chaghdash 

adana çık aradan

1. (bkz: çağdaş)
    (dlord, 02.03.2006 20:50)

2. kardeş türküler dinleyen yazar
    (bkz: sevilesir)
    (ashra, 09.04.2006 13:46)
  3. kendisi fahri babamdır; kendisi beni fahri sebastian olarak görse de sesimi çıkartmadığım güzel kişi. (buradan yetkililere sesleniyom, uğur dündar duy beni)

c:naber abi gel şarap içelim.
    l:ben şarap sevmiyom abi.
    c:şundan içtin mi hiç?
    l:yok
    c:al bak... nasıl?
    l:güzelmiş.

c:gel abi işkembe içelim.
    l:abi yemem ben sen ye, kokusundan tiksiniyorum.
    c:gel oğlum bak edirne'nin işkembesi güzeldir başka yerde bulamazsın.
    c:nasıl beğendin mi?
    l:eh fena değil.

l:bu ne abi.
    c:itüsözlük abi.
    l:iyiymiş.
    c:yazar alımı devam ediyor, üye olsana.
    l:sonra olurum.
    c:kapanır bak üye ol sen şimdi.
    l:nasıl üye olunuyo şimdi.

l:chaghdash nasıl bakınız veriliyo lan burada veremiyom ben
    c:şimdi şöyle şöyle yapcan...

c:şş bana kahve yapsana çalışıyom ben.
    c:abi kahvaltılık bişeyler hazırlasana.
    c:abi gidip çerez alsana bira yavan gitmiyo.
    c:abi bira bitti gidip alsana.
    l:yeter mnkym, gitmiyom lan.

l:abi sende para var mı? ben acıktım.
    l:abi sende para var mı?ben doymadım.
    l:bende para bitti, kendime de bira alayım buradan.
    l:benim kokoreçin parayı da versene az para var bende.
    c:lan oğlum yeter lan sttr, iliğimi kuruttun.
    (libertar, 30.07.2006 23:04 ~ 31.07.2006 01:27)
  4. bilmem kaçıncı kez marmara üniversitesini kazanmış insan.tabii bunu yaparken sarf ettiği tek eforun sınav zamanına yakın bir deneme çözmesi olması ayrı bir gıpta konusudur, deli gibi istememe rağmen giremediğim bi okula oyuncak muamelesi yapması karşısında ancak şapka çıkartabilirim.
    (ya moor, 24.08.2006 14:06)
  5. hayatı uyduruk sit com dizilerinin senaryolarına benzeyen adam. her türden talihsizliği bir iki gün içinde yaşaması artık olağan bir durumdur. mesela evine hırsız girer bilgisayarını çalar, ertesi gün taşınmaya kalkar kamyoncu gelmez, ertesi gün kamyoncu gelir fakat bu sefer taşınacağı yerin anahtarı kaybolur, evi çilingirciye açtırmak için ev sahibinin dönmesi beklenir, bütün bunların tam ortasında hastalanır, hastanede;

cağdaş: çok halsizim ayakta zor duruyorum.
    doktor: ayakta niye zor duruyosun ki?
    çağdaş: onda sonra gece boyunca kusacakmış gibi oldum, öğürüp durdum.
    doktor: midedendir o.
    gibi diyaloglara maruz kalan;

bütün bu anlattıklarından sonra benim "peki bütün bunlar olurken kutup ayıları* napıyodu?" soruma küfürle karşılık vermeyecek kadar da hayatla barışık biri...

edit: olayın tam metni için bakınız yaran msn diyalogları/!libertar...
    (libertar, 17.08.2007 21:27 ~ 21:46)
  6. ender "sağlam" yazarlardan. takriben bir senedir sinsice takip ediyordum. geçen gün yakaladı. "ne ayaksın" diye sordu. izah ettim. anlayışla karşıladı sağolsun. o gün bugündür alenen takip ediyorum. bütün mahalle biliyor.

