star'ın başarıya ulaşan belki de tek dizisi.yılmaz erdoğan'ın kelimelerle oynama becerisini ve oyuncularının aşmış oyunculuklarını bize senelerce en güzel şekilde gösterdikleri yapım.
arkadaşlarla karakterlerini hatırlamaya kastığımız dizi.o garip isimler aklımıza gelmeyince içimize zehir olurlar.bünyeden atmak için çok uğraşmak gerekir.bu kıl isimlere örnek olarak vesile,feriştah,numan,kutbettin,iri hikmet,cumhur abi,irmik,elmas,midyad,seyfo...vb yazılabilir.
her bir tiplemesiyle yüzümüzde farklı ve özel bir tebessüm bırakan "bunun gibisi yoktu" , "abi şu bölümü hatılıyor musun?" şeklindeki cümleleri defalarca kurduran hayal gücü ötesi program
ya yaz tatiline giriyolardı, ya da dizi ekrana veda ediyodu, -ki bu karardan dönüldü sonra- mükremin ve lütfiye konuşurlarken tiyatronun dekorları birer birer toplanmıştı. en son da oturdukları koltuk da ordan kaldırılınca ayakta kalmışlar, sonra tüm oyuncular sahneye gelip selam etmişlerdi. çok mu duygusalım bilmiyorum ama, sadece ertesi gün sınavım olduğunda annemin yasakladığı, yoksa bölüm kaçırmadığım dizimi bu halde görünce ağlamıştım. laz bakkal, tombalak ve baba tiplemeleri hayatlarını kaybetmişler ve dizinin finalini bırakın her bölümde portre fotoğraflarla anılmışlardır.
bırak gtsin gitsin artık götürsün mektupleri leri leri şarkısını dilimize dolamış saldıray abisinin geçen gün ikiz yatahta dürüm yiyörduk hadi dedik bi sevişehk cümlesindeki ikiz yatağı unutlmaz kılmış mükremin çıtırın beyaz bisiklet yaka fanila siyah yelek yumurta topuk ayakkabı- arkasına başılmış- beyaz çorap kreasyonunu bize asla unutturmayacak dizi...
ayrıca yılmaz erdoğan cebimdeki kelimeler isimli oyununda bölüm oyunlarına röportajlarla yer vermiştir ve inanın yine gülmekten kırılırsınız...
mükremin bir kızdan hoşlanmaktadır, fakat tirbuşon bu ilişkiyi tasvip etmemektedir. ve ikili arasında şu unutulmaz diyalog vuku bulur:
tirbuşon: mükremin bırak o kızın peşini, o kız sana göre değil, burjuva o.
mükremin: burjuva ne lan?
tirbuşon: valla tam bilmiyom. bizim rahmetli semih abi çok kullanırdı. hani delikanlıyı bozan manasına.
mükremin bir kızdan hoşlanmaktadır, ki bu kız iclal aydın'dır. mükremin kıza şunu der ve içimizi eritir:
ya pardon senin bu gözlerinden nereye gidiliyor? hayır, ben içeride kayboldum da...
sadece mükreminin annesi telviyeyle bile sürdürülebilecekken yanında bir sürü güzel karakter de barındıran dizidir.yılmaz erdoğan bir röportajında telviye'yi -ki unutkan ve saftır- annesinden esinlenerek yazdığını söylemişti.öyle bir anneyle insan nasıl kafayı yemez,anlamak mümkün değil!
yılmaz erdoğan ın geniş kitlelere ulaşan ve tanınmasını sağlayan oyundur. beşiktaş kültür merkezi oyuncuları tarafından oynanmış, oynandığı dönemde çok meşhur olmuştur. şuan oyundaki hemen hemen her karakter ayrı bir dizide ufakta olsa bir rol üstlenmiştir.