konsepte aykırı'daki yazılarıyla beni benden alan edebiyata yeteneği tartışılmaz olan, en yakın zamanda bir zirveye gelmesini dört gözle beklediğim yazar. askerliği nerede yapıyor ki acep? yollarında yazmayı sevdiği yerlerde olsun.
ahmet kayaya bölücü ve terörist demem yüzünden bana ırkçı demiş yazar ve ardından gelen msgı herkesle paylaşmak istiyorum
sözlük konsepti olan "tanımlama" işini yeterince göreceğini düşündüğüm mesaj:
"türk devletini benim sevdiğimi mi sanıyorsun?..bak,ben ne kürtüm,ne de komünist..ben askerlerin doğuda neler yaptığını görmüş ve yaptıklarını pkk'nın üstüne attığına tanıklık etmiş bir insanım..ve ben ülkemin insanını seviyorum.ben dünyadaki insanları seviyorum,bir "vatan" meselesi yüzünden birbirlerinden nefret edeceklerse ve insan olmak ile türk olmak arasında bir fark varsa,ben insan olmayı tercih ederim,kimse de kusura bakmasın."
bu değerli sözlük yazarını tanımam "konsepte aykırı" günlerimde "seni hep tersinden sevdim" başlıklı yazısını okumamla başladı. kendisini tanımıyordum ama bu yazısını okuduğumda duygu, his ve düşleri yönünden yoğun ve bir hayli dolu olduğu satırlarından akıyordu. ardından başka yazılarınında mevcut olduğunu öğrenince hepsini sakin kafayla okuma fırsatım oldu ve fazlaca ortak oldum insanı sarmalayan cümlelere.
"mavi gözlü dev: karadut ve milli tarih" başlıklı yazısını okuduğumda diğerlerinde tahmin ettiğim duygularından çok daha yoğun hisler taşımış bir insan vardı karşımda.
bir iç dökümü olarak kullanmamış yazılarını. konu önem taşısada anlatılan şeyin değil de anlatma biçiminin edebi olduğu günümüz insanlarının unutmuş ya da hiç öğrenmemiş olduğunu düşününce bu yazarın edebiyatı yaşamın içine dahil ederken ya da yaşamı edebiyata katarken, konuyu anlatımın
önüne geçirmemiş olduğu büyük bir artı.
değer güzel bir ödül ya biz ölümlüler için. bu değerli kalem soluk alsın, acısın, özlesin, mut'lansın, umutlansın, düşlerini yitirmesin ki hep güçlensin ve sıkı kalsın.
"evrenin mucizeleri, istisnaların küllerinden doğar." bizi düşününce aklıma hep bu geliyor. "direnmek anlamsız" diyorum. "biz bu dünyaya çorap örmeye geldik. tıpkı pandoranın kutusunu açtığımız gibi, tıpkı ateşi onlardan çaldığımız gibi". yalnız değilsin, benim gibi. uzaklara gideceksin çok, bizim gibi. yaşacaksın inan deli gibi. iki düze karşın bir ters, çorap örer gibi.
kibarlıkta aşmış biri, o kadar kibar ki yüzünüze karşı asla esnemez*. körü körüne bir ideolojiyi savunmayanlardan, doğruları ve yanlışları söyliyebilenlerden...o'na kürdofil diyenlerin şu giriyi okuduklarından şüphe duyuyorum @173217. bir ara sözlüğü bırakmaya yeltenmiş, bi daha olmaması dileğiyle diyor ve ekliyorum:
'...sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun aslolan yürektir. yürek sesi ne bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yaşadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte. sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu. elbet bitecek güneşe hasret günler ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...'*
'* ...
büyük insanlığın toprağında gölge yok
sokağında fener
penceresinde cam
ama umudu var büyük insanlığın
umutsuz yaşanmıyor.'
arada bir yanlış anlaşılmalara neden olsa da karşılıklı konuşulduktan sonra kişiliği hakkında daha doğru bilgilere sahip olunan yazar.*
tüm insanlar gibi doğruları ve yanlışları olmakla beraber, medenice savunduğu düşünceleri de var bu adamın. ben de kızardım ona bazen ama tanıdıkça anladık ve sevdik kendisini.
ruhu akar zaman zaman bilmediği yataklarda...
gün gelir kendini denizden farksız sayar.
belki de denizdirde.
karmaşıktır çözülmesi imkansız bir düğüm gibi, dolandıkça dolanır duyguları aklının binbir köşesinde.
keder belki de hüzün akar kelimelerinden ama oda bilirki: "bir bunalımdan arta kalanın kedere keyif bir gözyaşı olduğunu tüm ermişler bilir."
neyi neden yazdığının farkında olan, severek ve ilgiyle takip ettiğim sayılı yazarlardan.
bıkmadan, uflamadan puflamadan cevap verir sorularıma kendileri, her daim hazırdır hatta sorulara. ara sıra kızar ama olsun ne de olsa tarzı böle, yani tarz sahibidir kendileri aynı zamanda da. gerçi bazen anlaşılmaz oluyo ama böle sevdik kendilerini...
şimdi aslında gizli hede vermem gerekiyodu ama olmadı gene, ne yapalım bi daha ki sefere artık...
abartmış sözlük yazarı... kendisi çok yakışıklı bir gençtir esasında ama kızlardan çektiği çile onu farklı arayışlara yöneltmiş olabilir. hayırlısı neyse o olsun diyorum reçete olarak en kısa zamanda az duygulu hiç konuşmamalı bol sevişmeli bir ilişki kuracağı bir kız diliyorum(!).
iki haftada bir kovan bal tüketen ve erkek-dişi tüm canlılara kafayı takan adam. öyle böyle değil, "bana veren yok bari ben vereyim" diyerek ortalıkta dolanmaktadır bu.
hermafrodit kişilik. son günlerde azmıştır, kendisi söylemese bile girilerinden anlaşılmaktadır. taşaklarıma dolanacaktı bi ara, artık istemem bundan sonra, koparır mazallah.
pesdacui ve gelecegim ile birlikte galat köprüsünün altında alem yapmak arzusuyla yanıp tutuştuğum henüz tanışamadığım ama gelecegimle de tanışmadan önce hissettiğim şeyleri hissettiğim* güzel insan.yaralı insan.kinci insan. ayarcı insan sonuç itibariyle.
beynine kan gidene kadar elimden geldiği kadar konuşmama kararı aldığım yazar* tanrı erkeklere bir fazlalık verdi fakat beyinleriyle fazlalıklarına aynı anda kan göndermeyi başaramadı.
(bkz: tanrının bugları)
son 2 aydır tükettiği bal, ceviz vb karışımlarla düz duvara tırmanan kişi. şairliği de vardır:
olm sen vermez misin bana
bak arkadasiz sunun surasinda
bugun sen bana yarin ben sana
zor anlarimda
yanimda siz olmazsaniz
kim olur sorarim sana?
allahsizlik etmeyin de bi kari ayarlayin bana..
dinden imandan cikarmayin,sokmayin adami gunaha..
-----
şiiri için yaptığı basın toplantısında söylediklerinin özeti:
"olm abazanlık benim ruhuma işlemiş yemin ederim
bak durup dururken soyut imge buluyorum"