belki ilginizi çeker
  1. · selahattin özdemir
  2. · sır perdesi
  3. · esrarkeş
  4. · esrar
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  3. · author
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  6. · aşk
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · azrail
  9. · mama said

esrar perdesi  

1. birşeyin gizliliğinin koruyan aparattır.. olayların üstünden kalkmak bilmez..
    (kerdem, 13.06.2004 18:34)
  2. duman altı olan alan dışarıya karşı görünmez olur..**
    (radiance, 13.06.2004 18:37)
  3. star ve show tv yapımı bir çok program bu kavramı araladıklarını iddia etmişlerdir
    (mavio, 13.06.2004 18:38 ~ 24.08.2006 00:04)
  4. (bkz: arap çarşafı)
    (gocmelinus, 25.06.2007 11:30)
  5. arada bir aralanacak gibi olan perdedir.ama aralanmaz, o ayrı.
    (korkunç kertenkele, 25.06.2007 11:31)
  6. (bkz: rızla)
    (zoser, 25.06.2007 11:34)
  7. ciletlik bir selahattin özdemir şarkısı. sözleri ise şöyledir:

galiba aklımı aldı giderken,
    düşünmez oldum unuttum dünü,
    gönlümde günbegün aşkı solarken,
    gayesizce geçti allahın günü.

nedir allahım bu esrar perdesi?
    bir iyi bir kötü insan nesnesi,
    hep böyle acı mı aşkın meyvesi?
    delirtecek beni esrar perdesi.

yar vardı beynimin kıvrımlarında.
    güneşti gecemin sabahlarında,
    şimdi bir dumandır dudaklarımda.
    içiyorum aşkı allahın günü...
    (alemin doncusu, 28.09.2009 23:22 ~ 23:24)
  8. şimdi bu şarkının nakaratındaki "delirtecek beni esrar perdesi" sözü bu şekilde pek bir anlam ifade etmiyor ama abinin bu kısmı

delirtecek beni
    esraaar
    esraaaaaar
    esraaar
    esraaaaaar
    esrar perdesi

şeklinde söylediğini göz önünde bulundurursak taşlar yerine oturacaktır sanırım. ( http://fizy.com/... ).şarkının sözlerinde yapılmış çakallığın haddi hesabı yok. bir de sahibinin hayat hikayesinden bir kesit okuyalım ve hayranlığımız katlansın o zaman

"... selahattin özdemir gençlik yıllarında yaptığı müezzinlik görevini sanat dünyasına girdikten sonra bırakmıştır. şu anda mersin'de atari salonu, ve mersin büyük sanayisinde önceden torna atelyesi olan ve sonradan çelik malzeme ticareti yapan bir dükkan işletmektedir. selahattin özdemir, gençlik yıllarında söylediği 4 şarkıdan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek adana devlet güvenlik mahkemesi'ne başvurmuştur. bu şarkıların kasetlerinden çıkarılmasını, radyolar tarafından çalınmamasını istemiştir. gençliğinin verdiği heyecanla bunları okuduğunu söyleyerek şimdi pişman olduğunu ve bu şarkıların çalınmasında utanç duyduğunu belrtmiştir. bu şarkılar şunlardır: yanlış yerde doğmuşum, yaşamam artık, esrar perdesi, hem yaratıyorsun hem unutuyorsun." http://www.bibilgi.com/...
    (pushitonmeshitonme, 07.11.2009 13:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil