haydi kalk gidelim bu şehirden dedikçe, bir an önce en sevdiğinizin yanına gitme isteği uyandırıyor insanın içinde. koşturmaktan yorulmuş bünyeye ilaç gibi gelen şarkıdır ayrıca.
gül renginde gün doğarken
boğazdan gemiler usulca geçerken
gel çıkalım bu şehirden
ağaçlar, gökyüzü ve toprak uyurken
dolaşalım kumsallarda
çılgın kalabalık artık uzaklarda
yorulursan yaslan bana
sarılıp uyuyalım gün batımında
belki üstümüzden bir kuş geçer
kanadından bir tüy düşer
iner döne döne gök yüzünden
hiçbir yüz güzel değil senin yüzünden
haydi kalk gidelim bu şehirden
gün doğarken yada güneş batarken
belki kuşlar geçer üstümüzden
kanatları senin ellerinden..
yüksek sadakat albümünün *en sıradan şarkılarından. evet, güzel, dinlenebilir, ama şarkı kararlı bir biçimde yürümüyor. taverna müziği gibi giriyor, nakaratta ayrı bir hava, sonra klarnet... albümde o kadar şarkı dururken bence çıkış parçası için kötü bir tercih.
grişi cinerama'nın careless şarkısından arak değildir.tıpa tıp aynısıdır.hatta giriş melodisi benzer şekilde şarkının içinde de geçmektedir.
ayrıyetten donnie darko' nun da dediği gibi pearl jam'den de arak olayı vardır.ilk girişteki solo gitar tınılarının olduğu kısıma kadar careless'dan, devamındaki ataktan sonra gelen kısımdaki sololarda malesef once'dan alınmış gibi geldi bana.günahı boynuna.
şaşırttı doğrusu.isterseniz bir dinleyin derim.
şarkıyı söyleyen kişinin "kuş" kelimesini ısrarla "kus" olarak söylediği ve bu kadar kelin bir araya geldiği grubu nasıl dinleyelim insan azıcık görsellik de katar dememe sebebiyet veren grubun şarkısıdır.
ilk başlarda, şarkının bazı bölümlerdeki ton ve de melodi uyumsuzluklarından dolayı çevremdeki herkese, o şarkı da dinlenir mi hiç gibisinden yorumlarda bulunmama rağmen, günler geçtikçe, şarkının sözlerinin içindeki mutluluk veren küçük parçaları keşfettikçe, tadına doyulmaz bir zevk vermeye başlayan şarkı..
(bkz: hiçbir yüz güzel değil senin yüzünden)
ufukta güneş batarken sigaranın dumanının arkasından günbatımını izlemektir.
otobüste gecenin bir saatinde tenha bir kasabanın yanından geçerken mermer taşıyan vincin altında uyuyan genci görmenin hissettirdikleridir.
sevgili ile ayrılmadan önce geçirilen saatlerdir.
kısacası, birçok farklı duyguyu içinde barındıran bir şarkıdır..
belki üstümüzden bir kuş geçer umudu kısacası kuşun zıçmasını umut etmektir.özellikle leylek martı ve serçe bu eylemi yapar ama bizim favorimiz güvercindir..çıkmaz demeyin şansınızı deneyin...
-aaa bak hayatım üstümüzden bir kuş geçiyoooo
-eee geçsin ne yapalım?
-ama bak tüy düştü kanadından..
-düşsün .mına koyiim
-iniyor gökyüzünden döne döne
-(hah bizim hatun sapıttı)....iyi yapıyor insin tabii
-belki de bu kuşların kanatları senin ellerindendir ha?
-(aha boku yedik hatun kısa devre yaptı)yok o zarif kanatlar anca senin ellerindendir aşkım...
-ayyyy necatiiiii seni çook seviyorum aşkıııım
-(oh be yırttık)ben de seni aşkım..