ağaçtan inememek   

adana çık aradan

1. küçükken tarzan gibi tırmanılan ağacın tepesinden bakıp, yükseklikten tırsmak, açıktaki kol bacağı, sürtmeden, çizmeden başlangıç noktasına dönememek. bir süre ölçmek, tartmak, planlamak, çıkarken ne kolaydı diye dertlenmek, yiğitliğe bok sürmeden çarpılarak aşağı süzülmek. sonra büyüdükçe çıkamaz olunur, sorun biter...
    (heidi, 26.11.2007 17:58)

2. kediler tarafından sıkça yapılan eylem. ya da itfaiyecilere karşı özel bi ilgileri var,bahane yaratıyorlar.
    (yata yata paslandık, 26.11.2007 23:00)
  3. ağaca çıkılan pozisyondan farklı br pozisyonla inmeye çalışmanın bir sonucudur, bir de yükseklik korkusu varsa sadece basacağı dala bakmak gerekir.
    (libertar, 26.11.2007 23:05)
  4. çıkarken kol gücünün yanı sıra yukarıdaki dala basan ayaktanda destek alınır fakat inerkenayakların hiçbir önemi kalmaz sanki çıkarken basılan dallara inerken bacak yetişmez uzaklaştıkça uzaklaşır.kollar titremeye başlar. aşağıda bekleyen arkadaşlara rezil olma korkusuda üstüne eklenirse durum vahimdir. yapılacak en güzel şey uygun bi dala oturup ben burayı çok sevdim biraz otursak ne hoş olur diyip zaman kazanmaktır. bu sürede inerken kullanılacak uygun dallar seçilir. ve biraz dinlenip sakinleştikten sonra yavaş yavaş aşağıya inilir.
    (alkolik fermantasyon, 26.11.2007 23:11)
  5. çıkarken gaza gelip yüksek dallara kadar tırmandıktan sonra inerken hafif bir yükseklik korkusu keşfetmektir. takiben arkadaşlar babayı çağırır (bkz: ilkokul) yıllar sonra bunu arkadaşınıza anlatırsanız her itfaiye aracı görüldüğünde dalga geçilir. (beni itfaiye kurtarmamıştı ama)
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 26.11.2007 23:13)
  6. yüksek bir yamaçtaki tek ağaca çıkıldığında ayaklar altına uzanan mükemmel manzaraya bakmaya doyamamak, baktıkça bakası gelmek, inmeye gönlü razı olmamak da olabilir.
    (billie jean, 26.11.2007 23:19)
  7. tepeye öyle bir gazla çıktıktan sonra bir de üstüne yetmezmiş gibi orda mal gibi kalıp ebleh ebleh aşağıya bakarken ışık hızıyla şu düşünceler geçer beyinden:

''laan noluyo kaldım mı ne burda karizmada gitti bak şimdi, nasıl insem ki, dur dallara tutunayım, aha elimde kaldı, oof ne yapsak ki, kaldık burda söğüt dalına yuva yapan manda misali, öeah koyveriyorum ben kendimi be!''
    (sekizinci cüce, 26.11.2007 23:20 ~ 24.12.2007 00:26)
  8. manzara zamanla değişmeye başlar...bayağı yüksek miymiş ne?....
    (gheddo, 26.11.2007 23:33)
  9. (bkz: çıkarken bana mı sordun)
    (ayabakan, 26.11.2007 23:54)