görseller
adam faweradam fawer
adam fawer 
belki ilginizi çeker
  1. · olasılıksız
  2. · medya kralı
  3. · empati
  4. · tüyap kitap fuarı
  5. · jean christophe grange
  6. · synaesthesia
  7. · 34 cm penise sahip olmanın dezavantajları
  8. · okunması gereken kitaplar
  9. · birinden bahsederken birden kokusunu duymak
  10. · empathy
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · ezel
  6. · domuz gribi
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · sepsis
  9. · think tank

adam fawer  

sayfa  / 2
  1. olasılıksız isimli ele yapıştı mı bir kenara konulamayan kitabın yazarı.
    (so so, 20.05.2007 01:06)
  2. yeni kitabı empati nin daha amerika da ingilizce orjinali yayinlanmadan turkiye de turkce cevirisi yayinlanmiş olan yazar.
    (yazar kafa, 11.04.2008 11:19)
  3. şu arkadaş http://nycphoto.interactivenyc.com/...

amerikalı bir yazardır.pennsylvania üniversitesi işletme bölümünü bitirmiştir. olasılıksız ilk romanıdır.brooklyn'de ailesiyle yaşıyor, balıkları ailecek çok seviyorlar.
    (rushmo, 11.04.2008 11:30 ~ 11:30)
  4. olasılıksız'dan sonra empati adlı bir kitap yazmış yazardır. nisan ayında türkiye'de yayına çıkmıştır.

empati elimde olmakta birlikte daha okumadım ama ilk izlenimim şöyledir; olasılıksız da hakim olan sinema tekniği bu kitapta da var. konu yine delik açıcı cinsten.

adam fawer'ın çekici yapan sadece kurgu ve işlediği sıradışı konulardır. bunlardan ziyade, edebi bir tadı yoktur.
    (psikopat yazar, 12.04.2008 12:27 ~ 16.04.2008 19:56)
  5. elime aldığım zaman bu kitap ne zaman biter dediğim okumaya başlayınca kendimi bir anda 150. sayfada bulduğum sonra "dur hemen bitirme yavaş oku" dediğim ama ancak buna bir gün dayandığım ertesi gün kitaptan kendimi alamadığım kitabı bitirincede neden einsteindan vazgeçtim dediğim ve olayların farklı olması durumunda nasıl olacaklarını düşünmeye başlamamı sağlayan beyaz kaplı üzerinde gayri ihtiyari olarak siyah renkte bir mürekkep serpilmişte "olasılıksız" yazısı ortaya çıkmış gibi kapağı olan kitabın yazarıdır kendisi...
    (süzek, 25.06.2008 00:07)
  6. yüzeysel olarak; kitapların içindekileri mükemmel şekilde anlatan kapaklara sahip iki kitabın * * sahibi yazar..iki kitabında da yazılanlar okurken bazen ağır gelse de kuşkusuz şimdiye kadar okuduğum en sürükleyici kitaplardan. bundan sonra çıkacak kitaplarıyla birlikte arşivlik güzel bir seri çıkacağa benzer.
    (absinthe, 25.06.2008 00:42 ~ 00:45)
  7. 1970 doğumlu, üslubu ve kurguya bakış açısının farklılığıyla gönüllerde taht kuran amerikalı yazar.

