belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · kurban bayramı vahşeti
  4. · yaran diyaloglar
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · genetically modified
  9. · aval

bir kadına seni taşıması çok zor diyen erkek  

1. sensin!

kolay çünkü ışıksız, renksiz, hayattan bir beklentisi olmayan, hep yerinde sayan bir kadınla beraber olmak. bir ortama girdiğinizde gözlerin yanındaki kadına dönüp bakılmasını kabullenmen zordur çünkü. çünkü, eğer bu ''kadın'' bilgili, görgülü ve ''insan'' gibi yaşıyorsa ve sen de bunu hazmedemiyorsan;
    hiç uğraşma boşuna.
    kadın, her zaman erkekten daha farklı bir gözle ve beyinle yaşar yaşamını ve erkeğe de yol gösterir, arkadaş olur, sırdaş, sevgili, dost, yaren... her şey olabilir.
    erkek öyle değildir ama; kadından bir adım önce olmak ister, kompleks yapar kadının kendisinden bir adım önde olmasını. geçtiği yollardan daha önce geçmesini, içtiği suyu daha önce içmesini, acıyı daha önce yaşamasını, mutluluğu senden önce de yaşamış olması-nı; hazmedemez. ister ki, kadın sadece ''o''na bağımlı olsun, yolları bilemesin mesela, bir roman okuyacağında ilk ''o''na danışsın. mangal yakmasını bilmesin, şarkı söylemesini,şiir yazmasını beceremesin. kimseler ''senin'' gözünle bakmasın kadına, kimseler kadındaki parlaklığı seçemesin. düz olsun kadın, dümdüz yolunda yürüsün.
    ilk önceleri '' seni taşıması çok zor'' derken, sonrasında senin için değişen kadına '' benim için o parlaklığın kalmadı artık'' desin, diyebilsin bunu.

....................

sanat ! dünyasında bolcasına rastladığımız gibi; ünlü kadınlar sevgilisi ya da eşi için önceleri tüm haklarından feraget ederler, ayrılır ayrılmaz da tekrar aynı çöplüklerine dönerler.
    niye?
    aşk bitmiştir çünkü; ya da kadın aynı ilgiyi yeniden görmek ister yaşamında.

''seni taşıması çok zor''diyen bir erkekle karşılaştığınızda nacizane önerim;

arkanıza bakmadan kaçmanız-dır.
    (hale yediler, 07.11.2009 12:44)
  2. fıtıktır.
    (asymmetry, 07.11.2009 12:45)
  3. (bkz: çok kilolusun anlamında laflar)
    (twiggy ramirez, 07.11.2009 12:49)
  4. çoktan gitmeye karar vermiş, bunu kırmadan söylemeye çalışan erkektir
    (beniilgilendirmez, 07.11.2009 13:15)
  5. olaya realistik olarak bakan erkektir.
    (waterda, 07.11.2009 13:22)
  6. gayet tabii o kadın başka bir erkek hakkında fikirlerini açık ederken bizimkinin kadını içten içe kaptırmamak için uydurduğu bahanedir. kendisi için istiyordur ama söyleyemiyordur. böyle de bir şey var.
    (cesttresexcitant, 07.11.2009 14:09)
  7. hayatı boyunca ezik kadınların yardımına koşarak kahraman olmak isteyen, kendi kendine yetebilen bir kadına yardım edemeyecek olmanın verdiği eziklikle onu taşıyamayacağını söylemektir. kendi kendine yeten kadınların az sevgilisi çok erkek arkadaşı olur...
    (olea, 07.11.2009 14:16)
  8. şişman bir kadınla beraberdir.
    (dushekimi, 07.11.2009 14:20)
  9. kendisini taşıtmak isteyen bir kadınla (biz bunlara taşı beni kadınları diyoruz) beraber olan erkektir. yoksa adam niye durduk yere seni taşıması zor desin. sevgilinin alımlı olması, bilgili olması, çekici olması erkeği neden gersin onu da anlamadım ya, bu erkek sanırım hafif paranoyak, roman okuyacağı zaman bile ona danışsın istiyor,

- aşkım adım atayım mı?
    - höt möt fln
    (kodu mu oturtur, 07.11.2009 14:26)
  10. manevi anlamda söylenmiştir o, linç etmeye gerek yoktur.

"hayatımın kadını, hayatımın anlamı... senin manevi ağırlığını taşımak bazen o kadar güç ki..."

şeklinde elinde gül ile iltifat eden erkekte olabilir.
    (ad astra, 07.11.2009 14:49)
  11. bir kadına bunu diyen erkek bunu kesin o kadın "beni taşıyacak bir erkek arıyorum" mentalitesinde olduğu için diyordur. eğer durum böyleyse sonuna kadar haklıdır. kendini taşıyacak erkek arıyormuş. sen kimsin lan?

kaldı ki pes oynayan, kendisinden çok şey bilen, gezen, güzelliğiyle her ortama renk getiren, ilgi çeken bir kadını hangi erkek istemez lan? kafayı yemek üzereyim. hangi erkek böyle bir kadına "cicim ben seni taşıyamıyorum yoruyosun beni" gibi bir safsatayla gelir?

asıl böyle kadın arıyor herkes. onun için bu lafı ciddi olarak hiç bir kadının duyacağını sanmıyorum. duyuyorsa ya karşısındaki hafif embesildir, ya da kadın gerçekten "taşı beni" kadınıdır. yoksa baş üstünde yeri var öyle kadının.
    (calligrapher, 07.11.2009 16:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil