yakında silahlanma işlemlerini halledip kurmak için yola çıkacağım krallık. bakmayın krallık dediğime. çocukluktan kalan bi hayalin tortusu yüzünden ismi krallık olacak. ben kanunları bi kere belirledikten sonra zaten kimse karşı çıkmaz heralde. çıkan olursa da giyotinler hazır bekleyecek zaten. kafanıza göre yani bi yerde.
kızkurusu kraliçe olacak.
ilk kanun adam olunacak. adam olmasından ümidi kestiğim krallık üyeleri için daha bir şey düşünmedim. hayalgücüme kalmış.
krallıkta yaşayan herkes krallığın bir üyesi olacak. krallık kuruldu oturayım ben artık demek yok. herkes faal. krallığa yararlı işler yapılacak.
krallık sınırları içinde tv izlemek yasak. herhangi bir kanal bulunmayacak. dvd serbest. isteyen seyredebilir. uydu yakalarsam fena yaparım. hele o uyduda türk dizisi izlendiğini tespit edersem daha da fena yaparım.
sınırlar kapalı olacak. kocaman krallık. oturun oturduğunuz yerde. bin türlü fesat bulaştırıp geleceksiniz sonra. sınırlar sadece krallık üyelerine değil yabancılara ve mallarına da kapalı olacak. latin amerika kadınları ve zenciler hariç. kadınlara kıyak bu da.
herhangi bir tanrıya inanmak yasak. inanmak isteyen içinden inansın. bundan kimseye bahsetmesin. yakalarsam balmumu kaplatıp put diye sarayın müzesinde sergilerim. başını kıçını kapatmak isteyen kapatabilir ama bunu kendi için değil de tanrı için yapanı yakalarsam az önce sözünü ettiğim kural yine geçerli.
joussaince, cavidan singer, maria puder, eleanor yakınımda bulunacak. ama maria puder in ciddi konularda yazması yasak olacak. makara yaparken daha eğlenceli.
mabel krallığın müzik ve sinemadan sorumlu üyesi olacak. kabul etmeme gibi bir şansı yok. krallık burası. her perşembe gecesi onun seçtiği filmlerden iki tanesi izlenecek.
en ufak bir suç işleyen öldürülecek. hırsızlık suç sayılmayacak. mülkiyet yasak olacak. sarayın kapıları daima açık olacak. ama adam gibi gelip adam gibi gitmezseniz, sağa sola kusarsanız kelle gider.
her sabah saat 10 ile 12 saatleri arası temizlik saati olacak. isteyen çöp atabilir yere. nasıl olsa toplayacaksınız.
motorlu taşıt kullanmak kesinlikle yasak olacak.
her haftasonu krallık olarak piknik günü olarak kutlanacak. yağmurlu haftasonları hariç.
okullarda meslek eğitiminden başka bir eğitim verilmeyecek. herkes ayda en az on kitap okumak zorunda olduğu için diğer eğitimi kendisi almış olacak. meslekler her insanın yeteneğine ve zeka seviyesine göre belirlenecek. şikayetleri annenizle babanıza iletirsiniz artık.
evlenmek serbest olacak. kadın ya da erkek istediği kadar insanla, isterse aynı anda evlenebilecek. bu sayede aldatılma ve evlilik problemleri son bulacak. boşanmak yasak.
ve sonunda krallığın ucsuz bucaksız yemyeşil topraklarında mutlu mesut yaşayacağız.
hayalperestlere sonuna kadar kollarını açan bir krallıktır.bu monarşiyi destekliyorum ,ancak şimdiye kadar muhalefet olmuş olan ben, nasıl iktidar yanlısı olacağım bilemiyorum. buna da alışırız sanırım .
kanunlar kralın üzerinde olduğu için kanun değişikliği kral tarafından bile yapılamaz. kral değiştiremiyorsa krallık üyeleri hiç değiştiremez. referandum kelimesinin kullanımı krallık sınırları dahilinde yasaktır. e dışarıya çıkmanız da yasak olduğuna göre bu kelimeyi kelime haznenizden çıkarsanız iyi edersiniz.
transistör kazancı imparatorluğunun tanımadığı krallıktır. en yakın zamanda bm*'ye gideceğim. ayrıca bu krallığa demokrasi ithal etmemiz gerekmektedir.
demokrasi kelimesi de yasak olan kelimeler arasında olacak. çünkü bir gerçek var ki insanlığın çoğunluğu, insanlığın azınlığından bariz bir biçimde aptaldır. kendileri ve başkaları için neyin iyi olduğu konusunda karar verebilecek kadar zeki değillerdir. ama yine de onlara da ihtiyaç vardır. antin kuntin işlerde emeklerinden faydalanılacak, rahat bir yaşam sürmeleri sağlanacak ama söz sahibi olamayacaklardır. ama her ay en az on kitap okuma kanunu dolayısıyla birkaç nesil sonra daha zeki bir nüfusa sahip olunacaktır. gerçi ben öldükten sonra koymuşum krallığına.
güzel bir hayal ürünü. gerçekten güzel. cazip bir alternatif. yeşil, ağaçlar, uçsuz bucaksız topraklar falan.
ayrıca, kabul ettiğim bir gerçek vardır ki insanlığın çoğunluğu, insanlığın azınlığından bariz bir biçimde aptaldır ve katıldığım bir diğer görüş de bu aptal çoğunluğun, kendileri ve başkaları için neyin iyi neyin kötü olduğu konusunda karar verebilecek kadar zeki olmamalarıdır. onlara sadece el ayak işlerinde ihtiyaç vardır daha fazlasında değil. mesela yönetmek işi onlara verilemez; onlar çöpleri toplayabilirler ancak.
bu konuda güzel bir sözü bir arkadaşım memleket ve memleketin başındaki kişiler hakkında eleştiri yaparken söyleyivermiştir: "senin benim gibi kafası çalışan adamlar büyük sorumlulukları üzerine almayı sevmez; çünkü biz her daim kendimizi geliştirmek isteriz. yöneticilik gibi büyük bir sorumluluk için kendimizi yeterli düzeyde görene kadar bekleme taraftarıyızdır. o yüzden bana biri gelse de 'bu ülkeyi sen yönet' dese şu an hayatta bulaşmam. ama gel gör ki bizim bekleyiş sürecimiz sırasında aptalın biri çıkar der ki 'ben bu ülkeyi yönetebilirim.' ve işte her şeyi boka saran çarklar öylece dönmeye başlar."
(bkz: hayallerde yaşıyor bazı kimseler) (hafızam beni yanıltmıyorsa başka türlü bir laftı bu. ama şimdilik böyle olsun bakalım.)
kraldan daha fazla kralcılara yer olmadığı şüphe götürmez krallık. kral öldükten sonra ben de koymuşum krallığına. haa, baktım iç karışıklıklar, efendime söyleyeyim taht kavgası filan işe el atılır, taht yakılır dolayısıyla kimse yanan bir tahta oturmaz, otursa da hayrını göremez. bütün bunların olması için önce kralımız ahmak ı hayal'in ölmesi gerek. kral öldükten sonra krallığın adı değiştirilmelidir. önerim ahmak ı hayaloğulları krallığıdır.
kral efendiye iki tokat atıp haşmetini alaşağı edeceğim dandirik oluşum. emma'nın da dediği gibi; 'ciddi yazı yazamayacaksam bu benim krallığım değildir'. yıkılsın karşımdan anarşik ruhlu kolpa monarşik.
krala tokat atma kudreti yalnızca maria puder de olacak. şamar oğlanı bir kralı kimse iplemez yoksa. krallık makamı sadece simgesel olduğu için krala küfür serbest olacak. kral demeyip ismimi zikrederek küfür ederseniz ben de size ederim en fazla. bi küfür yüzünden birbirimizi kırmayalım.
