ergenekon terör örgütü 

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. ergenekon operasyonu ile açığa çıkarılan derin devletçi çeteleşmenin yeni resmi adıdır. 3 gündür gazetelerde emniyete dayanılarak bu isim kullanılıyor. bu terör örgütünün üyesi olduğundan şüphelenilen ve aralarında emekli tuğgeneralinden hukukçusuna, din adamından gazetecisine 50 civarında kişi pazartesi yapılan operasyonla yakalanmışlardır, bir çoğu da ilk soruşturmadan sonra tutuklanma kararıyla adliyeye sevk edilmişlerdir. pkk, asala, hizbullah, dhkpc gibi eskilerinin ardından yeni bir terör örgütümüz oldu. bağlantıları araştırılıyor, sonu da tez zamanda gelir, getirilir umarım.
    (earendill, 26.01.2008 12:16 ~ 12:20)

2. bağımsız türk ortodoks patrikhanesi'ni karargah olarak kullandığı bugünkü hürriyet gazetesinde haber olarak yeralmış terör örgütüdür.
    (earendill, 26.01.2008 12:22)
  3. danıştay ve cumhuriyet gazeteleri saldırılarından da sorumlu olduğu sanılan örgüttür. ne yazık ki cumhuriyet gazetesi okurları bunu bilmemektedir. çünkü örgütün bu yönü gazetede geçmemiştir.
    (earendill, 05.02.2008 16:00 ~ 16:00)
  4. türkiyenin üzerindeki karabasan. hasan sabbah'ın günümüzdeki uzantısı.
    devletin kurumlarına çöreklenmenin ve reel mafyacılık oyunu oynamanın, bürokratik oligarşi oluşturmanın bir adı.
    illuminati ve gladyo benzeri (belki onlarla da dirsek temasları vardır, belki global bir yapının türkiye şubesidirler) yapılanma, papyonlu ve kravatlı terörize örgüt.
    tek eksiklikleri altyapı sorunu. ölen yaşlı elemanlarının yerine yenilerini getirmekte zorlanıyor olsalar gerek. eski zamanlarda (güzel güzel darbelerin rahatlıkla yapılabildiği, bir kaç provokasyonla ülkenin altının üstüne rahatlıkla getirilebildiği günler. alternatif partilerin de iplerinin kendilerinde olduğu, kim kazanırsa kazansın kendilerinin kazandığı günler) puslu havalarda insanları kandırmak, gaza getirip robot hâline getirmek, kitlesel cehaleti kullanarak ve gri propagandalarla kitleleri yönlendirmek kolaydı ve piyon üretmek, üretilen piyonlardan zamanla kale, fil, vezir elde etmekte rahattı ve eleman sıkıntısı yaşamak bir yana belki de eleman fazlaları vardı. fakat artık roller değişmiş olmalı, artık nereye el atsalar anadolu insanı alternatif olarak karşılarındadır ve sıra v*'dedir artık.

(bkz: komplo teorileri)
    (bkz: http://www.stargazete.com/...)
    (anka, 19.03.2008 09:49 ~ 20.03.2008 16:49)
  5. hakkında kimsenin birşey bilmediği ve ortada olmayan sözde örgüt.
    yazmayayım yazmayayım dedim bu konuda hep uzaktan izledim. ama bugünkü saçmalık artık sabrımı taşırdı. ilhan şelçuk ve doğu perinçek'in içeri alınması. ergenekoncularmış bak hele!

