bulletproof 

adana çık aradan

1. ing. kurşun geçirmez
    (pseudonym, 25.11.2006 23:11)

2. accept'in objection overruled albümünün 6.şarkısıdır.
    sözleridir:

he called it this - he called it that
    but never what it was
    we called it shit - we called it grass
    that's the way it was
    he took it once - just for the thrill
    he'd bought a ticket to ride

we laughed about - the jokes he told
    he was one of the boys
    hey, what a guy - he used to be
    when he was sober and dry

smokey nights - gloomy lights
    he was high as a kite
    when he turned into a demon
    no way to calm him down
    just like a jekyl and hyde

he wasn't bulletproof
    - shot himself the final round
    no man is bulletproof
    - ıt's destination underground
    too many jouneys - on acid trains
    too many trips - on the astral plane

danced with lucy in the sky
    on a cloud of ecstasy
    too late to stop him now
    even sacrifice his mother
    turn against his only friend
    to reach the ultimate high

he wasn't bulletproof
    - he shot himself the final round
    no man is bulletproof
    - ıt's destination underground
    bulletproof
    - the chief is your medicine-man
    no man is bulletproof
    - he's gonna drug you down

he thought that he could fly
    that he could reach the sky
    but he went up too high - oh, so high
    he kissed the ground - goodbye

he wasn't bulletproof
    - he shot himself the final round
    no man is bulletproof
    - destination underground
    bulletproof
    - the chief is your medicine-man
    no man is bulletproof
    - he's gonna drug you down
    (burkelle, 06.02.2008 19:13)
  3. beşinci nesil yazar.
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 16.05.2008 04:42)
  4. (bkz: big calm)
    (luis alberto salvetiera, 21.05.2008 01:13)
  5. (bkz: bulletproof i wish i was)
    (kv 626, 21.05.2008 01:24 ~ 01:25)
  6. liberteryenler hakkında önyargılı bir arkadaştır. cevap yazmayayım aman diye kendimi ağırdan satacak halim yok. (bkz: @2444289) girisinde benim hakkımda (bkz: @2444086) girimden hareketle demiş ki "öncelikle, bir davaya inanmayı mallık saymak bir davaya inanabilecek yapıda olunmadığını, rüzgar nerden eserse o yönden çıkar kapmaya çalışıldığını gösterir."
    işte bu solcular tıpkı bu arkadaş gibi böyle önyargılıdır, siz ne yazarsanız yazın onlar kendi kafasındakini okur. gözü bozuk olmayan ve okuduğunu anlayan herkes benim orada "gençliğinde sosyalist olup sonradan işadamı olanların yaptığına" mallık dediğimi okurdu. arkadaş basbayağı yazılı şeyden tam tersini okuyor. hani biz liberaller "hayatını davaya adayanlara" düşmanız ya, hani biz "ya bırak abi sen mi kurtaracaksın bu dünyayı" diyoruz ya, hani biz liberaller "abi git karayip adalarında tatil yapsana, ekmek yoksa pasta yesene, ne işin var idealizmle başkalarına yararlı olmakla" derdindeyiz ya. arkadaş beni değil kendi hayalindeki ötekileştirmeye en uygun liberali yani kendi uyduruk liberalini okuduğu için tabii böyle. ee, ne oldu? kendine benzer elemanlarla güldünüz eğlendiniz, ama ben paragraflarca gerçeği anlatmakla uğraşıyorum. ben orada 1970 solcularının bugünü için gayet basitçene bir hiyerarşi yaptım.

1) mallar: 1970'te solcu olup 2008'de işadamı olanlar
    2) kapasitesizler: 1970'te solcu olup 2008'de hala türkiyedeki davayı kapitalizm-işçi sınıfı davası sanan kendi kendine her gün yeni sollar kuran artık marjinlize olmuş, olayın dışında kalmış yeteneksizler
    3) kapasiteliler: 1970'lerde solcu olup zaman ilerledikçe türkiyedeki sorunun sol sağ'dan önce demokrasi-militarizm olduğunu anlamış ve bu anlamda kendisini git gide devletçi militarist ideolojinin karşısında konumlandırarak liberalleşenler

ben bunu yazıyorum, kapasitesiz arkadaşımız da kapasitesiz olduğunu bir kez daha ispatlıyor. dolayısıyla nikaltıma yazılan yazının üst yarısı bu yanlış anlama ve hiç değinmediğim konularda yapılan boş atıp dolu tutma cümleleriyle geçmiş. geçelim sondaki 4 maddelik çıkarsamama. onu da anlamamış. neyi anlamış ki?