kitaplarını okurken olay geçişlerinde film izliyor hissine kapılıyorsunuz. ayrıntılar ve sarmallar çok başarılı. sürükleyici, basit ve etkileyici yazıyor. çağın en iyi yazarlarından biri olmaya aday bu adam, iyi kazandığı işini gücünü bırakıp çocukluk hayalini gerçekleştirmek için yazar olmuş. iyi ki de olmuş!
    (hwinore, 15.07.2008 17:52)
  8. kitaplarının konusu ne olursa olsun - ki oldukça ilgi çekicidir- bir yazarı yazar yapan konuyu işleyiş biçimidir. adam fawer betimlemeleriyle ilgimi çekmiş ve çoğu insanda olduğu gibi benim de akıcılığı ve sürükleyiciliğiyle beğenimi kazanmıştır. hayallerinin peşinden koşmak güzel sonuçlar veriyor bence. (bkz: @2553814)
    (silversilver, 01.08.2008 18:27 ~ 18:27)
  9. ilk romanı olasılıksız'ın başarısından sonra empati'yi yayınlamıştır.ilki kadar olmasa da bu da sürükleyicidir.konudan kopmamak için ara vermeden okunması tavsiye edilir.
    (pervazsız, 07.01.2009 00:39 ~ 00:40)
  10. genel olarak jean christophe grangé ve dan brown ile karşılaştırılan yazar. ama ilk kitabı* en az diğer iki yazarın kitapları kadar ilgi çekici olsa da, onların ki kadar derin bir anlatıma sahip değil. en basitinden, jean christophe grangé'ın kitaplarında, karakterler ayrıntılı bir şekilde tanıtılır ve olay örgüsündeki boşluklar pek dikkat çekici olmaz, diyaloglar bir üniversite kitabından alınmış gibi kalıplaşmış olmadığından yapaylık hissi vermez ve hem karakterler hem de olaylar ince bir şekilde işlendiğinden kafada oturur. adam fawer ise konuları birbirine bağlamada gerçekten yetenekli olsa detaylar konusunda yetersiz kalmıştır bence, yine de kullandığı dildeki eksiklik hissine rağmen konu, olasılıksız için söylüyorum sürükleyicidir. kolay okunabilir bir kitap olması ile bestseller olması şaşırtıcı değil fakat gereksizdir.
    (passive aggressive, 10.01.2009 15:10 ~ 02.11.2009 19:29)
  11. iki kitapı da bir çırpıda okunulup bitirilecek cinstendir.olasılıksızın filmi de çekilse hoş olabilir,navayı da angelina julie oynarsa film de gişe patlaması yapabilir.
    (tsigalko, 05.07.2009 01:21)
  12. olasılıksız kitabını eline alan bitirmeden bırakmak istemez. yazarın diğer bir kitabı olan empati olasılıksız kadar sürükleyici olmamasına rağmen, okunabilendir.
    (cumayagittimgelicem, 10.07.2009 20:39)
  13. kitapları bana pek bi ders anlatır pek bi ben çok şey biliyorum gelmiştir. okurken kimi yerde banane ne lan bu bilgilerden demiş sonra kendi kendime böyle diyerek kitap okunmaz demiş okumuşumdur, haz etmediğim yazar türüdür sanki internetten bir kaç makale okumuş sonra bize itelemiştir.
    (plusultra, 10.09.2009 22:43)
  14. koparan, uçuran, matematik bilginizden şüphe ettiren yazar.
    muhteşem ötesi 2 katabının sahtelerini, korsanlarını geçtim taklitlerini (kapağı nerdeyse olasılıksızın aynısı olan 'zardan adam' ve yanında kapağı empatinin nerdeyse aynısı olan sempatimi ney öyle abuk iki kitap) görünce bu ney diye merak ettim, anlayınca elimden fırlattım kitabı, miğdem bulandı.
    ayrıcana adam fawer abimizin yeni kitabının çıkmasını ağzımın suyu akaraktan beklemekteyim.
    (damdandüşegelen, 13.09.2009 01:05)
  15. otuz dokuz yaşlarında kafasında üç bilemedin beş tane saçı kalmış amerikalı roman yazarıdır. yazdığı iki kitapla (olasılıksız, empati) milletin nevrini döndürmüştür. 'ne biçim yazmış adam hafız' gibi tepkiler almıştır. iyidir, hoştur.
    (koyu beyaz, 13.09.2009 02:06)
  16. olasılıksız romanında insanüstü varlık olduğuna dair izlenimler vermiştir. arkadaş o nasıl kurgudur. öldükten sonra kalsikler diye bu adamın kitapları satılır şimdiden söyliyeyim. daha gencecik bir adam lan bu.
    (öz wondrous, 13.09.2009 02:32)
  17. yeni bir kitap yazmasını umutla beklediğim yazar.
    ama ses seda yok gerçi ilk iki kitabı hala peynir ekmek gibi satarken yazmaz tabii ki.
    almayın lan kitapları herif tembelleşti iyice.
    (calico jack rackham, 18.10.2009 19:38)
  18. 1 kasım'da saat 16:00'da d&r beyoğlu, 5 kasım saat 18:00'da ise d&r tunalı-ankara'da imza günü düzenleyecek olan yazardır.
    ayrıca tüyap kitap fuarı'na da katılacaktır.
    (bimekan, 21.10.2009 17:03)
  19. "1970 yılında, new york’ta doğan adam fawer, pennsylvania üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü derecelelerini tamamlamıştır. stanford graduate school of business'da mba'ini yapmıştır. kariyeri esnasında fawer; sony music, j.p. morgan ve son olarak da about.com gibi türlü şirketler için çalışmıştır.
    ilk romanı “olasılıksız” birçok dile çevirilmiş ve en iyi ilk roman dalında 2006 ınternational thriller writers award ödülünü kazanmıştır. 2008 nisan ayında ise ikinci kitabı olan "empati" çıkmıştır. empati 2008 yılında almanca, japonca ve türkçe olarak yayımlanmıştır.
    fawer, hayat arkadaşı ve oğullarıyla new york'ta yaşamaktadır."

