9 mayıs 2006 itü yürüyüşü   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. "7.5.2006 tarihinde sabah saat 06.00 sırasında üniversitemiz maslak yerleşkesindeki gölet yurtları önüne gelen 61 pkk yandaşı gösteri yapıp, elebaşı lehine sloganlar atmışlardır. atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin mirasçıları olarak, 233 yıllık bir eğitim kurumu olan istanbul teknik üniversitesi’nde bu gibi halkın huzurunu bozacak eylemlere izin vermeyeceğimizi belirtmek ve yetkilileri göreve çağırmak için 9.5.2006 günü saat 13 de 75. yıl öğrenci merkezi önünde toplanıp rektörlük önündeki atatürk anıtına yürünecektir. yürüyüşe varsa türk bayraklarınızı da getirmeniz rica olunur.

not: bu yürüyüş hiçbir dernek, parti, oluşum vs. tarafından organize edilmeyip, üniversitede pkk militan ve destekçilerini görmek istemeyen herkesin katılımına açıktır."

dünkü olaylar üzerine spontane bir biçimde gelişen ve yukarıdaki şekilde bir yazı ile duyurulan yürüyüştür.

-itü rektörlüğü yarınki yürüyüşün izinsiz olduğunu bildirmemiş, sadece izinsiz gösterilere izin verilmeyeceğini söylemiştir.-
    (atlantis, 08.05.2006 11:28 ~ 27.04.2008 02:25)

2. yarınki yürüyüş için bugün bir araya gelen topluluk dağıldıktan sonra kalan 10 kişinin taşlı sopalı saldırıya uğradığı organizasyondur.
    duyduk ki bölücüler ve bir takım radikal sol militanlar itü içinde 3-sonradan öğrengiğimize göre 7 kişiymiş- kişiyi hastanelik etmişler.
    (atlantis, 08.05.2006 14:26 ~ 06.11.2007 22:23)
  3. hasta olmama ve maçkada okumama rağmen kesinlikle katılacağım yürüyüştür.
    (thyme, 08.05.2006 15:07)
  4. pkk şovmenlerinin karambolde yaptığı ve anlaşılan kimsenin direk görmemesi için sabahın kör vaktinde uyguladığı büyük denyoluğa haklı bir tepki.
    kendimi bildim bileli sol gruplara kendini acındıran, oral muameleden kaçınmayan kürt halkının faşist kesimi olan pkk'nın sempatikleri sanırım bu sefer boyunun ölçüsünü biraz fazla aşmış.
    teknik üniversite her daim sol görüşün daha baskın olduğu bir ortam olmuştur. uzunca bir zamandır herkesin düzgün şekilde yaşayıp gittiği ve belli sınırlar dahilinde birbirleriyle iletişebildiği kargaşadan uzak bir yer olagelmiştir.
    herkes fikrini belirtmekte özgür olmalıdır evet, ancak bazı moronlar oturdukları kucağa sıçmaya kalkarlarsa bunun sonuçları da olacaktır. bakalım günler neler getirecek.
    bu yürüyen 40 kişinin kaç tanesi itü'lüdür bu konuda derin şüphelerim var. ikinci olarak etkiyi oluşturanları besleyenler umarım tepkinin primini yiyecek olanlar değildir. ancak artık belli sınırlar daha netleşmiştir sanıyorum, veya netleşecektir.

ek: okulun son zamanlarda yaşadığı ( en azından benim bildiğim son 6 sene içinde) en sağlam kritik sınırdır. yürüyüşün siyasi bir gösteri haline gelip adamların kışkırtmasına aynı şekilde cevap verilmemesini temenni ediyorum. yürüyüş sadece okulun refahı ve sağlığı gibi bir amaç gütmelidir kanaatimce. onların yaptığının aynısını yapıp dışardan itü ile alakası bile olmayan adamların içeriye doluşmaya çalışacağını tahmin ediyorum. umarım böyle bir şey olmaz ve yürüyüş gerçek amacına ulaşmış olur. okulda ne pkk şovmenlerinin ne de küçük polat alemdarların işi olmaması gereklidir. bunlardan arınmış bir tepki olmasını temenni ediyorum.
    (radiance, 08.05.2006 15:14 ~ 19:45)
  5. "keşke istanbul'da olsaydım da katılabilseydim" dediğim yürüyüş. klişe de olsa orada olmayı isteyip olamayanlar adına:
    (bkz: kalbimiz sizinle)
    (radula, 08.05.2006 15:38)
  6. kendini bilmez asalak insanlara verilecek cevap olacaktır bu.
    (darkenfact, 08.05.2006 15:44)
  7. 8 mayıs 2006 tarihinde pkk adlı örgütün yandaşlarının 75. yıl kantininde 2. kez çıkardıkları kavga ile devam eden olaylara yapılacak haklı tepki. solcu adı altında geçinip, solculuğun ne olduğuna dair en ufak bilgisi olmayan şeref yoksunlarının, "abd emperyalizmine hayır" diyerek abd gibi bir ülkeden, sözde ülkelerinin kurulmasını bekleyen ve onların bi taraflarını yalayan bu para ile satın alınmış haysiyetsizlere koyulacak tavır niteliğindedir.

75. yıl kantinine girerek, atatürk'ün üzerinde bulunduğu broşürleri toplayan, üstüne masum öğrencileri döven ve yaralayan bu teröristlere hala ve hala müsammaha gösteren bazı kişilere helal olsun dan başka hiç bir söyleyemiyorum.

burada okumuş adamları zan altına alınabileceğinden çekinmek midir, yoksa tepkisizlik midir bilinmez, itü'nün (öğretmeni, rektörü, öğrencisi) de tepkisini yasal yollarla ortaya koyması sesini duyurması mantıklı bir eylem olur. provakasyonlara gelmeyerek alternatif yollarla karşılık vermek en güzeli olacağı için izin alındığı ve gerekli merciler haberdar olduğu sürece (yasal olarak izinli) bu türlü yürüyüşler, hak aramak en doğrusu ve en anlamlısı olur.
    (coban, 08.05.2006 16:11 ~ 21.03.2007 15:20)
  8. organizasyonu düzenlemeye çalışan bir gurup sevgili arkadaşımızın pkklı şerefsizler tarafından demir sopalarla dövülerek hastanelik edildiği etkinlik. bu şekilde yarınki yürüyüşün olmayacağını düşünen insanlara verilecek en güzel cevap daha büyük bir kalabalık ile yürümektir. ne demek itü de öğrenci dövmek hatta bir adet güvenlik görevlisini dövmek? kim bu gurup? artı bu olayı kameraya alan arkadaşlarımızın cep telefonu ya da kamerasına da el koymuşlar. resmen eşkiyalık mal ve can güvenliğimiz yok!!! bugun taş sopa ile okula girebilenlerin yarın silahla girmeyeceğini kim garanti edebilir? resmen dağdan inmişler ve bizi yıldırmaya çalışıyorlar..izin vermeyelim
    (palantir, 08.05.2006 16:12 ~ 16:44)
  9. her şekilde ve her durumda beyin kıvrımlarının ne kadar düz olduğunu bize gösteren, nereden gelip nereye gideceği bilinmeyen bir zavallı yaratıklar topluluğuna karşı yapılacak yürüyüştür... en başından beri koyun gibi davranan türk insanının bu huyunu iyi bilenlerin kendilerine çıkar amaçlı bazı eylemleri yapmasını doğal karşılamak lazım çünkü biz zaten buna imkan veriyoruz esas hata bizde... umarım yarın o saatte yine eskiden kalma koyun kafamızla değil de gerçek türk kafamızla gereken çoğunlukta gereken tepkiyi veririz... birkaç kendini bilmez soysuzun bölücülüğüne göz yummayalım... bu şerefsiz köpeklerin haddini bildirmek gerekli artık...
    (okang, 08.05.2006 17:36)
  10. itü'de zemini olmayan bir çatışma ortamını yaratacak olan yürüyüştür. bu yüzden yürüyüşü düzenleyen arkadaşları ikinci bir kez düşünmeye çağırıyorum.

biliniyor ki şenlikler özünde okulun "solcu" diye bilinen tayfası tarafından organize ediliyor ve bu sene 20.si gerçekleştiriliyor. daha pkk'nın esamesi okunmuyorken bu şenlikler vardı. ama dışarıdan gelen ve ne şenlik ne de okul hatta ne de siyaset yapmak gibi kaygısı olmayan insanlar tarafından farklı bir amaçla kullanılıyor. bu ne kadar engellenmek istense de böyle olmadı, olamadı. daha önce bir yazımda belirttiğim gibi bunun sebebi gerçek itü öğrencisinin şenliklere sahip çıkamamasıdır.