2007 yılının haziran ayı. emekli asker muzaffer tekin, yazar ergun poyraz, türk ortadoks kilisesinin basın sözcüsü sevgi eranerol, kuddusi okkır ve muzaffer tekine yolda selam veren bakkal dahil herkesi içeri aldılar. alsınlar! eğer böyle bir devlet içinde çeteleşme durumu varsa hiç durmasınlar. koskoca devlet bir bildiği vardır dedik.

ifadeler alındı ardan 1-2 ay geçti. bu sırada soruşturma savcısı beyefendi yayın yasağı koydurdu. lakin yine ne hikmetse tüm fetullahçı yayın organlarında ifadelerden kesitler vs. yayınlanırken sıradan vatandaşa ve hatta savunma avukatlarına dosya yasaktı! bekledik, vardır bir bildiği dedik.
    bunca insan içerde bu kadar büyük operasyon düzenlendiğine göre altından birşey elbet çıkacak dedik.

aradan kaç ay geçti hanımlar beyler? ben söyleyeyim tam 9 ay!

biz hala dosyayı göremediğimiz gibi iddianame de verilmedi. 9 aydır hapis yatan bu insanlar bir yargılansalar ah bir yargılanabilseler ! dgm 20 yıla mahkum etse hepsini. diyeceğim ki evet ettiklerini buldular. bir hukuk ve demokrasi devletinde böyle oluşumlar asla hoş görülemez!

ama işte buraya yazıyorum bu insanlardan tek birini bile mahkum edemeyecekler! etmelerine imkan ihtimal yok. şu yayın yasağı olmasaydı da daha rahat konuşabilseydik. ama olamıyor maalesef. "devlet" suyumu bulandırdın politikası gütmeye başladı. sırf şu giri için bile soruşturma kapsamında içeri alabilirler beni, anlatabiliyor muyum durumun vehametini?

bu sorgulamada tutuklu olması gereken tek adam vardır oktay yıldırım! evinde bombalar bulunan oktay yıldırım.

bu giriyi eksi manyağı yapmadan bir oturup düşünmenizi rica ediyorum. tüm ideolojik düşüncelerimi bir yana bırakıyorum ve bir hukukçu olarak bakıyorum davaya. 9 aydır hazırlanamamış bir iddianame skandaldır! yayın yasağı var derken soruşturma dosyasındaki gizli belgelere dayanarak yazılan kitaplar (şamil tayyar/operasyon ergenekon) skandaldır! savcının bile kendi soruşturmasına ilişkin düştüğü iç hesaplaşmalar skandaldır!

şimdi de ilhan selçuk hapiste. neden olarak yazdığı bir köşe yazısı ve kapatma davasından haberi olduğu gösteriliyor. bu skanda da değil andavallıktır! pek muhterem başbakanımız çıkıp açıkladı "ergenekon davasının üstüne gittiğimiz için kapatıyorlar bizi" ne diyor yani? yargıtay cumhuriyet başsavcısı da ergenekocuymuş! breh breh breh! kendisi bile farkında değil dönen oyunun büyüklüğünü.

ben farkında mıyım bu kadar ahkam kesiyorum? hayır! ama ben hukukçuyum. böyle bir oluşum var ise hepsini müebbet hapse mahkum etmelerini canı gönülden ister/desteklerim. ama öyle pis kokular geliyor ki bu işten uzaktan uzağa bir iki gazetede yazanla örgütün varlığına emin olmuş ( ki çatlılarla susurlukla büyümüş bir nesil için çok yadırganacak bir durum değil anlayabiliyorum bu katıksız demokrasi ve şeffaflık özlemini) kişileri dönüp bir daha düşünmeye davet ediyorum.

böyle bir örgüt varsa haydi hep beraber çökertelim ama bu dosyayla bu soruşturmayla bu skandallarla mümkün değil! suç oluşturan tek bir eylem, örgüt mensubu tek bir kişi çıkaramayacaklar bu işten! bu kadar emin konuşuyorum.

tüm bu maskaralık fetullahçıların ulusalcı kesimi öcü , darbeci, terörist gösterme çabasından başka birşey değildir!

ve devlet içinde böyle bir çeteleşmeye, örgüte canı gönülden ve içten karşı olan , bu yüzden ergenekon dosyasına çekinmeden destek veren herkese sormak istiyorum.

onlarca yıldır adım adım içimize sızan, devletin tüm kademelerine yerleşmiş, abd'den yönetilen kökten dinci, emperyalist fetullah gülen çetesine neden kimse bir soruşturmaya girişemiyor? madem bu kadar şeffaflık istiyoruz madem karşıyız devlet kademesinde çeteleşmeye gözümüze soka soka kıçına en güzel yerlerden yer etmiş bu adamlara neden kimse gıkını çıkartamıyor?
    (kedikara, 21.03.2008 13:34 ~ 13:58)
  6. 28 şubat sürecinde emniyet mensuplarına etmediği hakaret kalmayanların bir anda en ateşli demokrasi ve emniyet savunucusu kesilmesine sebep olmuş örgüttür.

ortada bir hakaret varsa da muhatap türk emniyet teşkilatı değil türk emniyet teşkilatına sızmış solucanlardır.
    (kedikara, 21.03.2008 14:34)
  7. ustalıkla yazılmış bir senaryodan çıkma örgüttür.
    (billy, 21.03.2008 14:38)
  8. (bkz: iddianame)
    (recai pengül, 21.03.2008 14:40)
  9. zaman gazetesinin gündemde tutmak amacıyla ota boka uçan kuşa sardırıp ilişkilendirmeye çalıştığı ve olmadığını düşündüğüm terör örgütü.
    (rafinevinterize, 21.03.2008 15:00)
  10. nasıl bir derin devlet olduğu düşündüren bir oluşum. bence derin devlet'in çakmasıdır bu. eski mafya babaları toplanmış, orhan pamuk u falan öldürmeye çalışıyorlar.

memleket elden gidiyor, derin devlet memleketi bırakmış yazarların peşinde. derin devlet memleketin bekasını korumakla görevli olmalıdır, 2-3 ters laf söyleyeni öldürmeye çalışmakla değil.

kendilerine göre devleti kurtaracaklarını düşünen birkaç kişinin birleşip planlar kurmasıdır ergenekon.
    (neo, 21.03.2008 15:32)
  11. devlete ve millete faydası değil zararı olan derin devlet....hıyarlar konsülü, cehalet fırtınası, terörist organizasyon...farklı düşünen beyinlerin fişini çekmeye programlanmış insanlar birliği...kamuoyundaki gerilimlerden nemalanıp istikrarsızlık yaratırlar bunlar yüzünden ülke ilerleyemez.... bu keneleri temizleyerek büyük iş başardı tayyip takdir ediyoruz kendisini... kürt sorunu ve kemikleşmiş diğer kronik problemler bu herifler yüzünden senelerdir çözülemedi cefasını bu ülke çekti ama sonunda bu magandalara dur diyen bi adam çıktı nihayet... emre aköz ün yazısı iyi anlatıyor ergenekonun nasıl ne zaman ortaya çıktığını....

(bkz: http://www.sabah.com.tr/...)
    (sinek larvası, 22.03.2008 16:42)
  12. durumdan vazife çıkaranlar kulübü.kahvehane katliamlarında,susurlukta,yüksekovada,faili meçhullerde,patlayan bombalarda ve bilimum organize işlerde hep vardılar.
    (olymposea, 22.03.2008 20:20 ~ 25.03.2008 12:06)
  13. kimin derin devleti olduğunu bilmediğimiz bir derin devlet şeması. ergenekon derin devlet mi? yoksa kendi kendine birşeyler yapmaya çalışan devletin derin karanlıklarından birisi mi? onuda bilmiyoruz. ama çok yakında bununda ayranını içeriz susurlukta olduğu gibi.
    (jüjjü, 23.03.2008 14:04 ~ 14:05)
  14. (bkz: siyasallaşmış islam faşizmi)
    (cnutre, 24.03.2008 19:00 ~ 19:01)
  15. hükümet yandaşlarının yeni oyuncağı. ergenekon ile yatıp ergenekon ile uyanıyoruz, o kadar gündeme oturdu ki selülit haberleri bile çıkmıyor bir süredir, halk tedirgin. herkes bir açıklama bir sonuç bekliyor ama kısa süre içinde biri çıkıp şöyle bir şey derse pek şaşırmam :
    " bu ergenekonu biz araştırdık ,aslında bu bir trojanmış lan ,boşu boşuna memleketin yarısını tutuklamışız ,sorry canlarım . ama siz siz olun mailinize böyle bir dosya gelir ise açmayın ,sonra örgüt mazallah üzerinize falan kalır,konu kapanmıştır televoleye devam "
    (fallout, 25.03.2008 02:20 ~ 02:21)
  16. gidişatı müstehzi bir gülümseme ile izliyorum. türkiye solu yıllardır kontrgerilla diye bas bas bağırırken, şimdi anti-ergenekoncu kesilen bilumum zevat "hadi gidin işinize! saçmalamayın!" yollu cevaplar vermekteydi. hayat garip hakikaten. şimdi afili bir isim de bulunmuş, oh ne güzel... biz kontrgerilla/gladio/özel harp dairesi diyorduk zaten.

bir ilginçlik de, ergenekon'un mhp ile ilişkisinin hasır altı edilmesi. belki de anlaşmıştır akp-mhp, ne de olsa alıştılar. bu sulandırılmış ergenekon hikayelerinden ziyade gerçekleri okumak istiyorsanız, suat parlar'ın kontrgerilla kıskacında türkiye'sini alın. 16 mart katliamından cevat yurdakul, doğan öz cinayetlerine kadar gönüllü ve paralı kontrgerillalık yapan mhp militanlarını öğrenin. başbuğlarını, hergün'lerini, ağca'larını filan...

öyle mhp'nin, bbp'nin adının geçmediği ergenekon olmaz. kimi sikiyorsunuz?
    (kronstadtlı ölü denizci, 01.04.2008 19:13 ~ 22:11)
  17. kendi çıkarları için türkiye yi kaosa sürükleyebilecek, hatta bütün dengeleri bile değiştirebilecek, bir partiye kapatma davası açtırabilecek terör örgütü. yıllarca dizilerde filmlerde gördüğümüz derin devlet nedir, kimdir sorularını aydınlatabileceğini düşündüğüm zararlı oluşum. gözle görülebilen düşman ile savaşmak mümkünken şimdi bilmem kimin selam verdiği bakkal bile potansiyel örgüt üyesi olabilir.
    bombalar, silahlar yemek yapmak için ya da bir mankeni tavlamak için kullanılamayacağı için ne olduğu, hangi sebep ile mekana teşrif ettiği malum. yazık ki gelinen konumda sırtını nereye, kime dayarsan daya, acaba dikeltmiş midir, benim göte de sokar mı endişesi yaşanmaktadır. güvenilecek insan sayısı azaldığı gibi, çıkıp kimse kesinlik kazanmadan şu örgüt üyesi diyemez ancak hayır o örgüt üyesi değil de diyemez! ortada bir dava vardır ve ne yazık ki türkiye yi bölmeye çalışan pkk neyse bu ondan daha beterdir.

insanların babadan dededen kalan fikirleri ölürcesine sahiplenmesi, bu fikrin ya da ideolojinin bariz şekilde yanlış noktalarını evirip çevirip kendi götüne uygun hale getirip, hah şimdi oldu tam benim göte göre lak diye girer diyip, hatalarını yanlışlarını örttüğünü sanması en büyük hatadır.
    türkiye krize girse, kalkıp göbek atacak insanlarda bu örgüte dâhil midir bilemeyiz. çok yakında sonuçlanmasını umuyoruz.
    (nocturnal, 07.04.2008 22:04)
  18. şimdi bakıyoruz ki ergenekon'a terör örgütü diyenler hep bir tarafın yolcusu. kaçırılmaması gereken bir nokta bu. ergenekon akp'nin kriz anında sarıldığı, her türlü muhalefeti sindirebilmesi için gereksinim duyduğu/duyacağı ve küçük adamlara yıktığı bir "örgüt". kontrgerilladan ayrı tutulma zamanı geldi kanımca. ayrıştıran zaten akp. suya sabuna dokunmadan "derin devlet" tasfiyesi olur mu? mhp filan? ergenekon denilen yapılanmanın terör örgütü tanımına sığmayacağını ve bu tanımın ters etki amacıyla yaratıldığını, gerçek gladio/kontrgerilla yapılanmasının dolaylı olarak hasır altı edilmesine yol açtığını düşünüyorum.

