|
|
- istanbul bahçeşehir'de bulunan su parkı.
merak edenler için:
http://www.aquaclubdolphin.com/...
- yine bilmediğim yerleri keşvetme duygumun ağır bastığı bir gün dedim ki "bu gün ben bir havuza gideyim".
gaziemir'de kaybılduğumdan beridir bööyle bir atraksiyona girmemiştim.neyse tabi koca istanbul bilmiyoruz,havuzlar nerde. itusözlük'ten yazarlar bana yardımcı olur diye düşündüm ve duyurulara bir konu açtım.bir çok yazarın tavsiyesinden sonra bu aqua park a gitmeye karar verdim. istanbul'u bilen bir arkadaşıma nasıl gideceğimi sorduktan sonra çapa'dan kalkan bahçeşehir otobüslerinin oraya gittğini öğrendim.bir heycanla eşyaları topladım ve yola çıktım. bindiğim otobüsün muavini"abi son durakta ineceksiniz" dedi bende yukarıya oturdum. tıklım tıklım ve bunaltıcı bir atmosfere sahip bir otobüste bilmediğim bir mekana doğru 1.5 saat yol gittikten sonra bahçeşehirin yukarılarında son durakta indim.sabır ve azimle bu sefer gaziemir'de ki olmaz umarım diyerek kendimi aşağı doğru saldım.15 dakika yürüdükten sonra kocaman tabelasını gördüm havuzun sonunda...
havuz giriş ücretleri erkek için 30 ytl öğrenci için 22 ytl imiş.(evet kadın fiyatını bilmediğimden dolayı buraya tek başıma gittiğim belli oldu,neyse) ayrıca farkettirmeden paranızı götürebilecekleri yerler içeride satılanlar.en dandik güneş kremi 20ytl den başlıyor.pizzalar 10ytl dönerimsi döner 5ytl su 1ytl.ayrıca manyetik kart ve kilit anahtarı kaybettemk 5 ytl.o yüzden vucudunuza sabitleyin kaybolmasınlar.
bende böyle düşündüm ve manyetik kartı dolaba koydum yanıma 15ytl para aldım ve içeri daldım.sessiz sakin bir yerde bir şezlong bulduktan sonra,gideyim bir ortamı kolaçan edeyim dedim.2 çeşit havuz var.aslında 4 çeşit ama ben aile kısmı ve çocuk havuzuna giremedim.o yüzden 2 çeşit havuz var.bunlardan birincisi allttaki çocuk ve yeni ergen geçlerin tercih ettiği havuz. bu havuza bunun üstüneki havuzdan şelale gibi su dökülüyor.altından geçiyorsunuz felan filan.maksat eğlence olsun.
bunun bir üstündeki havuz ise ortam havuzu.genç kızlar buradaki dance floor da çılgın gibi dans ediyor.millet birbirini kesiyor.genel izlenim açısından kirli sakal,rayban gözlük,bilabong şort,elde sigara,az yağlı ve tam yağlı vucut ve bildik artist yürüme tarzı.
ilk izlenimlerden sonra gideyim bir su alayım dedim ve ortam havuzunun ordaki büfeden.pardon bir su verir misin dedim ve parayı çıkardım verdim.abi burda para geçmiyor dedi.bende ne geçiyor o zaman dedim.meğersem kaybetmemem gereken manyetik havuz kartına para yükleniyormuş.hım dedim madem risk istiyorsunuz tamam öyleyse dedim gittim aldım havuz kartını 10 ytl yüklettikten sonra suyumu aldım ve havuzları test etmek için havuz kıyısınıa gittim
havuza yaklaşınca suyun hafif bok gibi olduğunu farkettim.neyse verdik o kadar para yüzücez diyip cup atladım havuza.normalde olimpikte yüzdüğümden 2 kulaçta bir birine çarptım.havuzun suyu zaten sisli hava gibi olduğundan bir şey de görülmüyordu.tatmin olduktan sonra çıktım havuzdan.
neyse sikti* et dedim.kendimi güneşlemeye verdim.bir kaç saat yattıktan sonra gideyim şu karttaki parayı bitireyim dedim.döner varmış döner aldım ama pek iyi değildi açıkçası.neyse kalan paraya da bir dondurma aldım.yerken birden kartın cebimde olmadığını farkettim.geri döndüm dondurmacıya.kartımı istedim bana bayan kartı verdiler.ana dedim.ne oluyo tipim mi kaymış.yoa.normalim.dedim ben öğrenci vermiştim.meğersem benim kartı bayana vermişler.içimden sikti* et git sesleri yükselirken havuzdan çıkarken kartı veremezsem 5 ytl verecek olamının sinir ediliciliği ile bekldim bekledim bekledim.dondurmayı çocuklar gibi dondurmacının yanında yedikten sonra 15 dk sonra biz çıkışta halledicez demek için bir adam geldi.neyse gittim yattım yeniden.
akşam olmaya başladı.toplanıp gitmek için.bari bu sefer servisle döneyim de rahat olsun dedim.fakat beklerken anladım ki öyle bir seçenek yok.ayakta gitmek zorunda kalacağım.redkit gibi gölgeni arkama aldım geldiğim yoldan geri çıktım ve otobüsleri bulduktan sonra 1.5 saat yol alarak geri geldim ve bugün de kaybolmadan böyle bitti.
kısaca bu havuza gideceksiniz iki kere düşünün,ben size neler olabileceğini anlattım.uzakta oturuyorsanız gerek yok gerçekten.
yardımcı olan bütün itüsözlük ahalisine burdan da teşekkür ederim.
|