peki şimdiki durum ne? aylardır itü ülkü bir diye bir sitede itülü ülkücüler olduklarını iddia edenler şenliklerin protesto edilmesini protestoya katılmak isteyenleri kendileriyle bağlantı kurmasını istiyordu. teknikforum'u okuyorum bazı insanlar okuldan siyaseti sileceğiz diyor. ama kendisi bunu söylerken siyaset yaptığının farkında mıdır acaba? okuldan siyaseti sileceğiz derken zaten zayıf olan sol siyasetten bahsediyor bu arkadaşlar.

işin bir de diğer boyutu var. indymedia gibi solcuların takip ettiği bir sitede "yarın "faşistler" yürüyüş yapacak itüye desteğe gelin" diye çağrılar yayınlanıyor. ben bu yürüyüşü düzenlemek isteyenlerin faşist değil yaşanan bir olaya kısmen haklı bulduğum bir tepki gösteren arkadaşlarımız olduğunu biliyorum ama yarın gelen insanlar bunu bilmiyor olacak.

bu şekliyle okulda çatışma kaçınılmazdır. hepimizin iyiliği için okulda bu çatışma ortamını yaratmayalım. bu insanlar "yarından sonra gidecekler" ama biz hep bu okuldayız yan yana sıralarda okuyoruz. içimizden biri daha yaralansa bu hiç birimizin istemeyeceği bir durum olur. bence intikam değil soğukkanlı olma vaktidir.
    (gelecegim, 08.05.2006 18:11)
  11. "bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadikca o memleket icin kurtuluş yoktur" sözünü aklıma getiren ve namussuz insanlara karşı itülü aydın öğrencilerin düzenleyeceği yürüyüştür. bu yürüyüşe katılım oranı okulumuzda ne kadar aydın oldugunu ve ne kadar şerefsiz oldugunu gösterecektir...mazereti olmayıpta bu yürüyüşe katılmayan insanların hangi kategoriye gireceği malümunuzdur.umarım bu yürüyüş herhangi bir partinin propagandası olarak kullanılmaz....sağcısı solcusu omuz omuza bir duruş sergiler.
    (sanitarium, 08.05.2006 18:59 ~ 19:34)
  12. bulabildiğim en büyük ebat olan 120*180 cmlik bayrağımla katılacağım itüde pkk nın barınamayacağını haykıracağımız yürüyüştür.
    (palantir, 08.05.2006 19:10)
  13. amacından sapıp sağ-sol kavgası durumuna dönüşme tehlikesi olan bir yürüyüşmüş aldığım duyumlara göre böyle bir şey olursa lanet olsun bu temiz yürüyüşü bu hale getireceklere.
    (sanitarium, 08.05.2006 19:20)
  14. ya adamlar arkadaşımı yaralamışlar da haberim yokmuş meğerse, kafasındaki dikişlerle eve yollamışlar istinye devlet hastanesinden!! iyice azıttı bu pkk olayı. bu yürüyüşle yetinmeyip imza toplayıp bu şenlik bokunun bu okulda bir daha asla yapılmamasını istemek lazım. kimse de çekinmesin hep beraber yürüyelim. basın görsün. tam olarak herkesin katılması gereken yürüyüştür.

bunun sağı solu yok, ister komünist olun isterseniz ne olursanız olun, bu ülkeye karşı düşmanlığı dokunan bu olaya karşı herkes aynı fikirde olmalı zaten.
    (hell guardian, 08.05.2006 19:44 ~ 19:44)
  15. 8 mayısta yaşanan olaylara tepki olarak,artık vatansever itü gençliğinin kendini göstereceği yürüyüştür.
    pkk'ya ve okula sızan militanlarına karşı tepkimizi dile getireceğimiz organizasyondur.
    siz kimsiniz ya.ne olduğunuzu sanıyorsunuz?
    bugün 10 kişiyle,yarın 100 kişiyle gelebilirsiniz.ama sakın unutmayın bu ülke askeri,işçisi,lazı,kürdü ile bir bütündür ve ismi türkiye cumhuriyeti devletidir.
    alayınız gelse bu ülkeden bir karış toprağa koparamaz,şerefli türk gençleri olarak buna izin vermeyiz.
    bugün belki 20ye bir olduğunuz için aramızdan birine kolayca zarar verdiniz.
    ama yarın göreceksiniz ki bu ülkede şerefli insanlar daha fazla,aslında şerefli insan diye uzun bir isim tamlamasına gerek yok,insanlar daha fazla.
    gün gelecek pkk'nın da kökü kazınacak,ama türkiye her daim baki kalacak.biz tarihte nelerle karşılaşmış ama yılmamış bir milletiz.kendinizi alıştırsanız iyi olur.

