arka kapıyı açar mısınız diyememek   

adana çık aradan

1. biraz utangaç, biraz öne çıkmayı istemeyen ve biraz da mülayim bünyenin, ineceği durağa geldiğinde kapının açılmaması sonucu içinde bulunduğu durum. kapıda öylece kalakalır gık diyemez, bağırıp insanları da rahatsız etmek istemez. ''bir sonraki durakta insem nolcak ki? hem yürümüş olurum biraz.'' diye aklından geçirir ama kızarmış yüzü onu hep ele verir.

bir de karizma bozmak istemeyen tipler vardır. '' ne bağırcam ya, kendimi düşürür müyüm ben öyle rezil durumlara.'' gibilerinden düşünür bunlar. kızlara caka satacağım diye hiç bozuntuya da vermezler hani, etrafa falan bakarlar, telefonla oynamaya başlarlar ''yok yok ben basmadım zaten.'' nidalarıyla.
    (uçan tavuklar kümesi, 24.10.2007 13:07)
  2. kaptan arka kapı diyememek de denebilir. ne var ki, inecen bitecek! niye söylemiyorsun?!...
    (steinmetz, 24.10.2007 13:35)
  3. şu durumun yaşanmasından daha iyi olan bir davranıştır:

-: kadın yolcu
    +: şoför
    x: genç kız

-arka kapıııı
    +.....
    -arka kapıyı açar mısınız!!!
    +.....
    -lan gerizekalı!! kapıyı açsanaaa!!!
    *bu sırada yolcular kopar*
    +.....
    - orrrrospu çocuuuuuu açsana lan kapıyı!!!
    *yolcular oha moduna girmiştir*
    +.....
    - senin ananı.*-/?*?!!*./
    x kapıyı açar mısınız hasta var!!
    * kadın yolcu 1 duraklık mesafe boyunca kaydırır, kaydırır, kaydırırken de tıklım tıkış otobüste şoföre doğru ilerlemeye çalışmaktadır. sesi her küfürde biraz daha yakından gelir.
    *tam diğer durağa gelinmiştir ki kadın yolcu şoföre ulaşmayı başarabilmiş, adamın yüzüne saydırabilmektedir.
    şoför amca ise soğukkanlılığını bozmadan:
    + manyak mısın in git hadi nereye gitceksen, in aşağı!!!
    (ven, 24.10.2007 13:51 ~ 13:52)