anarşist   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. anarşizm yanlısı olan.
    (close2death, 24.01.2005 16:54)

2. kişilerin kurallarla sınırlanamayacağı söyleyen her çeşit güce, otoriteye ve kurulu düzene karşı olan anlamında kişi.
    (barkingcat, 24.01.2005 17:05)
  3. kötü birşey değil zira illa da devlet olacak , ülkeler olacak diye birşey yok , insanlar pek güzel kendi hallerinde yaşayabilir , gerek şart dünyadaki bütün devletlerin yokolması , onun için de ticaretin ölmesi , birbirini düdükleme güdüsünün dizginlenebilmesi gerekir.zor ama imkansız değil.

(bkz: ve sonra hiç kalmadı)
    (skuba, 24.01.2005 17:12)
  4. millet,devlet,vatan gibi simgeleri yok sayarlar.bütün insanları eşit görürler.siyasi partilerin sadece kendi çıkarları için mücadele ettiğini savunurlar.komünal yaşam isterler.sadece "üreteni haklı çıkarmak" * için değil,bütün dünya insanlarının üretmesini sağlamaya çalışırlar.*
    (close2death, 12.03.2005 23:30 ~ 23:31)
  5. kendilerini " 'ben diğer insanlardan farklıyım, ben zekiyim' manasında ota boka "hayır" diyen insanlar" olarak tanımlayanlardan daha bilgili ve daha düşünceli olduğuna kani olduğum "insan"lar
    (ucurtma, 12.03.2005 23:38)
  6. toplumda terörist kelimesiyle karıştırılan, gerçekte ise tamamen farklı bir kavram. insanın varlığını ancak devlet vb. gibi sistemler kalktığında, kısacası tamamen özgürleştiğinde yaşayacağını savunan kişidir.
    (siradisi, 06.04.2005 14:33)
  7. zaman zaman her insanın içinde olan kişidir.

bugün bir ses bağırdı içimde: biraz daha zaman onu yapayım, şunu yapayım. bir kaç dil daha öğreneyim, master yapayım, araba alayım, geleceğe yatırım, davranışlarını düzenle bilmem ne...ulan sanki mezarda 5 dil bilmenin yüksek tahsil sahibi olmanın bir önemi var? ama gene sen dinleme beni, bastır her zaman yaptığın gibi, ipleme...
    evet, doğru da söylemişti. ama bu sefer kulak verdim ona. haklıydı, sonuna kadar haklıydı. bu lanet sistem içindeki nafile çırpınışlar içinde kayboluyor gidiyor, haybeye kullanılıyorduk. geçmişe baktığımda sürekli dıştan gelen external order'lar doğrultusunda onları başarabilmek için nice şeyler feda etmiştim. lakin kimse bana ne istediğimi sormamıştı, sadece "onların" doğruları ile yaşamak zorunda bırakılmıştım.
    "şimdi 20lerdesin, sonra 30lar sonra 40lar gelecek. belki iyi bir iş ve tatminkar maaş sahibi olacaksın.ama ne için? sana bunlar mı lazım!? böyle yaşıycaksan ne kasıyon yaşamaya al kendini vur beynini şevki!beni bastırma, karşı koyma. ben senim, senin "gerçek" halinim. saf,kusursuz tam senim!. etrafındakiler için ne ifade ediyorsun ha? ben sana söyliyeyim: kullanılacak hayvan, harcanacak kaynak! ben sana olduğun gibi olmanı söylüyorum, fazlasını değil. kendin için yaşamanı istiyorum, başkalarının ne dediğini siklemeden! bugüne dek yaşadıkların boş diyorum." akabinde ingilizce konuştu: "so you have two options:
    option one: heed what i say
    option two: ignore what i said
    but believe me fella, if you choose the second one i'll make you suffer a lot, and i mean "a lot"!"
    böyle konuştu işte anarşistin biri.
    (keyif pezevengi, 04.05.2006 03:43 ~ 17.12.2006 04:04)
  8. tristan hawkins in bir kitabı..her ayrıntı yayınlarından çıkan kitap gibi iyiydi..
    (hayatberbat, 26.05.2006 15:07)
  9. (bkz: pippi uzunçorap)
    (guest8644, 29.08.2006 23:00)
  10. (bkz: uzun çoraplı kız pippi)
    (guest8644, 29.08.2006 23:01)
  11. (bkz: bir anarşistin kaza sonucu ölümü)
    (anarsist, 20.09.2006 18:59)
  12. (bkz: kofti anarşist)
    (van den budenmayer, 11.05.2007 00:44)
  13. (bkz: komanist)
    (bkz: törürist)

toplumun çoğunluğunda bu gibi çağrışımlar yaptıran,çarptırılmış,g.t ile anlanılmış kelam.
    anında gelen edit:4. nesil yazarmış.
    (bkz: adet yerini bulsun)
    (zoxide, 21.05.2007 09:32 ~ 09:35)
  14. neredeyse tüm girilerinde giri ve nick uyumunu yakalayabilmiş olan takdirlik.
    (asosyal demokrat, 02.06.2007 21:57)
  15. üslup babında yılmaz özdil'in sözlüksel muadili olma yolunda emin adımlarla ilerliyor gibi görünüyor. görünüyor mu? görünüyor. canım kardeşim.
    (vandal mimar, 24.06.2007 22:36)
  16. anarşizm için ölecek değil yaşayacak insandır keza anarşizm'de can, anarşizm için dahi olsa verilmeyecek kadar değerlidir.
    (hemokudumhemyazdim, 29.06.2007 16:47)
  17. (bkz: liberter sosyalist)
    anarşist bir bakışla yazdığı bir çok yazısını ya da tespitini gerçekten ilginç bulduğum yazar.

dördüncü neslin sözlüğe kazandırdıklarından.
    (adrian, 29.06.2007 16:51)
  18. dedelerimizin ve az bilgili cahil aile büyüklerimizin miting yapan, solcu veya komunist olan herkese taktıkları ad.

"bu anarşistlerde iyice azdı"

ayrıca aynı kişiler siyah giyinen aile gençlerine satanist (orta yaş grubu) veya hippi (daha üst yaş grubu) derler ki bu çok gıcık bir durumdur.
    (holyshit, 29.06.2007 17:02)
  19. " ne tanrı ne devlet; aşk aşk hürriyet" diyen otoriteye kapitalizme, faşizme ve tabii ki emperyalizme karşı olan yaşasın insanların kardeşliği ilkesini benimsemiş insanlara verilen isim. ülkemizde uzun süredir teröristle aynı anlamda kullanılmaktadır ki çok büyük bir yanlışlıktır bu.
    bi de hava atmak için anarşist takılanlar var ki bunlar siyah adidas nike materyaller kullanırlar kapitalizme karşı olunduğunu bilmezler kendi hallerine bırakılmalı uzaktan izlenilmelidir bu tipler.
    (anarchistrockstar, 06.07.2007 01:02)
  20. (bkz: anarşik)
    (factotum, 07.07.2007 15:16)
  21. benim anarşistlikten anladığım ve kendimin de içinde olduğum tanımıyla, kimseyi iplemeyen, kuralların yalnız aptallar olduğu için inan, hayat karşı özgün bir görüşü olan, toplumsal benliğe karşı olan, milliyet denen şeye doğuştan üzerine yapıştırılmış bir etiket olarak bakan ve onu çıkarıp atan kişidir.
    (ofharvest, 06.10.2007 04:06)
  22. (bkz: anarşizmin itabını yazdım çok uzundu okumadım)

not : bilerek itap yazdım. sağolsun anında düzeltme yolladı arkadaşlar. bu da benim espri anlayışım napim. suç mu? beni wondrous yapın sözlüğe ezik gülümseyen smili transfer etcem. buraya koycam. süper olcak.
    (ford prefect, 06.10.2007 04:21 ~ 04:34)
  23. toplumsal anlamda eşitsiz kılan adaletsizliğe karşı çıkan insan..bir insan erkek ya da kadın olmak için doğar..bir eş, bir koca, bir türk, bir alman, bir müslüman, bir yahudi, bir hristiyan olmak için doğmaz..doğal olanı erkek ya da kadın olmak için doğmasıdır..doğal olan özgürlük toplumsal kurgularla sağlanamaz, asıl olan; toplumsal kurgularda özgür olunamaz..
    toplumsal kurgulara karşı bu tarz düşünceyi benimsemiş fakat kuramından da, uygulamasından da sapma eğilimi göstermemiş insanlardır anarşistler..dinin, devletin, ırkların doğal olarak hiçbir şekilde eşittsizlik sağlamamasını savunanlardır..benimsenen ve savunulan görüş bütün insanların doğal özgürlüğüdür..

doğal olarak her insan anarşisttir..farkında olmasa bile..
    içindeki anarşisti özgür kıl..
    (allahına kadar ateistim bacım, 04.12.2007 18:50 ~ 18:52)
  24. (bkz: (v for vendetta)
    (fahriyeabla, 04.12.2007 19:15)
  25. nazımın sacco ve vanzetti için yazdığı şiiri braya koymamak olmaz.

sacco ile vanzetti
    yuvarlanıyor iri, sıcak damlalar
    bakır yanaklarımızdan
    kalbimizde!
    kalbimiz artık dar geliyor bize !
    kopararak
    kanlı sargıları
    yaramızdan!
    dişi bir kaplanız ki biz
    dişlerimizde taşıyoruz, altın başlı
    yavrularımızın ölüsünü ...
    kimin kızıl gönüllü sarı alnına
    sardık sevginin beyaz çiçekli örgüsünü!
    kan geliyor kainatın rengi bize!
    bakır yanaklarımızdan
    kalbimize!

hikaye:

onların cebinde fırkamızın bileti yoktu
    onlar, kurtuluşun kapısına varmayı,
    ferdin cesur hamlelerinden uman
    iki saf ve namuslu çocuktu!
    ne milyonların rehberiydi onlar,
    ne de inzibatlı bir devrim ordusunun askeri!
    devrimin sıra neferiydi onlar,
    devrimin namuslu neferi.
    yanıyordu kanlarında şavkı italya güneşlerinin
    koştular temiz esmer alınlarla hayatın sesine
    dövüştüler yanında dövüşen kardeşlerinin
    yeni dünyaya düştüler eski zulmün pençesine!
    yedi yıl ölümün karşısında gülerek durdular
    elektrikli iskemleye
    kadife bir koltukmuş gibi oturdular
    yürekleri dört bin volta yedi dakika dayandı
    yandı yürekleri
    yedi dakika yandı
    cani değildiler, kurban gittiler bir cinayete
    kurban gittiler dolarların emrindeki adalete!
    hayatlarında olmadılarsa da kitlelerin rehberi,
    ölümleriyle şaha kaldırdı kitleleri
    bu iki ihtilal neferi!

kıssadan hisse:

burjuvazi,
    katletti içimizden ikisini
    bu iki ölü ölmeyen ölümsüzdür!
    burjuvazi,
    kavgaya davet etti bizi
    davetleri kabulümüzdür!
    biz nasıl bilirsek hep bir ağızdan gülmesini,
    biliriz öylece yaşamasını ölmesini
    hepimiz - birimiz için,
    birimiz - hepimiz için.

nazım hikmet

onların cebinde fırkamızın bileti yoktu
    onlar, kurtuluşun kapısına varmayı,
    ferdin cesur hamlelerinden uman
    iki saf ve namuslu çocuktu!

dizeleriyle anarşizmi özetlemiş şair.
    (dahianlamindakideayriyazilir, 03.02.2008 22:03 ~ 22:04)
 sayfa  / 2