bu vatanın ekmeği   

adana çık aradan

1. birtakım oçöç bölücü iç mihrakların yediği mamül. insan hakları adı altı'nda satılıyor.
    (spotless mind, 17.07.2008 01:47)
  2. aldığım duyumlara göre insanlara sabahtan akşama kadar karın tokluğuna çalışıp patronlarını zengin ettikleri için değil, hayrına verilen ekmekmiş. böyle tek taraflı bir çıkar ilişkisi olduğundan "bu vatanın ekmeğini yemek" varmış ama vatanın yediği alın terinizin bir önemi yokmuş. bir de iki tane alana yanında ya sev ya terk et veriyorlarmış.
    (bulletproof, 17.07.2008 01:54)
  3. bu ülkenin çöreği ve bu memleketin yaş pastasıyla birlikte yenilmeye bir türlü doyulamayan şey. devletin polisine karşı duran da yiyor, benim vergilerimle döşenen kaldırımları söken başıbozuk tayfası da. sürekli yiyorlar efendim, durduramıyoruz.

bu vatanın bilumum hamur işlerini böylesine hunharca tüketip elde ettikleri enerjiyle de memleketin altını oyan bu köstebek tıynetlilerin ülkeyle, devletle, dünyayla bir alıp veremedikleri olmalı ki düzenle uyuşmaya ve de susup oturmaya öldür allah yanaşmıyorlar. ne ola ki?

bu vatanın ekmeği nasıl daha fazla pişer, nasıl daha düzgün bölüştürülür diye kafa yorarken habire değişik dilimleme teknikleri deneyen koca kafalardan hoşlanmıyoruz haliyle. biz fırından yeni çıkmış ekmeğin guduğunu kopartıp "bakın en güzel yerini size ayırdım" diyerekten balkonu altında bekleyen minnettar kalabalığa atıatıveren hikmeti sorgulanmaz muktedirleri severiz. bu vatanın ekmeği gibi, toprağı, bayrağı, sınır çizgileri gibi iktidarı da kutsaldır çünkü, kimin neyi ne kadar üretip, nasıl tüketeceği ondan sorulur.
    (tembel, 18.07.2008 19:06)
  4. radyasyonlu çayla iyi gider.
    (ayakkabınıniçinekaçankarga, 18.07.2008 19:27)
  5. bazı kendini bilmez, vatanı babasının köyündeki tarlası, vatandaşları da babasının amelesi olarak gören zihniyetin sarf ettiği söz öbeği. şimdi bu maraba kralları genelde toplumsal bir olay falan vuku bulduğunda ortaya çıkarlar. neymiş efendim adam polise taş attı. ne olacaktı ya!!! isa mı lan bunlar cop, biberli gaz, sopa, yumruk, tekme yediğinde öteki yanağını çevirsin vur diye.

adam 1 mayıs olur daha sendika binasından çıkamadan polisten cop, biber gazı yer. ondan sonra zaman gazetesi gibi durruk bir gazete çıkar "ahanda yakaladık polise taş attılar, provake ettiler, poliste dövdü, astı, kesti" ardından da pek kıymetli sözlük yazarları, forum mudavimleri çıkar "anauğuzun amuğa gorrrum" gibisinden içinden bilimsellik fışkıran sözler sarfeder ve sıra vatanın ekmeğine gelir. sanki polise taş atan adam hiç vergi vermemiş. kaldırım taşını söken adamların hepsi vergi kaçakçısı. allah alah.

sanki vatan ekmeği bedava dağıtıyor. hepimizin lan bu vatan. kimsenin babasının malı değil ki.

mesela bir haber vardı bir ara; emekli subaylar, mhp'yi protesto için (hani şu başörtüsü meselesinden ötürü) genel merkez binasına gittiler ülkücülerde adamları darp etti falan. eee şimdi yılarca devlet için çalışmış adamları darp ettin oldu mu? vatanın ekmeğine hakaret ettin mi? bence etmedin. her ne kadar adamları darp etmiş olsan da ihanet falan içinde değilsin.

onun için de; en ufak mesele de bile, kimseyi ihanetle falan suçlamanın anlamı yok.
    (rakibini operek olduren kunkfucu, 18.07.2008 21:48 ~ 21:48)
  6. sanki sevabına yiyoruz demekten kendimi alamadığım genelde milliyetci geçinenlerin söylediği laf safsatası zaten bi mantıklı bişey söyleyemiyorlarki.

o ekmeği kazanırken adamın götünden nasıl şırıngayla kan aldıklarından hiç bahseden yok. ohh ne ala memleket.
    (gvz, 18.07.2008 22:02)
  7. (bkz: milli servet lan bu)
    (eleanor, 18.07.2008 22:22)
  8. bu vatanın buğdayından yapılır.
    bu vatanda ekmek bulamayanlar pasta yerler.
    (emigrant, 18.07.2008 22:35)
  9. ben şu bir avuç elit(ist)e bayılıyorum. hele bir de sevgili demokratlarımızın ağzından duyunca. halkın iktidarı akp, bu bürokratik elitlere karşı mücadele ederken, arada dilleri sürçüyor. mesela kemal unakıtan tüsiad'a çemkiriyor;

-işçiler yürürken neredeydiniz, bizi yalnız bıraktınız!

benim ergenekonculara tavsiyem, birer limon ve selpak bulundurmaları. biber gazına birebir. darbeci, marjinal, elitist olduğumdan biliyorum.

edit: konuya dönelim. zira, hepimiz aynı gemideyiz.
    (josephe reinette, 18.07.2008 23:04 ~ 23:06)
  10. daha iyi anlaşılması için cümle içinde kullanalım.

bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün ekmek yediği yerden kurşunu yer.
    (şeftali suyu, 18.07.2008 23:07 ~ 23:08)
  11. (bkz: somun)
    (voiceofloneliness, 18.07.2008 23:10)
  12. bu vatanın vatandaşının emeğiyle alınteriyle pişirdiği halde kafasına vurulup elinden alınan o'na yedirilmeyen o'na çok görülen ekmektir
    (haymatlos79, 18.07.2008 23:13)
  13. vatan borcu yapmamak için yemeyip yurtdışından başka vatanın ekmeği ithal ettiğim ekmek. halbuki alınca parasını falan da veriyormuşsun diye duydum.
    (thedewil, 13.08.2008 18:31)
  14. yediğiniz anda yaraklara yan basmanıza neden olan ekmek. ömür boyu borcunu ödemek için kıçınızı yırtarsınız sonra. çok pahalı, çok değerli, çok kutsal ve mistik güçleri var.
    (refugee, 13.08.2008 18:43 ~ 19.08.2008 19:11)
  15. kesinlikle lembas değil. allah kahretsin böyle şansı.

(bkz: türk kızları tedavülden kalksın elf kızlar gelsin)
    (eksiksizuyum, 13.08.2008 18:49)
  16. (bkz: bu vatanın buğdayıdır o)
    (zattuso, 13.08.2008 18:58)
  17. başka ülkede bulunmayacak tat. hele canada ve amerika civarlarında sandviç ekmeklerine kaldınız mı kıymeti feci anlaşılır.
    (bkz: test edildi onaylandı)
    (6lti, 13.08.2008 19:11)