1) 12 martta tabii ki sosyalist subaylar atılır, 9 mart cuntası sosyalist eğilimliydi ve deniz gezmiş'in arkasındaydı, 12 martçılar 9 martçı ve deniz gezmişi tutan sosyalist grubu tasfiye etti. ne anlatıyoruz burada bir haftadır. ben kendi girimde ne diyorum, bir denge durumu vardır türkiyede sağa da darbe yapar, sol güçlenince de sola darbe yapar. bunun o günkü kurbanı deniz gezmişti ve 9 mart cuntasıydı, 9 martçılar böyle tasfiye edildi diyorum. sen ne diyorsun? "ama sosyalist subaylar tasfiye edildi" diyorsun. bu benim yazmadğım bir şey mi? niye tasfiye edildi peki, onun sebebini söylesene, ben söylüyorum, sen ne diyorsun, bir mantık zincirine oturuyor mu senin dediğin? bak sen diyorsun ki "nato ordusundan ne bekliyorsun." ben sana başka bir şey söyleyeyim. amerikan uşağı dediğiniz, deniz gezmiş'in de dediği demokrat partiye, sağa karşı deniz gezmişin bayıldığı 1960 darbesini yapan subaylar da aynı ordunun subayıydı, darbeden sonraki ilk radyo konuşmasında sonradan solcularla mücadele edecek timleri kuracak olan albay alparslan türkeş'in okuduğu metnin en önemli cümlesi: "nato'ya ve cento'ya bağlıyız." sen anla gerisini.

2 ve 3) kürtlerin düşünceleri statiktir diyen yok, tam tersini diyorum. bir şey anlamamışsın cevap yazıyorsun. kürtler o dönemde zaten bu şekilde bir ayrılıkçılık talebinde değildi, gezmişler de sosyalist çerçevede ve halkların kardeşliği bağlamında kürt türk halkları diyordu. ama gezmiş aynı zamanda şiddetli bir antiemperyalistti. kendisi asıldı, ama kendisinin yolundan giden diğer antiemperyalist solcular dönüştü, kürt hareketi kendi özgürlükleri bağlamında ab ve abd ile dirsek temasına girince eskiden kürt hareketine destek olan antiemperyalist sol da kürt hareketinin aleyhine döndü, çünkü kürtleri emperyalistlerle işbirliği içinde görmeye başladı diyorum. çok basit bir şey söylüyorum, bir şey anlamıyorsun. ben solcu da değilim. o dönemin tıpkı deniz gezmiş gibi düz antiemperyalist olan ve kürtlere de destek olan solcularının ilerleyen yıllarda nasıl ulusalcılaşıp (mesela doğu perinçek) nasıl kürt karşıtı bir ideolojiye büründüğünü, nasıl kürtleri amerikan uşağı ve hain gibi görmeye başladığını yazıyorum. ben kendim bu düşüncede değilim, kapasitesiz solcuların evrimini ve ulusalcılığı yazıyorum.
    tartışma deniz gezmiş bugün yaşasa ne olurdu tartışması. ben de buradan hareketle diyorum ki gezmiş yaşasa ulusalcı olurdu, özgürlükçü sol ayaklarında falan olmazdı, o kadar light bi adam değildi, entel de değildi diyorum. ben o maddeleri bir antiemperyalistin nasıl göreceği bağlamında yazdım, kürt hareketi şöyledir böyledir demedim. bilmeyenler şuradan bakıversin bir zahmet ulusalcı solun kürtleri nasıl gördüğünü ve nereden nasıl evrildiğini.
    http://www.ip.org.tr/...

4) çinin bugün sosyalist olmadığından hareketle "o kapitalistlerin iç tepişmesi" diyor arkadaş. valla benim yazımı gerçekten okuyan birisi için dalga geçilesi, hiç bir şey diyemiyorum. patagonya milliyetçileri sizden daha kapasiteli valla.

not1: deniz gezmiş'in diğer teröristlerden ne farkı vardır, ben bunu bilmiyorum, bilen söyleyebilir mi? daha mı yakışıklı, daha mı becerikli, nedir yani, silah kullanmamış mı, su tabancası mı kullanmış, mısır patlatır gibi bomba patlattırılan başkası mıymış, filistin'e 1969 sonunda 3 aylık gerilla eğitimine gitmemiş mi? yalan mı?
    (earendill, 30.05.2008 01:53 ~ 02:18)
  7. baş rollerini adam sandler ve damon wayans'ın paylaştığı 1996 yapımı hollywood filmi.
    (walkingwounded, 29.06.2008 17:01)