maria puder in yazılarına gelince kendisi şu anda farkında değil ama krallık kusursuz bir krallık olacağı için ciddi bir şey yazamayacak zaten. yine de krallık duvarına işemek istiyorsa kendi bileceği iş.
bünyesinde iki dersim li barındıran krallık. bu gidişle fazla bir monarşik hayat süremeyecek, her an sosyalist devrim amaçlı bir halk örgütlenmesine gidilebilinir. bu bir ispiyon değil, sadece tahlil.
cinsel istismar suçlarında kafa değil de çük kesilsin. hem daha fiyakalı, kimsede böyle ceza yok; hem de kökünden çözüm. devlet büyüklerimiz sesimi duysun. vatandaş krallık yönetimine böyle katılır. doğrudan demokrasi. öyle işte.
ulan bi de krallığın ağababalarının yolu bizim buralara düşse ; reverans yapmak, smokin falan giymek gerekir. sırf bu formalitelere gıcığımdan değil bunları kralını tanımam !
hem benim olmayan krallığa krallık da demem.
" benim cefalı yarim kafamdır
divanda düşünmek bütün safamdır
mülkiyet benimçün büyük evhamdır
senin olanları nideyim gayrı "
krallıkta bol bol erik ağacı olacaktır. bahar gelince dalmalık. krallığa zenci giriş çıkışının serbest olduğunu zaten daha önce belirtmiştik. böylece dolgun erkek alt dudak sorununu da çözüp kurtarmış oluyoruz krallığı.
bir süre ahmak-ı hayal'in yani haşmetli kralın yakınında beşinci adam olarak bulunduktan sonra (ki bu sürede zaaflarını arayacağım elbette) ve kralın yakınında bulunmaktan doğan dünyevi zevklerin tamamına mazhar olduktan sonra (dolgun alt dudaklar arayan başkaları da var ama sarışın olsunlar bi zahmet) gizlice oluşturduğum hiziple tam bir marcus junius brutus edasıyla kralı ve adamlarını duman etmek için var gücümle uğraşacağım.
krallık için öneriler, haşmetli kralın müsadeleriyle tabi;
-lezbiyenlik ve diğer türden ilişkilerin serbestliği , böylece krallık sınırları içinde yeni yeni catullus ların ya da sappho ların doğuşunun sağlanması.
- ayrıca sade'ın kitaplarındaki aşk sahnelerinin amfi tiyatrolarda sergilenmesi belirli aralıklarla da olsa.
-kazara doğan çocukların yaşamalarına izin verilmemesi ve krallık üyelerinin buna maksimum özen göstermesinin sağlanması, gerekirse zor kullanarak.
-fikri kesinlerin krallık üyesi olmasının engellenmesi, mesela "fikri kesinler giremez" levhalarının muhtelif yerlerde bulunması.
neyse daha sonra devam ederiz önerilere ama haşmetlileri bilsinler ki sadece yıkmanın zevkine erişebilmek için kabul ediyorum üyeliği. önlem alabilecekse alsın ama alea iacta est diyeceğim gün gelecektir hiç şüphesiz.
bu krallığın milli marşı şüphesiz king nothing olmalıdır. böylelikle krala orda ne iş için olduğu sert bir dille hatırlatılmış, zamanla koltuk ve iktidar sevdasının ağır basması engellenmiş olur. her vatandaş bu marşı ezberleme mecburiyetinde olup yeri geldiğinde*** kralın huzurunda yüksek sesle söyleyebilme hakkına sahip olmalı aynı zamanda. tabi öyle ezik büzük kral da istemeyiz. dengeli her şey. adam gibi olursa çok sık milli marş çalmaya gerek olmaz zaten. maçlardan önce falan. uluslar arası müsabakalar içinse farklı bir marş seçilebilir.