gladio/kontrgerilla yapılanması devletin oluşturduğu ve nato, cia vs. gibi bağları olan bir karşı-devrimci/anti-komünist ağ. icraatları arasındaki 1 mayıs '77, çorum, maraş gibi katliamlar ile doğan öz, cevat yurdakul ve onlarca gazetecinin, siyasi aktivistin (faili meçhuller), bilim adamının öldürülmeleri var. hangi birinden bahsediliyor bugün, ona bakmak lazım. faşist terörün göbekten bağlı olduğu bu yapının bugün sola yazılmaya çalışılan ulusalcılara yıkılması gerçekten büyük bir organizasyonu gerektiriyor. ki bu da akp organizasyonu. tekrarlıyorum, ergenekon'un üç-beş bomba ve belgeyle her şeye muktedir olduğu zannı yaratılmaya çalışılıyor. bu muktedir örgüt zannına en son dün gece stv ana haberlerinde rastladım; haberde akdeniz üniversitesi'ndeki olaylara ergenekon yaftası vurmaya çalışan bir akıl(sızlık) vardı. habere göre ankara dtcf'de ergenekon'a bağlı sağ ve sol gruplar anlaşıp olay çıkarmışlar, akdeniz üniversitesi'ndeki olaylar da bunlara paralelmiş falan filan. ne utanmazlık ama! örtülü koalisyona uygun davranan akp, mhp'yi nasıl da kolluyor, sol'un adını bereketsiz beyinlere nasıl da oya gibi işliyor. kitlelere sağın mutat gericiliğini ve geleneksel anti-komünizmini bir kez daha hatırlatıyorlar.

türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan suikast ve katliamların esamesi okunmazken (kontrgerilla?) ve/veya akp'nin sorumluluğu kabul edilmezken, zaman ve türevi iğrenç paçavraların "sol darbe" dezenformasyonlarıyla doruğa ulaşan anlamsız ama aslında bir o kadar da anlamlı korkaklıklarının, alçaklıklarının, kaypaklıklarının vurmaya çalıştığı yerin hep sol olması daha bir manidar görünüyor. bugün akp ve dolayısıyla neo-liberalizm ve emperyalizm karşıtlarını "darbeci" mengenesiyle hizaya getirmeye çalışmasından bahsediyorum yani. perinçek filan değil tabii mevzu. topyekun solu aynı haneye yazmaya çalışıyorlar. ağzını açana darbeci ezberiyle girişen muhterem liberallerin, demokratların ve dincilerin pek şerefli birliğinin chp'nin laik hassasiyet kabızlığıyla aynı yere -soygun ortaklığı- çıktığını gören, söyleyen solun etkisizliği ise insanı çıldırtıyor tabii. bu arada ergenekon da her niyete alınan bir hap olarak bünyeye sunuluyor. akp'yi zora düşürecek her gelişmeyi diyalektiğin "her şey birbirine bağlıdır"ıyla ergenekon'a ulaştırmak son derece basit oluyor. mesela, çıkması beklenen ekonomik krizi bile ergenekon'a yıkarlarsa şaşırmam vallahi. ekonomik tetikçi kavramına oturtarak entelektüel altyapısını da kurarlar bunlar. terör örgütü ehehe. [feryal pere'nin tiksinç gevrek gülüşü var burada]

