|
|
- aşkın müritleri,inananları ve değer yönelimli kavgaları zat-i alini ziyadesiyle yormuş olan şahsın yanlızlık rehavetine uydurabileceği en anlamlı bahanedir.sokak kedisi gibi kuyruğu her daim havada tutarak,pençelerin tırmıklama pozisyonunda olması durumudur...bir çemberin etrafında olmamak, kendisi olmak, bu düşünceye müdahil insanları mutlu etmektedir.
- içten başlayıp içinizi yediğinde anlarsınız onu, düzeyi düzeysizdir.
sandalyenizle aranızdaki 0 cm, ekranla aranızdaki 30 cm, ev kapısıyla aranızdaki 20 adım, insanlıkla aranızdaki milyarlarca hava molekülüdür o düzey.
düzeysizdir, patavatsızdır o. zamandan da bağımsızdır, göreli bile değildir. ilişki bile denilir mi? iki tane soyutlama; bir ucu sende, diğer ucu ensende. hepsi kendinde.
bıktırır sendeki seni de.
- aramaya inanmak'tan vazgeçenlerin cümlesi olsa gerek. iyi insanlar hala var iyi sevgililerin de hala olduğu gibi.
- bütün nehirler aynı okyanusta buluşur;
(bkz: egoizm)
- yalnızlığın bir ilişki formu olmaması dolayısıyla, akla saçma gelen önerme. yalnızlık hiç kimseyle/birşeyle iletişim halinde olmama durumudur, kişinin kendi ile iletişim halinde olma durumu * bir ilişki formudur, yalnızlık olarak değerlendirilmemelidir.
- yalnızlığın ilişki içinde olmayınca daha zevkli olduğunu düşünmektir.
- serbestsindir karışanın edenin yoktur.kimdi o çocuk,kimdi bu kız gibi sorulara maruz kalmazsın.sevgililer gününde,doğum günlerinde,özel günlerinde şu günlerinde bu günlerinde hediye almazsın paran kendine kalır,böylelikle yalnız olmadığında kendine alamayacağın o çok güzel paltoyu alabilirsin..hele ki çevrende tanıdığın herkesin bi sevgilisi varsa senin farkını ortaya koyar bu durum.yalnızsındır,teksindir,bir tanesindir..bayramlarda evine dönerken bavulunu taşımaya yardım edecek,seni uğurlayacak,özleyecek kimsen yoktur ama çevrede gördüğü ilişkilerden fazlaca midesi bulanmış biri olarak bundan hiç şikayet etmezsin.iyisindir,böyle iyisindir.kimseye ihtiyacın yoktur.eksin kalsındır.hatta bu yalnızlık durumunu abartıp hayatını yalnız geçirmeye karar verirse kişi,yemek öğrenmesine de gerek yoktur.kendi sevdiği bi kaç yemeği bilmesi yeterli olacaktır.
yalnızlık her önüne gelenle çıkmaktan çok daha iyidir..
(bkz: elimi sallasam ellisini birden deviriyorum)
- höteberg mağarasında yapılan kazılarda duvara işlenmiş halde bulunan, m.ö 1500'lü yılların başına ait söz..
(bkz: bu zamanda)
- - oğlum 30 yaşına geldin artık. bir kız bul da evlen...
+ anne benim düzeyli bir ilişkim var.
- ay yaavrum.. kıyamam ben sana kimlerdenmiş bu şanslı?
+ üstüme gelme anne.
- (bkz: bir teselli ver)
- azıcık aşım ağrısız başım felsefesiyle aynı doğrultudadır. bazen insanın canı ister, özenir aşka sonra biraz düşünüp "aman ben almayım alana da mani olmayım" der ve yoluna mis gibi devam eder.
- eski sevgililerini facebook meretinden aratıp aratıp ekleyen ve buna ek olarak gördüğü her seksi pozlu kızı listesinde kırk yıllık arkadaşları arasına yerleştiren insanlar var oldukça teknolojiden ve zamandan nasibini alanların sayısı her geçen gün arttıkça saygısızca yaşanan ilişkilerin çoğalması gün gibi apaçık ortada olacaktır.böyle huzursuz ve güvensiz ilişki yaşamaktansa kendi kendine yetebilen her güçlü bireyin seçimidir yalnızlık ki doğrusu da budur.
- akla hemen şu şarkıyı getirir :
(bkz: yalnızlık benim eski sevgilim)
- "yalnızlığım benim sidikli kontesim
ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi" diye boşuna dememiş can yücel. o zamanda da mı öyleydi yoksa can yücelin ileri görüşlülüğü müydü yorum sizin.
- yalnızlığına değer olabilecek biri gelene kadar kimseyi ortak etmek istemezsin kendine.
- bence bu söz, modern zaman ilişkilerinde çoğu kez hüsrana uğramış insanoğlunun kendi kendine söyleyip durduğu bir avuntudur.
hangi insan birini sevmek veya biri tarafından sevilmek istemez?
bir ilişki yaşamak insanı taze tutar. empati kurmayi öğretir. daha anlayışlı yapar. yalnızlık ise bencilliği yanında getirir. tum zamanı kendinize ayırır herşeyi kendiniz icin harcarsiniz. yalnızlıkla yaşadığınız şey sadece tek kişilik bir oyundur. öğrendiklerinizi tek başınıza öğrenir, birşey öğretemezsiniz. dolayisiyla yalnizlik size sınırlı bir duzeylilik katar.
kendine yetmek ve kendi ayakları üzerinde durmak kavramları çok farklı bir konudur. ilişki de, sevgi de; su içmek, yemek yemek kadar kişisel bir ihtiyaçtır. birisi tarafından sevilmek, sevilen kişi tarafından duyulan iki güzel sözün yarattığı etki yalnızlık tarafından kesinlikle yaratılamaz.(poppy, 04.11.2007 22:20)
|