belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · galatasaray
  3. · onur öymen
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · 100 opera
  8. · where is the party
  9. · uzaklara bakmak

gül kuruttum  

1. mehmet ipek'ten alınmış enfes bir antakya* türküsüdür.

ve lakin kayıtlarda antakya olarak geçiyorsa da uzman görüşleri balkanlardan göç ile taşındığı, özellikle bulgaristan kırcaali kaynaklı bir eser olduğu yönündedir. bu önerme kuvvetle muhtemeldir (şiirde kullanılan simgenin de gül olduğu düşünülürse...).

işte sözleri:

gül kuruttum gül kuruttum
    yari sinemde uyuttum
    yar söyledi ben unuttum

ah akabinde düştü gönül
    yardan ayrılması müşkül

gül ezerler gül ezerler
    gülü tabağa dizerler
    güzeli candan severler

ah akabinde düştü gönül
    yardan ayrılması müşkül

(bkz: ukteydim doldum)
    (esmeralda, 01.08.2008 16:29 ~ 28.08.2008 13:28)
  2. cengiz özkan'dan dinlenilmesi gereken kadifeden kesesinden sonraki ikinci türküdür güzel bir antakya türküsü cengiz özkanın kadife sesine pek bi yakışmıştır.
    (dondurmalısufle, 09.07.2009 22:46)
  3. sırrı süreyya önder'in programına katıldığında leman sam söylemişti: bir "gül ezerler" deyişi var ki ah!
    (usuyitik, 06.09.2009 14:23)
  4. bu türküyü cengiz özkan'dan dinleyin! kalbinize o güzelim hüzün cennetlerinden bir kuş gelip konsun da görün, inşirah ne demektir.

bunca hayatın içinde kendinizi kastığınız, gören ne derlere aldırış ettiğiniz yeter, bu türküyü dinleyin ve içinizde yol yapmış acıların peşinden sürüklenip gidin.
    (mete tebeci, 06.09.2009 18:22 ~ 18:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil