belki ilginizi çeker
  1. · ezilenlerin sosyalist platformu
  2. · esp
  3. · esp
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · call of duty modern warfare 2
  2. · ugg
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · aşk ı memnu
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · parmak çıtlatmak
  9. · tek başına deniz yolculuğu

ezilenlerin sosyalist partisi  

1. hill otel diye bir yerde kuruluşu açıklanacak olan yeni bir sosyalist parti imiş. kendi ön açıklamalarında da aynen bu ifadeyi kullanmışlar. yani aslında pek çok sosyalist parti var biz de onların üzerine geldik, biz de sosyalistiz demişler...

madem pek çok sosyalist partinin varlığına inanıyorsun, neden ayrı bir oluşuma gidiyorsun? söyledikleri yüzde 90 itibariyle aynı ama sigara yasağında anlaşamamışlar herhal...

önemli not: bu giri esp'nin sosyalist olduğu ön kabulüyla yazılmıştır. yoksa bu giri çok uzardı, ben o komik ifadeye taktım şu an...

önemli not 2: kuruluşlarını taraf'a reklam vererek duyuruyolarmış, varın sosyalistliklerini siz düşünün artık...
    (allegra, 07.11.2009 12:21)
  2. (bkz: ezilenlerin sosyalist platformu)
    (aglaures, 07.11.2009 12:57)
  3. var olan bir oluşumun partileşmesidir. sosyalistlikleri hangi gazeteye reklam verildiği ile alkadarsa zaten atılım gazetesi bu oluşumun ve parti sürecinin yayın organıdır. ki atılım içinde sözde sosyalist kürtçüler demekten geri kalmayan insanların da var olduğu unutulmamalı.

gereklimidir. elbette. sistemi değiştirmek istiyorsan sistemin içinde yer almalısın sözü doğru bir önermedir.
    (slaw, 07.11.2009 13:05 ~ 13:07)
  4. kimin sosyalist kimin değil gibi bir ölçü birimleşmesine girmeden önce; bence ezilenlerin sosyalist platformunun ve mlkp'nin geçmisini bilmek gerekir. zaten var olan bir oluşumun partileşmesidir, yani yeni hortlamadılar. hiç de öyle; anap, akp, demokrat gibi bir parti değiller uydurmayın.

ha bu arada; son zamanlarda atılım gazetesi başta olmak üzere üst üste yedikleri pek çok baskının bu partileşme / legalleşme sürecinde etkisi de olabilir, tabi.
    (aglaures, 07.11.2009 13:12)
  5. kuruluş ilanını cumhuriyet'e verselerdi ulusalcı denilirdi, taraf'a verince de koronun dışına çıkamayan görüntülerini pekiştirmiş oldular. kendine sosyalistim diyen bir partinin kuruluş reklamını yaptığı gazetenin siyasi görüşü önemldir. çünkü o gazete herhangi bir kitle iletişim aracı olduğu için değil, siyasi çıkışları çoğunlukla desteklendiği için seçilmiştir.

taraf, son trend, "anti-militer" akp goygoycusu fikirlerin beşiği bir gazete...

zaten mlkp'nin legal uzantısı esp'nin partileşmesi süreci. bunu ben daha çok mlkp'nin legalleşmesi olarak alıyorum. yıllarca legal çizgiyi takip eden diğer sosyalistleri acımasızca eleştiren bu kişiler, şimdi "yeni" sosyalist partilerinin kuruluşunu müjdelemişler. diğerlerinin yanlarında antik "sosyalist parti" girişimleri müzesinde yerlerini almışlar...
    (allegra, 07.11.2009 14:00 ~ 14:03)
  6. yasadışı politik mücadelede (ki bu alandaki mücadelenin niteliğide ayrıca tartışmalı ya) havlu atan bütün örgütlerin kullandığı legalist argümanlarla siyasi sahnede arz ı endam edecek olan yasal parti. evet çok da lazımdı. geçmişte tkp (sonrasında tbkp ve bsp), devrimci yol (sonrasında ödp ve ehp), tdkp (sonrasında emep), geçmişte kurtuluş (sonrasında sdp) birer birer, küçük olsun bizim olsun, az yorulalım çok laf yapalım limanına demirlediler. hepsi de gümbür gümbür legalizme asla saplanmayacağız söylemi ile geldiler. yani hikaye tanıdık.

yahu bu akıllılar iyiden iyiye deli, biz deliler kuracağız devrimci partiyi.

(bkz: delilik marşı)
    (avluda oturan sizofren, 07.11.2009 19:22 ~ 19:26)
  7. yıllar önce "eheheh üç beş kişi oluşum kurmuş adına da antin kuntin bir şeyler demişler" diyerek dalga geçilen bir hareketin partiye dönüşmüş hali. emeği geçen herkesi inançlarından, işlerinin peşini bırakmayışlarından ve çabalarından dolayı tebrik etmek lazım bence şimdiden.
    (yenisekme, 07.11.2009 19:25 ~ 19:26)
  8. çeşitli baskılardan kurtulmak için legaliteyi seçen oluşumdur.
    burjuvazi-neoliberalizm diktası altında yaşadıklarının elbette onlar da farkında ancak illegal mücedelenin faydasız olduğunu düşünecek kadar da yitik düşmüş olamazlar diye düşünülmeli. legal bağlamdaki mücadelelerinin illegal dönemdekilerinden bir farkı olacağını sanmak boşluğa düşmektir. aynen kaldıkları yerden devam edeceklerini düşünüyorum.
    bu tipte bir değişim sip'te de gerçekleşmişti. sip ismini tkp olarak değiştirdiğinde açıkça belirtmişti, "ismimizden ötürü kapatılırsak, yolumuza aynı isimle illegal olarak devam edeceğiz" garantisini vermişti. burada iş biraz tümdengelim, tümevarım gibi; mücadelenin çeşitli kollarını yoklamaya değin uzanıyor.
    gelenek sahibi oldukları kesin, ama ayrılmak yerine diğer oluşumlarla dirsek teması yapabilselerdi daha çok seslerini duyurabilirlerdi diye düşünüyorum. bundan kastım kalabalık olsun sesiniz gür çıksın değil, daha barışçıl ve omuz omuza verilebilecek mücadele için toparlanmanın faydaları yönünde. aksi de düşünülebilir, ikisi de yanlış seçimler değildir, olmamalıdır.
    (elpinoras, 07.11.2009 19:31)
  9. ismi en azından nasyonel sosyalist işçi partisi kadar kötü olan oluşum. bu kadar şekilli ismi olan partiye değil oy, selam bile vermem. on yedi yaşında çocuk mu kandırıyorsun?

sosyalistliğin bir saygısı var ayaklar altına aldırmayın, milletin ağzına sakız yapmayın, halkı soğutmayın. sövmiyim belanıza akşam akşam.
    (trt2dekiressam, 07.11.2009 19:38)
  10. (bkz: sosyalistlikten halkı soğutmak)
    (allegra, 07.11.2009 19:39)
  11. (bkz: esp)
    (paintitblack, 07.11.2009 19:42)
  12. (bkz: ezik gençlik)
    (kizilotesi, 07.11.2009 19:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil