bu haftaki ilginçlikleri 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. değişen ben.php ile birlikte gelen, o bir insan tuşuna basıldığında arıların bu haftaki beğenilen ve beğenilmeyen girilerini gösteren sözlüğün yeni özelliği
    edit: en az 2 oy alan girilerden oluşmaktadır
    (ascella, 23.07.2004 09:21 ~ 23.08.2004 19:27)

2. (bkz. http://www.itusozluk.com/...)
    ilginçlik nedir, deneme yanılma yoluyla öğrenmek lazım, enteresan giride olduğu gibi.
    (azureel, 23.07.2004 10:57)
  3. durum: "bu haftaki ilginçlikleri" adlı konuyu kavrama

malzemeler:
    - bir adet siz
    - bir adet seri eksi oy veren ibne
    - bir adet iyimser yazar

yapılışı:
    - hafif ateşte bir başlığa yavaşça karıştırarak girinizi ekleyiniz, bunu yaparken üzerine biraz espri tozu dökmeniz gerekmektedir.

sonuç:
    - seri eksi oy veren ibne'miz direk eksi oy verecek, eğer espri tozunu iyi ayarlayabildiyseniz normal yazarımız da muhtemelen pozitif düşüncesini belirtecektir.

nihayeti:
    - "bu haftaki ilginçlikleri" adlı bölümde bir adet giriniz daha oldu; afiyet olsun.

edit: anlamış bulunuyorum ki yukarıdaki tarife yanlış olmasa da eksik. bir girinin sözlükçe "ilginç" olarak nitelendirilmesi için belli sayıda oy alması gerekiyor. artısı eksisi farketmez. (2,5 yıl düşündüm bu edit için ehehe)
    (gxix, 24.09.2005 04:17 ~ 28.04.2008 01:08)
  4. sözlükte son oylanan eserleri çağı'nın başlamasıyla epey gizemli hale gelen fasilite.. "giriler paso artı mı aldı? eksi-artı karışık mı aldı? lan yoksa..?" gibi cevaplanması kehanetlere kalmış sorular sordurtmaya başlamıştır. zaten fasilite içinde girilerin sıralamaları hep değişmektedir. ilginçtir. evet.
    (bkz: giriyi evet diyerek bitirmek)
    (rasmus, 05.09.2006 01:38)
  5. enteresan olayların döndüğü yer. herhangi bir oylama olmamasına rağmen, girilerin kafalarına göre kendi içlerinde yer değiştirdikleri aparat. bir bakıyorsun, ilk sıradaki giri kafasına göre en sona atlamış, beş dakika sonra yerine dönmüş.
    (bkz: noluyoz lan)
    (bkz: sözlük cini)
    (chicaloca, 09.10.2006 18:21 ~ 18:22)
  6. totalinde gerçekten ilginç insan olup olmadığının bir göstergesidir.
    (anarsist, 09.10.2006 18:35)
  7. bu özellik nasıl çalışır, buraya giren giriler hem eksi hem artı oy almış giriler midir? yoksa belirli sayıdan fazla oylanmış giriler mi? insanı meraktan çatlatacak yakın zamanda.
    (bkz: wondrous'un basın açıklamasını bekliyoruz).
    (galliani, 11.12.2006 22:24)
  8. inanıyorum ki bir gün burada hafta boyunca yazarın yaptığı veya başına gelen ilginçlikleri okuyacağız. "pazartesi günü haftanın en kötü girilerinde girisini görünce basuru azdı", "salı günü zirveden hatun kaldırma girişiminde bulundu", "pazar günü kiliseye gelmedi" gibi ilginç manşetler olacak "şahsım"da.

ben hep bu umutla tıklıyorum.
    (fantastik karakter, 19.01.2007 01:15)
  9. çözmek üzere olduğum sözlük özelliği. anladığım kadarıyla hem artı hem de az sayıda eksi alan giriler bu listenin sonlarında yer alıyor. alabildiğine eksi ve artı alan giriler ise kendilerine üst sıralardan yer buluyor. kaynak tamamen kıçım.
    (fb, 12.03.2007 11:39)
  10. haftalık olduğu için, eski gün ile birlikte kaybolurken, arkalarından; " bir ilginçliğimizin daha sonuna geldik " dediğim giriler.
    (ornitrin, 04.04.2007 03:10)
  11. kendi kafasına göre takılan sözlük aksesuarı...

