bahçıvan olma merakı içerisindeki ebeveynler   

adana çık aradan

1. genelde emeklilik sonrası ortaya çıkan merak türüdür.
    (gurbish, 22.06.2007 16:03)
  2. topraktan geldik toprağa dönücez yaklaşımıyla yaşlanan ebeveynlerin toprakla iç içe olma isteğiyle ortaya çıkan meraktır.
    (sphinks, 22.06.2007 16:28)
  3. genellikle bir hevesle başlarlar otlar kesilmeye , bahçe biçilmeye sonrasında ise sıkılırlar. olayı çocukların başına patlar . oğlum şu bahçeyi biç , yaprakları topla , sula ...
    (cyclops1988, 15.09.2007 21:50)
  4. genellikle ilk alıştırmaları balkonda saksı içinde biber domates yetiştirmekle yaparlar.
    yavaş yavaş bahçeye olan merak hızlanıp,yerini bahçıvanlığa bırakır...
    (rhododendronluteum, 15.09.2007 22:39)
  5. bahçelerinde yetiştirdikleri her şeyi elletir, günde ne kadar su verdiklerini, yapraklarını, çiçeklerini, böceklerini tek tek anlatırlar. yenebilecek bir şeyler yetiştiriyorlarsa her sabah "dalından x koparma"yı öğretirler. genelde sevimlidirler. biraz daral sebebidir ama emeklilikten sonra zaten genelde yapmak için değil anlatmak için yaşadıkları için hatırları kırılmaz. o x dalından koparılır büyük coşkuyla(!).
    (labarba, 15.09.2007 22:47)
  6. emeklilik sonrası hayalidir. genelde içine bir de bodrum katılır. ulan ben anlamıyorum , bodrum'un toprakları çok mu bereketli? "giderim bodruma , ekerim domatesimi biberimi.. hem sağlıklı beslenirim".. iyi de amca niye bodrum? niye ordu değil mesela çık git yaylaya serin serin.. ooh mis. karadeniz gibisi var mı? kim sokuyor bunları senin aklına bir anlasam.

genel itibarı ile hayal de kaldığı görülmüştür yalnız , en komik tarafı da budur bana göre. bunu birtakım sebeplere bağlamak mümkün tabi ki. türkiye'de emekliye rahat yok , emeklinin maaşı ne ki lan zaten gidip keyif yapacak.. gibi. çok doğrudur ama bence bu hayallerin gerçekleşmemesinin asıl sebebi , üşengeçlikten kaynaklanıyor.

şöyle ki ; amca emekli olmaya az bir zaman kala planını yapıyor ; "toplayacam pılıyı pırtıyı yerleşecem bodruma , bahçeli bi ev.. domates biber ekecem , keyif yapacam.." buraya kadar güzel (yine bodrum..) çok süper bi plan hatta. emeklilik gelir , amca alır emeklilik belgesini , bi süre bu plan ile alakalı tek kelime etmez. akabinde yöneltilen "nooldu bodrum işi?" sorusuna , "yıllarca çalıştım , bi de gidip bahçıvanlık mı yapacam mnkym? veririm parayı hanıma gider alır pazardan domatesi biberi , onları da köylüler satıyor farketmez" şeklinde bi cevap verir. ne plan kalır , ne hayal.

bundan sonraki adımda kahve de okey , pişti , batak oynamaktır ya.. neyse.
    (chinaski, 15.09.2007 22:50)