arıların moderatörleri sokması   

adana çık aradan

1. bugün arılar moderatörleri sokarsa yarın moderatörler arıları sokar. böyle soka soka olmaz bu iş. eşek arılarının kapıştığı bir arı kovanı değil, bal arılarının bal yaptığı bir kovan olarak görmek istiyoruz sözlüğümüzü.
    (aqua, 26.07.2004 19:45 ~ 20:04)
  2. moderatörlerin eşşek arısı olmasından dolayı acısını kötü çıkarabilirler. sakattır yani bu iş.
    (creepingdeath, 26.07.2004 19:47)
  3. moderatörleri birbirine kenetleyen ve haşinleştiren paranoya.
    (azwepsa, 26.07.2004 19:52)
  4. burada tam olmasa da (teşbihte kusur olmaz) bireysel - toplumsal savaşı vardır yine. nötr yorumla, (kim sordu ki benim fikrimi, salak),

nedir ortadaki şartlar; wondrous, burayı bildiğimiz kadarıyla o bildiğimiz ilk halini kendi kodlamış, üzerine almış ve silah arkadaşlarıyla beraber başına geçmiştir. biz beğenmişiz girmişiz içeriye kapıdan "ya bu mekan da iyiymiş" diyerek girigirivermişiz girileri.

"maddi gerçek" nedir: eyvallah, siz olimpostaki grupsunuz biz de insanlar.

ama gel gör ki köprünün altından fersah fersah sular akıp geçmiştir. tabi ki "maddi gerçek" değişmemiştir fakat yeni bir manevi gerçek doşmuştur. sözlükteki insan sayısı artmış, gözü açık insan sayısı artmış, hatta bilinçli düşünce artmıştır. nasıl dev bir holdingin başındaki adamlar titizce incelenebiliyorsa, sözlüğün başındakiler de aynı olaya maruz kalmaktadırlar ve kalmalıdırlar. burada kimse yönetim egosunu alet* kullanarak tatmin edemez. bilinmelidir ki, burdaki insanlar yarın öbür gün karşılaşacağımız yüzlerine bakacağımız kişilerdir. gün olur devran döner.

hakikate dönelim. şu an dev bir holdingin başındaki ceo, asla kendi başına hareket edemez. öncelikle kuruluna karşı ardından da halkın beğenisine bağlı olarak verilen oy(benim tabirimle) sistemlerine sorumludur. güç ondanır. atıyorum seni işten diyebilir tabi. ama sorumluluğuna da katlanır. boş yere yaptığı hareketlerin, zarara soktuğu her bozuk paranın cezasını fitil fitil öder. iyileri için ödüllendirilir. bilmem anlatabildim mi?

bu sözlük, artık bizlerin (hem itülüler hem de dışarıdan gelen tüm üyelerin) manevi olarak ortak malı olmuştur. bunun ötesine kimse geçemez. wondrous ve silah arkadaşlarının bu olayı iyice düşünüp kabul etmeleri gereklidir. kendinize oyuncak yapmadığınıza göre, niye bu kadar burası benim, onun karışmayın, yapar istediğini durumuna sokuyorsunuz. okul rektörün, istediğini deli çüküyle oynar gibi atasın, istediğine ayar verip atsın. yok öyle bir şey. biraz özeleştiri yapsanız sanki seviyeniz mi düşer, gururunuz mu incinir. bizler de gururu uğruna ateşe atlayabilecek kadar mağruruz ama bu silah arkadaşları kadar, sırf haklı çıkmak için birbirimizi savunma moduna girmiyoruz. biraz yargılayın kendinizi. kimsenin bir diğerinden zerre kadar üstünlüğü yok, ne normal hayatta ne de burada. burada bildiğim kadarıyla mutlakiyette yoktur. eğer varsa, tarih tekerrür edecektir.birbirinizi savunup, arkadaş psikolojisini bırakıp da bir kaç dakika " harbi acaba biz de bir şey var mı" diye düşünün isterseniz.
    ya bir kere bu mağruriyet nedir ki, ssg (hemen şimdi kıyaslama yapıyorsun der atlarsınız) bile bunu yapmıyor ya. bunca insanın bir rahatsızlığı, serzenişi varsa eğer, demek ki en azından küçük(!!!) de olsa bir arıza vardır.
    yani bireyselliği bırakıp, hepimiz için çoğuılcu(toplumsal) düşünmek gerek vce zorunludur. yoksa burası tatmin arenasından hatta dildodan öteye geçmez!!!

adam akıllı bir yönetim ve yazarların olduğu bir sözlük için....
    soyut ve somut, mantık ve anlayışla...
    (allah bilir ya, ayar yağmuruna tutulup bir de üzerine atılırım burdan)
    (hell guardian, 26.07.2004 20:01 ~ 20:06)