ağzına sıçılası komşu modeli   

sayfa  / 14
adana çık aradan

1. 15 yıldır aynı apartmanda oturmalarına rağmen kendi kapı zillerini bilmeyip yada ipneliğine sizin zilinize basan komşu modelidir..
    farkettiğiniz gibi ipneliğine yapmaları daha gerçekçi geliyor..son 2 3 aydır şiddetini giderek artıran bu olay sizi çılgına çevirir ama bi yandan da bi oyuna dönüşür..her kapı zili çaldığında kapıya fırlayıp bu sefer hangi komşu bastı diye meraklanmak,istatistik tutmak bu konu üzerinde iddaalara girmek bayaa eğlencelidir..ve şuanda yan komşumuz açık ara önde götürmektedir..
    ama ha bir günde eli kaysın kendi ziline olmadı başka bi zile bassın be kardeşim..ayıptır yazıktır bu gençlere..
    (brayton, 15.01.2007 12:27)

2. üst katta çocukların tepişmesine ek olarak bangır bangır arabesk müzik dinleyen ve gecenin üçünde televizyonun sesini sonuna kadar açan,bu da yetmezmiş gibi uyuduğu zaman horlamasını alt kattan duyabildiğiniz komşudur. komşu da değildir hatta... başka bir şeydir o.
    (mayqueen, 15.01.2007 12:38)
  3. (bkz: ev alma komşu al)
    (milwaukee, 15.01.2007 12:41)
  4. sizi her görüşünde "nereye böyle" diyen komşu modelidir.
    (mellanko, 15.01.2007 12:45)
  5. öss sonrası komşuluğu tutan her gördüğün de nasıl geçti ne zaman açıklanıyor gibi sorular soran sanki komşuya hesap vermek için sınava girmişsiniz gibi hissetmenizi sağlayan insan modelidir.
    (josephine, 15.01.2007 12:50)
  6. gözü kulağı hep sizin evde olan,kız arkadaşınızla eve geldiğinizde anında annenize ispiyonlayan,pazar günü sabahın köründe matkap çalıştırıp uykunuzun içine eden,balkonda paşalar gibi kahvaltınızı yaparken,öküz gibi üst kattan halı,kilim silkeleyen,size inceden hasta olan avanak bir kızı olmasına rağmen size pis pis bakan,kızının size olan duygularını anlatmak için tüm gün ismail yk!(bööö)çalmasına kızmayıp siz iki dakika anathema çaldığınızda kapıya dayanan komşudur.yalnızca ağzına sıçılası komşu değil,direk öldürülesi komşudur.
    (vade retro satana, 15.01.2007 13:13 ~ 13:29)
  7. üst katınızda oturan, siz balkondayken sanki o anı bekliyormuş gibi çıkıp halısını falan silken komşulardır.
    (xanax, 15.01.2007 13:22)
  8. eğer üst katta ise katli vaciptir bazılarının.
    1- sandalyeyi kaldırmak yerine sürükleyerek hareket ettiriyorsa
    2- pazar günleri sabahın köründe tadilata girişiyorsa
    3- ağlayan bir çocuğu varsa
    4 çocuk ağladıkça o da bağırıp çağırıyorsa
    5-eşyaları mütemadiyen yer değiştiriyorsa
    6- yerde çekiçle fındık ceviz vs kırıp yiyorsa
    7- pazar sabahı siz uyurken hemde tarzınız olmayan tüde müzikleri son ses dinliyorsa
    bu maddeler sıklıkla yaşanıyorsa merdivenlere bubi tuzakları koymanız mübahtır.
    (kazandibi, 15.01.2007 13:56)
  9. ben asansörü beklerken,duyduğu bir ufak ses üzerine kapıyı açıp,dik dik 4-5 saniye gözüne baktıktan sonra hızla kapıyı çarpan kadın..
    (image lies, 15.01.2007 21:20)
  10. gün saat ve sınav gibi şeylere aldırmadan dinlediği müzikleri çalarken müzik setine mikrofon bağlayarak kendisinin o şahane(!) sesini de ekleyen alt komşudur bazen kendisi
    (barkingcat, 15.01.2007 21:31)
  11. 2 yıl altlı üstlü oturulduğunda yaşarken cehennemi yaşatan eski komşumdur.2 adet çılgın çocuk ve düşüncesiz bir anne kombinasyonunun ne kadar acı verebileceği tarafımdan test edilmiştir. sabahın köründe flüt çalan çocuklar ( bir eser icra edilmiyor,yanlış anlaşılmasın,gürültü şeklinde), annenin yere kilopascallarca basınç uygulaması sonucu alt kattan nereden nereye gittiğinin anlaşılabilmesi,çocukların evde top oynaması bünyede yavaş yavaş yıpranmaya yol açar,eritir yavaş yavaş.son olarak afacan çocuklardan birinin asansör onların katta dursun diye kapısını açık bırakması, odama çekilip, bir yarım saat kadar ağlamama sebep olmuştur..
    (alkolik2000, 15.01.2007 21:42)
  12. kendini sizinle aile sanan, bu nedenden herşeyinze burnunu sokan insansı..
    (the great gig in the sky, 15.01.2007 21:46)
  13. "biz size kahve içmeye geldiiik" diye alakasız zamanlarda öbür komşuları da toplayıp kapıya dayanan, "şu an temizlik yapıyorum, alamam valla sizi içeri" diyen anneye de sanki dünyanın en ahlaksız şeyini söylemiş gibi trip atan komşular. iyi ki taşındık ordan be.
    (blue danube, 15.01.2007 21:50)
  14. bir örnek olarak:

yan komşumda bir aydır tadilat var
    alt komşum sürekli eşi ile tartışıyor ardından sevişme sesleri yankılanıyor
    üst komşum sabah erkenden kalkıp evi süpürüyor..üstelik kapıları gıcırdıyor.
    karşı komşumuz buzdolabı.bir diyalogumuz:
    -günaydın nasılsınız?
    -...
    -sağolun ben de iyiyim aa asansör de gelmiş ...ciddi bundan ibaret

iki üst komşumuz bina kapısının önüne kamp kurar ve binaya kim girmiş kim çıkmış hesabını yapar.
    dört kat aşağımızda kendini mafya sanan bir ağır abimiz var.düşman başına
    iki alt komşumuzda lig tv var..tahmin edebiliyorsunuzdur.şükrü saracoğlu gibi..
    bir kapıcımız var ki sanki binanın sahibi..

şimdi gel de bu komşuların ağzına sıçma..
    ancak ne yazık ki ''laf var icraat yok''
    neden icraat yok demeyiniz..inada biniyorlar..
    (nuitari, 15.01.2007 21:56)
  15. (bkz: sorunlu komşu aksiyonları)
    (arch angel, 15.01.2007 22:30)
  16. balkondan halı silkeleme gününü devamlı unutup, pazar sabahı erkenden silkeleyen komşu. mazareti varmış ''kocam emekli, diğer günler evde. rahatsız etmek istemiyorum.adam sadce birgün dışarı çıkıyor'' deyip beni rahatsız eden komşu.
    (baharda geldim, 15.01.2007 23:12)
  17. gecenin 1'inde matkapla duvarı delmeye çalışan komşu modelidir. anlamak mümkün değildir, "noluyo lan ne matkabı bu saatte, ne biçim insanlar bunlar" deyip bir yandan da hafiften tırsarsınız.
    (zelig, 31.01.2007 01:02)
  18. çocukları gürültü yapardı üst katımızdakilerin ayrıca banyoları akar şikayet ettiğimizde de sorunun bizde olduğunu söylerdi. aile tam gıcık bi aileydi bir araya getirilmiş seçilmiş kişiler gibi büyükten küçüğe olan eziyeti yaptılar devamlı sürtüşme kavga.

eheh ağızlarına sıçmazdım ama kapılarının önüne işerdim ben. yakalanmadım başarıyla tam 2 sene aralıklarla işedim. aile suçu her seferinde bize atsa da kanıtsız bişi yapadılar bana.

tabi şu anda yazdıklarım birer kanıt o başka.
    (yavan tarhana, 31.01.2007 01:13)
  19. kapıyı çarpıyorsunuz diye kavga çıkaran,evinize giren çıkan belli değil diyerek sürekli sizi takip eden bunun yanında iyilik yapıyormuş gibi yapıp kurban bayramı sonrası kurbanın boyun kısmını üstünde bulunan etin çoğunu sıyırıp size getiren,aynı zamanda okulunuzda hoca olan komşu modelidir.
    (sirseri, 31.01.2007 01:15)
  20. her apartmanda bir tanede olsa bulunan, o da olmadı yan apartmanda bulunma ihtimalinin yüksek olduğu komşu modeli.
    (spunky, 05.02.2007 17:25 ~ 17:26)
  21. yazılanları okuduğumda ahan da yanlız değilmişim dedim. evet, alt katta oturan, sinir sahibi olmuş bir komşuyum. bazı insanlar hakikaten komşu olmayı bile beceremiyor, bir başkasını rahatsız eder miyim düşüncesi aklından bile geçmiyor. yahu insanlar mecbur mu senin müziğini dinlemeye, şikayet etsen boş, anlayışsız, tam bi ağzına zıçılası, empati yoksunu canlıyı. evet insan demeye dilim varmıyor. dım tıs müzikleriyle, partileriyle insanı cinnet eşiğine getiren, bir gün yaptıklarının karşılığını aynı şekilde almasını dilediğim komşu modeli. şeytan diyo...
    (restless times, 05.02.2007 17:38)
  22. üst kattan balkonunuza tükürüp "ben temizlerim" diyen komşudur. pardon bunu 5-6 kere yapıp sonra mermi manyağı yaparım gibi tehditler savurup üstüne dayak yiyen komşudur.
    (lucifer, 05.02.2007 18:08 ~ 18:09)
  23. ağzı tuvalet deliğini andıran komşudur
    (mgen, 05.02.2007 18:20)
  24. siz finallere çalışırken üst katta bangır bangır karaoke yapan zopayla dövülesi mahluktur.
    (katakullyy, 05.02.2007 18:41)
  25. asansörle 2. kattan önce 1. kata inip ,ardından 6. kata çıkıp, dönüşte 4. kata uğrayan, komşusuyla sohbet ederken asansörü de tutmaya devam eden cinsleri de görülmektedir.
    (katakullyy, 05.02.2007 18:45)
 sayfa  / 14