de bir evvelki güne dönüp ölümlerini engeller... felaket filmleriyle yarışır bir konu...
    (azwepsa, 12.09.2006 17:32)
  16. jennifer love hewitt in başrolü üstlendiği fakat kaldıramayacağı yapımdır.
    ilk bölümde micheal scofield a beyaz ışığı gördüğünde merdivenlere neden binmedin demiş ve olayı bitirmiştir. kendisine ailecek gülüyoruz.
    (ahmet karaca, 18.09.2006 13:00)
  17. medium varken neden çekildiğini tam olarak kavrayamadığım bir dizidir. tamam biri kriminal işlerle uğraşıyor biri antikacı ama farklar burada sona eriyor sevgili izleyiciler. aynı zamanda şahsımca patricia arquette oyunculuk babında jennifer love hewitti on kere cebinden çıkarır. izleyin anlayacaksınız.
    (telperion, 26.09.2006 18:20)
  18. altıncı hissi almış ama sürekliliği ve konu güzelliğini sağlayamadığı için bir şekilde güzellik olsun bari dizide diyerek başrolü jennifer love hewitt'e vermiş garip dizi.

her bölümün klasik bir klişesi de şudur;

"sen de kimsin, ne şimdi bir de benden ona mesaj göndermem için 1000 dolar mı isticen.. karım bunu çok zor atlattı ne yapmak istiyorsun pis şarlatan!! polis çağırmadan git!! "

komik.
    (theone, 29.09.2006 18:49)
  19. diziyi ikinci (bugün) izleyişimde artık iyice duygusallığın dibine vurarak prim yapmaya çalışan bir dizi havası yarattı oehh ama hakkaten dedirten diziler ligine geçiş yapması kaçınılmaz olan dizi.

dizinin tanıtımında öyle bir hava estirdiler ki fizik ötesi, enteresanlık, gerilim, ürperti, huzursuzluk gibi duyguların tavan yapacağı izlenimi oluşturdular. gel gör ki kazın ayağı öyle değil; işlenen konunun ilerleyen dakikalardaki gelişimi/açılımı üzerine birkaç tane fikir yürütüp senaryonun orjinalliğiyle bu fikirlerin hepsinde göt olup kalmak istiyorum lakin olmuyor, olmuyor sayın okuyucular.

duygusallık ve merhamet temalarını en düşük seviyede tutmasını istediğim dizi.
    (jonpromie, 08.10.2006 21:23)
  20. o kadar büyük bir korkulu konusu yoktur. aslında herşey çok sevimlidir. son derece anlayışlı ve kendi halindeki hayaletler diğer tarafa geçmek için bu hanım hanımcık, cici kızdan yardım alıorlar. ama yine de o arka plandaki "hen hen hen hen" tarzı müzik ne alaka? çözemedim. bir sahnede geriliim müziği eşliğinde esas kızımız üç buçuk pozuyla etrafına bakarken hemen ardından sevimli bir çocuk yüzü görüp. "ay sen miydin, ay sen ne cici şeysin." muhabbeti yapıyor...
    (azwepsa, 14.10.2006 16:09)
  21. gayet sıkıcı ve sıradan giderken birinci sezonun sonunda şaşırtmış,hüngür hüngür ağlatmış dizi.
    (bulamadım, 31.12.2006 11:34)
  22. melinda karakterinin 10 küsür yaşından beri öcü leri gördüğü bir gercekse hala neden görünce korktuğu anlaşılmazdır.
    (uzun kesilmiş kereviz, 05.01.2007 13:59)
  23. birinci sezonun sonu ikinci sezonun başı olmak üzere 3 bölümde bir heyecan yaratmış ama devamını getirememiş yine aynı rutine bağlamış dizi.
    konu genel olarak bütün bölümlerde aynı :
    sevgi dolu hayaletler çok sevdikleri yakınlarına bir mesaj iletmeye çalışır, jeniffer ablamızda adeta bir yardım meleği edalarında dekolte kıyafetleri ve kırmızı jipiyle kah geceyarısı bir ormana dalar kah kimselerin oturmadığı izbe evlere gider ölülerin son dileklerini iletmeleri için yanıp tutuşur,en sonunda iki tarafta sıkışmış ruhu huzura kavuşturup öbür tarafa yollar.
    ikinci sezonda sevgi dolu hayaletler -dede,büyükanne,torun ya da eşini unutamamış genç bir hayalet- yerine melinda gordonla hesapları olan sinirli hayaletler görünmeye başladı.bölüm başında çok sinirliyim çok asabiyim hede hödö diye ortalığı kasıp kavuran, kötülük yapan hayaletler melinda sayesinde bölüm sonunda pamuk helva kıvamına gelip yüzlerinde huzurlu bir ifadeyle öbür tarafa geçiyor.
    yani diyeceğim şudur ki ;bruce willis ölüymüş tarzı filmlerden dizilerden hoşlanan birisi olarak her bölüm aynı olsa da severek izliyorum.
    (bulamadım, 29.01.2007 15:08)
  24. ilk duyduğumda ve jennifer love hewitt'in başrolde olduğunu öğrendiğimde merak ettiğim dizi. ilk izlediğimde filan biraz sarmıştı, tabii hewitt'in de bunda katkısı var. ancak sonra hep aynı konsept üzerinde ilerliyor filan, genel olarak hep aynı bölümler sıktı beni valla. sezon sonu finali filan iyiydi ama dizinin ara bölümlerinde de biraz heyecan olsun, hep aynı devam etmesin yapımcılar.
    (jamesdean, 29.01.2007 15:16)
  25. vaad ettiklerini vermeyen dizidir. tamam ölüler fısıldıyor da bu haliyle bir başka gece'den öteye gidemiyecek dizidir. ölüler kalıyor bu dünyada hanımkızımız yardımlarına koşuyor iyi güzel de olayı genişletmek bağlamak lazım değilmidir bir şeylere
    (dream endless, 29.01.2007 15:24)
 sayfa  / 3