tüyap'a da gelecekmiş kendileri. 31 ekim cumartesi günü, konuşmasının konusu da şu olacak imiş:

saat:13.30-14.45

söyleşi: “olasılıksız ve empati-bugüne kadarki yazarlık yaşamım”
    (sirona, 30.10.2009 08:40)
  20. olasılıksız ve empati kitaplarının yazarıdır.

okurken kurgusuna hayran bırakan okuduktan sonra da bu hayranlığın devam etmesine sebep olandır. her ne kadar kitapların son kısımlarına kadar neler olup bittiğini anlamlandıramasanız da son bölümde olayları öyle bir bağlıyor ki "oha lan ne yaptı bu" dedirtiyor adeta(belirtilen iki kitap için geçerlidir).
    (istanbulagain, 30.10.2009 08:45)
  21. ilk kitabı olan olasılıksız ile ödül almıştır.
    (birben, 30.10.2009 09:26)
  22. bugün yağmur çamur kar kış demeden tüyap kitap fuarı'na söyleşisini dinlemeye gittiğim süper yazar. kendisi yazar olma ve olasılıksız ile empati'nin yazım sürecinden bahsetti. şahsen espri yeteneğine ve en önemlisi mütevaziliğine hayran oldum. hem cool hem sempatik olabilenlerden.
    bizim burnundan kıl aldırmayan yazarcıklarımızın da orada olmasını dilerdim.
    (hübsches baby, 31.10.2009 22:12)
  23. bu gece ki medya kralı'na konuk olacak olan yazardır.
    (kejura, 01.11.2009 19:19)
  24. olasılıksız ve empati kitaplarını okumuş bulunmaktayım. şunu söylemeliyim ki özellikle olasılıksız tek kelimeyle şaheser. gerek olay kurgusunun sürükleyiciği, gerekse altyapının sağlamlığı ve felsefik görüşleri itibariyle oldukça başarılı eserler. çok zeki olduğu şüphe götürmez.
    (tosho, 01.11.2009 20:24)
  25. muhteşem bir kurgu uzmanı.

sanırım abartmış olmuyorum. yazdığı iki kitaptaki kurgu ve karakterler mükemmeldi.

şu an istanbulda. kendisi ile konuşabilecek biri varsa üçüncü bir kitap beklediğimizi iletmesini istiyorum. kendisine hayranım ve çılgın atıyorum. onun için deliriyoru... pardon abartmayayım. sağlam yazardır.

kızlar arayın şu programı (bkz: medya kralı). hadi güzeller.
    (vantilatör, 02.11.2009 01:44)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil