|
|
- daima teknolojiyi geriye götürme yada ilerlememesini sağlama yönünde olmuştur(edit:teknolojiyi savaş teknolojilerinden ibaret sanmıyorsanız tabi).yarın birgün 3. dünya savaşı çıkarsa diye düşündüm einstein'in bir sözü geldi aklıma: 3. dünya savaşı nasıl olur bilmiyorum ama eğer olursa insanlar 4. dünya savaşı'nı taş ve sopalarla yapmak zorunda kalırlar.
- savaşlar ne yazık ki insan öldürmek için teknoloji geliştirilmesine ve savaş sona erince bu teknolojilerin insan yararına kullanılmasına vesile olmuşlardır.sanırım akla ilk gelebilecek örnek 1. ve 2. dünya savaşlarında kullanılan uçak teknolojisi.2. dünya savaşında ilk kez asker taşımak için kullanılmışlar ve savaş sonrası geliştirilip günümüzün olmazsa olmazları arasına gelmiştir.
bir başka örnek de uzaya fırlatılan roketler olabilir.bu roketlerin çalışma prensibi almanların toplu kıyım yapma amaçlı ürettiği v2 lerden çok farklı değildir.yine savaş sonrası amerikalılar v2lere ait tüm bilgileri elde etmiş ve uzaya roket fırlatabilmiştir.tabi bunun yanında yine aynı mantıkla çalışan çok güçlü savaş başlığı taşıyan roketler de yaptılar.
eğer insanlık hayatı ironik şekilde kolaylaştıran bu ve bunun gibi teknolojileri geliştirmek için her zaman böyle bedeller ödeyecekse sanıyorum ki son kez ödeyeceği bedel çok ağır olacak.
- (bkz: @205665)
|