laf çevirme derdi yok. ima edeyim de dürteyim derdi yok. ne şiş yansın ne de kebap derdi yok. e fazlasını da istemeyin.
    (eksiksizuyum, 17.08.2007 21:35)
  7. pabucu dama bir günde atılmayacak kadar başarılı bir yazardır. yeni düetler kapıda...
    (seth mescaline, 15.09.2007 17:07)
  8. söyleyecek sözü olan ve bunu da bazen kinayeli, bazen direkt ama her seferinde gayet akılda kalıcı şekilde söyleyen yazarlardandır. okunasıdır, takip edilesidir. mesela ben bir süredir takip ediyorum evet . son derece başarılı bir yazar. o yazsın biz okuyalım ..
    (eleanor, 15.09.2007 17:24)
  9. (bkz: @1974863)

sabah sabah monitörüme kahve püskürtme sebebim, selam olsun sana komik adam.
    (deniz büyücüsü, 01.10.2007 10:38)
  10. öncelikle:(bkz: @2132276)

çağdaş(ç): sözlüğe birşey yazdım baksana
    libertar(l): bi sikim anlamadım yazdığından
    ç: iğrenç espri işte. mına koyyım olmamış demi?
    l: olmamış.
    ç: peki şimdi?
    l: daha iyi. ama sadece bakınız versen daha iyi olabilir.
    ç:"bi giriyi bir defa görürsem ezberlerim, sonra editlersem kıl olurum, bir daha editlemem gerekirse de vururum!" - chaghdash alemdar, itü sözlük, 2007
    (libertar, 12.12.2007 01:24)
  11. yeni nesil bushidocudur.
    (seth mescaline, 13.12.2007 19:01)
  12. beynini kendisi yıkamıştır. ace'yle. şimdi de balkona asmış kurutuyo. takınca anlayacak yeni dünya düzeni'nin güzelliğini.*
    (chaghdash, 25.01.2008 02:33 ~ 02:33)
  13. kulis güzelidir kendisi.
    (özlemce, 25.01.2008 02:34)
  14. iyi adamdır kendisi, eğlencelidir. moda sahilinde yaşıyordu bir dönem, şimdi kar kış diye evdedir tahminim.

abd denen dünyaya kan kusturan ülkeyi iyi biliyordur, buraları iyi bildiği gibi. kübayı da bilir.
    küba'daki sağlık sistemini isminin altında tartışmaya gerek var mı emin değilim ancak, abd'de parası olmadığı için sağlık eğitimi alamayan öğrencilerin küba'da ücretsiz eğitim alabildiklerini düşünürsek, "küba'da daha sağlıklı sağlık ve eğitim hizmeti alınabilir" demekte sakınca yoktur diye düşünüyorum. beyni de ak paktır, beyinleri leşle püsürle dolu olanlara inat.

kulis faaliyeti yapar mı bilmiyorum o kısmını, zannedersem ihtiyaç duymaz. kendisi azıcık assolisttir ama beklemiştik o gün. madem girdik özel hayata; kedileri sever, besler büyütür. tuvalete gider, dişini ara sıra fırçalar.
    (trişka, 25.01.2008 03:09)
  15. küba'daki sağlık hizmetlerinin amerika'dakinden iyi olduğunu söylediyse resmen kıçından sallamış yazar.

cia factbook'a göre bebek ölüm oranlarında amerika binde 6,37 ile 180. sırada küba ise 6,04 ile 182. sırada.

yeni doğan bir bebeğin beklenen ömrü ise amerika'da 78, küba'da ise 77,08.

şimdi arada bu kadar bariz farklar ve amerika'nın üstünlüğü varken küba'nın daha iyi bir sağlık sistemine sahip olduğunu iddia etmek entel afyonu çekmekten de beter.
    (recai pengül, 25.01.2008 03:12 ~ 03:15)
  16. chaghdash daha fazla başını ağrıtmak istemediğim bir yazar.

ben de kendimi liberal kanada yakın görsem de bu okuduğum istatistiklerdeki sayıları görmeme engel değil.

(bkz: @2199711)
    (bkz: hangi gözlüğü taktıysan ben de ondan istiyorum)
    (recai pengül, 25.01.2008 11:16 ~ 11:16)
  17. sözlük partisinde tanışmış olduğum üçüncü nesil entelijans, meslektaş yazar. aslında girilerini uzun zamandır takip etmekte olduğum, itüsözlük partisinde tanışmanın kısmet olan değerli insandır kendileri.

kapıdan mekana ilk girişimde gözüme direkt o çarpmıştı çünkü içerisinin 35 derece olduğunu farz edersek haliyle millet atletle bilemediniz tişörtle gezerken, saf yün, bisiklet yaka yeşil kazak giymiş olan tek kişi kendisiydi. içimden "yuh! bari kaban da giyseydin" falan diyerek ortama aktım. ilerleyen saatlerde kendisiyle barın önünde tanıştık. çok iyi, sıcakkanlı, hoşsohbet, naif bir insan olduğunu hemen anladım. ilk girişteki düşüncelerim için özür dileyeyim dedim, "sonra olm entelijans diye beynini de okuyacak değilya, salla gitsin" dedim kendi kendime, salladım netekim. ordan burdan sohbet ettik, ben a dedikçe şerefe dedi, b dedikçe yarasın dedi. ben ilk biramı bitirmiştim ki 4. votka portakalını yuvarladı. demek ki dedim bu iş yaş işi değil, yürek işi. ben iki bira içsem bayılırım adam 4. yü içti bana mısın demiyor, demiştim ki chaghdash yanındaki kızın üstüne yuvarlandı.

kaldırayım mı kendisi mi kalksın derken baktım ki kızın üstünde takla atıyor tuttuğum gibi aldım ben bunu. "iyi misin?" dedim "ohorghhagrhhh" gibi bişey dedi, müzik sesinden duyamıyorum heralde dedim yeniden sordum bu sefer "haaaaporhggghtryu" gibi bişey dedi. o zaman anladım ki chaghdash olmuş. yanındaki arkadaşı eve götüreyim dedi, yardım edeyim mi dedim chaghdash "ahorghıhytkrrr" gibi bişey dedi peki dedim.

01:00 gibi ayrılırken ortamdan, el sallayıp "bohargohhh" dedi. bende dedim ama niye öyle dediğimi anlamadım. duyduğuma göre sonradan açılmış ve yine partiye gelmek istemiş, kapıdaki görevliye, "vaaartfyghhhhyg" demeseymiş belki girebilirmiş, kısmet inşallah bi dahaki zirvede.

"poharrrgggg" chaghdash "poharrrgggg"*
    (diazepam, 24.03.2008 03:17 ~ 03:23)
  18. öğrenci haliyle görüştüğümüzde tutturdu illa sana birşey ısmarlayacağım die. neymiş efendim kendisi benim bildiğim öğrencilerden değilmiş; part time öğrencilik yapıyormuş. ben zaten ağır bir grip ortasındaydım ve görüntü var ses yok modundaydım. bu nedenle ona ılık ve sağlıklı sıvılardan başka birşey içmemem gerekiyor dediysem de dinletemedim. sanırım zaten çıkmayan sesimden birşey anlamadığından olsa gerek kendi bildiğini okumaya karar vermiş olmalı ki kısa bir süre ortadan kaybolduktan sonra elinde buz gibi bir içecek ile geri döndü. ve tabi ben o içeceği içtim ve ertesi gün olmayan sesim iyice gitti. gecenin ilerleyen saatlerinde "gideceğin yer uzaksa bende de kalabilirsin" deme nezaketini de göstermiştir ayrıca. misavirperver ve de dost canlısı insana burdan teşekkürlerimi göndermeyi bir borç bilirim efendim.
    (zarpandit, 27.03.2008 15:59 ~ 12.08.2008 16:15)
  19. bi insan, insan.
    (celibon, 03.07.2008 22:53)
  20. olm. bu adama mesaj atmayın önüne geleni ifşa ediyor.
    ben herkesle mesajlaşan sosyal biriyim mi demeye çalışıyordur nedir?
    (bkz: @2548814)
    (bkz: @2549275)
    (geceninbiri, 14.07.2008 15:34 ~ 15:43)