fazla da dağıtmadan şöyle bitireyim; ergenekon basittir. devletin içindeki dengelerin değişmesiyle alakalıdır. buradan türkiye halklarına, emekçilerine umut çıkmaz. bunun kimleri ihya ettiği de ortadadır. operasyon, düzenlerin düzenlerini yeniden düzenlemesidir. fazlası değil.
    (kronstadtlı ölü denizci, 10.04.2008 00:24)
  19. aylardır tam anlamı ile kanıtlanamayan, suçu sabitlenemeyen, iddianame bile hazırlanamayan terör örgütümsü.
    (topal penguen, 10.04.2008 00:26)
  20. abd tarafından kurulan kontrgerilla'nın devamı niteliğindedir. benim şahsi tahminime göre türkiye'deki masonik örgütlenmeleri kullanmaktadır. zaten bildiğimiz gibi amerika masonik bir devlettir; ilk başkanı ve kurucusu george washington dünyanın en ünlü masonlarındandır.
    (doğru söylüyo icabında, 19.05.2008 19:29)
  21. egemenlik kayıtsız şartsız milletin(değil)dir deninlen sözün dayandığı oluşum.abi o zaman biz niye seçime gidiyoruz sorusuna verileceke en iyi cevap:
    -işte bu egemenliğin sahibi olan oluşum bizim oy kullanma isteğimizi karşılıyor ki ilerde sıkışınca' egemenlik sizin dostum biz sadece siz bu işi beceremezsiniz size yardımcı oluyorduk 'diyebilsinler.
    (efilzade asrın idrakine anlatmalıyız, 19.06.2008 12:06)
  22. herhalde kür şad ve kırk arkadaşının da çin kaynaklarındaki ismi olabilirdi. ama kısmet, pkk ve benzeri örgütlenmelere karşı içerden savaşan türk örgütünün azınlıkların ağzındaki ismi olmasınaymış.
    (mitch connor, 01.07.2008 17:47 ~ 17:51)
  23. (bkz: recep tayyip erdoğan ın apo ya sayın öcalan demesi)
    (bkz: ergenekon teröristleri)
    (bkz: kim bunlar)
    (inthepainofsalvation, 01.07.2008 17:56)
  24. ölünün arkasından konuşulmaz, ama iddia ediyorum kanlı terörden beslenen oh bebek katili bu örgütün para kasası banker kastelli idi, sinan aygün hiç yere suçlanıyor.

allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, allah taksiratını affetsin, bir dönem tüm türkiye'yi dolandıran banker kastelli, artık yolun sonuna geldiğini, çok haddiymiş gibi sinan aygün'e "paraların üstünde atatürk göremedim? ekikeiki" diyen cengaver türk polisinin kıskacına girdiğini anlamış olacak ki tüm bağlantılarını bir çırpıda silip intiharı tercih etti. zaten örgütün çözülme süreci o günlere tekabül eder. aç bak özden örnek'in günlüklerine, "kehanetler" chapter'ında "7 temmuz öncesi para sorunsalı" alt başlığıyla göreceksin. isteyen nokta dergisinden istesin bir fotokopisini, dağıtıyolar.

peki banker kastelli'nin intiharından sonra bıraktığı mektupların biri kime gitti dersiniz? yıldırım demirören'e. yani beşiktaş başkanı da bu işlerin içinde. geçen gün berisinden yürürken farkettim, düşürdüğü kartvizitinde "3. dereceden ergenekon bölge sorumlusu" yazıyordu. sinan engin, hüsnü şenlendirici falan. ibrahim'lerin kavgasıyla da alakası olabiilr. ibrahim üzülmez oldum olası çeteci gibi gelmişti bana zaten.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 05.07.2008 14:32)
  25. zaman gazetesinin iftiralarıyla sürdürdüğü tiyatronun adıdır. din yoluna herşey mübahtır,suçsuz günahsız adamları 13 ay cezaevine sokup kanser edip öldürmekte dahil. sonra dincilere niye bileniyorsunuz diyorlar. ulan adamlar ellerine ilk geçirdikleri fırsatta acımadan herkesi mahfediyorlar. ülkenin kontrolünü ellerine alsalar yaşıyamıyacağımız aşikar.gelde korkma mını skm...
    (isildur, 07.07.2008 00:53 ~ 00:53)
 sayfa  / 4