hiç oy almasam dahi sıralama kendi kendine değişiyor...
    (van den budenmayer, 09.04.2007 22:44)
  12. her 10 girimden 8inin bu bölümden geçmesiyle kendimden şüphe etmeye başlamama neden olan fasilite..lan?!
    (siyahpena, 12.04.2007 22:14)
  13. yazarların son bir haftaki "ilginçlikleri"ni görebildiğimiz sekme.(uzaylılar benimle gelsin)
    yazarın oylanan güncel girilerini gösteren düğme, aktüalite, bir nevi sözlüğün ajans press düğmesi.
    (ornitrin, 13.06.2007 12:37 ~ 12:38)
  14. biri bana anlatsın dediğim özellik. sevilen giriler var, sevilmeyen giriler var, eksi veya artı diye son oylanan giriler var, e peki ilginçlikler ne ola ki?
    (age of aquarius, 08.07.2007 23:54)
  15. iyi veya kötü, birden fazla oy alan girilerin görüntülendiği istatistik kategorisi.
    (stairway to heaven, 08.07.2007 23:59)
  16. detaylarına bir türlü vakıf olamadığım sözlük özelliği. tanım girilerimin bile ilginç bulunduğunu düşünmeme sebebiyet veren istatistik. hayır başlık "xy" giri içeriği "xy şurda doğdu, şu işleri yaptı, burda öldü, eserleri bunlar." şeklinde bir girim bile ilginç ise ne diyebilirim bilemiyorum ki? ha hem eksi hem artı oylanan bir girinin ilginç kategorisine girdiği teorisi doğruysa o vakit kendi kendime "didaktik bir giriye niye eksi oy verilir ki?" şeklinde sorular sormamam imkansız hale gelmiştir.
    (abdurrahmanshowtv, 10.07.2007 16:20 ~ 16:37)
  17. yokluğunda kendimi her türlü ilginçlikten yoksun, sıkıcı, devlet memuru ya da akbank kral kobi reklamındaki miymıntılar gibi hissettiğim, şahsım butonunu tıkladığımda gözüme pek ufak, afedersiniz sünmüş çük gibi görünmesini sağlayan, varlığında 'yaşıyorum çok şükür' dedirten sözlük fasilitesi. (biraz abarttım farkındayım). uzunca bir süre sonra şahsımda yeniden belirmesiyle kendisini ne kadar sevdiğimi idrak etmemi sağlamış, 'artısıyla eksisiyle ilginç adamsın vesselam' demiş, benim de umut sarıkaya karikatürlerindeki adamcıklar gibi 'ehi ehi sağol abi' dememe sebebiyet vermiş güzel şey. abim benim o. *
    (haşmet asilkan, 17.08.2007 22:27)
  18. gazetede köşe yazarı gibi yazdığınız girilerdir.birilerini gülümsetecek ,birilerine eh bak bu da varmış dedirtecek,belki birilerinin kafasında "ampül" yanmasına neden olacak girilerdir.keşke birde "yazarın umur seviyesini" gösteren bir ölçek olsaydı.işte o zaman bu oyunu gerçek kılabilirdik.
    (bkz: beni sizler yarattınız)
    (life for rent, 28.08.2007 21:02 ~ 21:05)
  19. (bkz: bu haftaki iğrençlikleri)*
    (karizmatik, 10.09.2007 01:51)
  20. biri sözlüğün hangi atraksiyonunu hayata geçirmek isterdin diye sorsa vereceğim ilk cevabın ta kendisidir. zira düşünüyorum da keşke böyle bir sistem olsa da her pazar yatmadan önce o haftaki ilginçliklerimin dökümünü verse biri...

- hacı kamikazeye binmişiz, ne iş??
    - nolsun ki?
    - hani diyorum bu yaşta, ilginç.. aldım notu.. falan gibi senin ilginç olduğunu anlayamadığın davranışlarını nedenleriyle şak diye yüzüne vursa.

tabi herşey gibi bunun da bir yan etkisi olabilir. kişi kendini kaptırıp "ulan ben harbi ilginç adammışım" yaşam tarzına yönelebilir. ama sistem dürüstlükten şaşmamalı.. önemli olan kişisel gelişim

- ehe ehe, bu hafta michael haneke filmi izledim çok beğendim, ne kadar ilginç demi ilginçliklerimi tutan amca.. sırf ilginç olayım diye bilmediğim bir adamın bilmediğim bir filmine gittim ehe ehe
    - ee? ne var bunda.sktr yat uyu salak, ben karar veririm neyin ilginç olduğuna özenti herif... tarzında...
    (12monkeys, 10.09.2007 02:43)
  21. en az 2 oy alan giriler burada kendine yer buluyor. eksi veya artı oy önemli değil. 2 oy aldığınız takdirde, giriniz bu haftanın ilginçliklerine giriyor. sıralaması ise en çok oy alandan, en az oy alana doğru sıralanıyor. (oyların eksi veya artı olması da önemli değil, toplam oy sayısına bakılıyor.) ancak iki girinin aldığı toplam oy eşitse, hangi giri daha yeni ise -daha sonra girilmişse- o daha yukarıda oluyor. bu istatistiğe giren giri 1 hafta boyunca burada duruyor, daha sonra siliniyor. yani -girildiği tarihten itibaren- 1 hafta geçtikten sonra kayboluyor.

kaynak kıçım tabii ki, ama bu istatistik böyle işliyor. valla lan, eminim.
    (strateji, 28.09.2007 11:34 ~ 18.10.2007 02:37)
  22. çok fazla ilginçlik yaptığımdan mıdır nedir 12 adete çıktıklarını görüyorum an itibariyle. zannedersem bozdum aleti.

edit: ne dönek şeysin sen be 10 oldu tekrar.
    (kamil trophy, 16.10.2007 10:16 ~ 10:24)
  23. ilginç bir şekilde an itibariyle 11 adedine sahip olduğum ilginçlikler bütünü.

http://img135.imageshack.us/...
    (bkz: wondrous abi sözlüğü bozdum abi)
    (chaghdash, 27.10.2007 13:21 ~ 13:35)
  24. hangi anlamda ilginç olduğunu anlayamadığım giriler silsilesi. la kötü mü oylandı iyi mi oylandı bunlar diye karalar bağlıyorum.şaka lan şaka bağlamıyorum da merak ediyorum.
    (dedirten başlık, 06.12.2007 16:19)
  25. bir yazarın o hafta en çok oy aldığı girileri gösteren istatistik...

gerçi günlük hayatımda çok daha fazla ilginçlikler yapıyorum ama yazılmıyor buraya tabi..

taksim'den bakırköy'e giden sarı minibüslere binmem esnasında sırayı idare eden amcaya "çevre hangisi?" diyecekken adamın yüzüne karşı geğirmem bu haftaki ilginçliklerimde bir numaraydı mesela.
    (hansvoralberg, 24.12.2007 22:06)
 sayfa  / 2