(bkz: şehitler ölmez vatan bölünmez)

çöpe giden girimden sonra not:bu yazının ilk halini formata aykırı diye silen moderatörlere selam ederim.tanım ekledim,çok absürd durdu ama formata uydu.şimdi oldu mu yani?
    (zagadka, 08.05.2006 19:52 ~ 23:57)
  16. pkk nın solcu ve kürt haklarını savunan bir örgüt olmadığını artık herkes biliyor, amacın "tutsak" bir halka eşitlik sağlama amacı olmadığını da biliyoruz, halkın içinde kimsenin ben "o kürt onunla konuşma, gezme, tozma" dediğini de duymadım, isteyen kürtçe konuşup, kürtçe şarkı söyleyebiliyor, kürt olduğu için işe alınmayan birini duymadım görmedim ve işi gücü olan çok kürt gördüm. bu insanların kürtlere bir fayda sağlamak için çaba harcamadığını kimsenin aklına ihtiyaç duymadan anladım. bence herkes görsün artık bu gerçeği... bu olaylar kürt, türk olayı değil...
    (su damlası, 08.05.2006 20:06)
  17. üniversitemizde 8 mayıs 2006 pazartesi günü öğrencilerimiz arasında istenmeyen olaylar gelişmiş, dört öğrencimiz yaralanmıştır. bu öğrencilerimize gerekli tıbbi müdahale yapılmış olup, sağlık durumlarında kaygı duyulacak bir husus yoktur.

üniversite yönetim kurulu yerleşkelerimizde herhangi bir yasa dışı eyleme izin vermemekte kararlıdır.

9 mayıs 2006 salı günü üniversitemiz mensupları ve misafirleri ile itü öğrencileri dışında hiç kimse üniversiteye alınmayacaktır. izinsiz yürüyüş ve gösteri yapılmasına izin verilmeyecektir. öğrencilerimizin tahriklere kapılmayarak içinde yaşadığımız olayları sağduyu ile değerlendirip, en doğru davranış biçimini sergileyeceklerinden şüphemiz yoktur.

üniversite kamuoyuna duyurulur.

bu yürüyüşe izin verilmeyeceği anlamı mı taşıyor???
    (palantir, 08.05.2006 22:28)
  18. böyle bir şey olacaksa bile dikkat edilmesi gereken hadisedir.
    provakasyona dikkat etmek lazım.
    (mellek oldum sonunda, 08.05.2006 22:31)
  19. her ne kadar kavga çıkmasından ve mimlenmekten korksamda katılacak olduğum yürüyüştür... katılacağım çünkü bir korkak gibi bir kenardan izlemek istemiyorum bunu.. yada evde oturup akşam olanlar hakkında yazılanları okumak istemiyorum.. neden katılmadım diye pişman olmak istemiyorum.. katılacağım çünkü bu yürüyüşün siyasi bir amacın dışında olduğuna inanıyorum.. umarım yarın inandığım şeylerde yanıldığımı görmem..
    (amy, 08.05.2006 22:39)
  20. "faşizme mezar olacak olan itü'de!!!" faşizmi lanetleyen bir grup, 6 kişiyi öldüresiye çivili sopa ve demirle dövmüşse, bu mudur faşizmme karşı olmak? bu mudur halkların kardeşliğini savunmak? o insanlar ölseydi bu zafer mi olacaktı? bu mudur solcu olmak? yaptığın savunduğunla çelişiyorsa; sen zavallı bir piyonsundur...yazık senin yarın öteki gün ardından ağlayacak anana, babana...tıpkı şu an ağlayan 6 anaya olduğu gibi.. keşke şu an bunları yaşamasaydık dedirten olayların doğal sonucu olan yürüyüş...
    (su damlası, 08.05.2006 22:51 ~ 23:01)
  21. kendini anti - faşist olarak niteleyen bir kısım gerizekalının, bölücü pkk yandaşlarına karşı durarak belki ortamı yumuşatacakları, asıl önemlisi sol görüşlü insanların da vatanlarını sevebileceklerini sağcısı solcusu herkese gösterebilecekleri yere, "yaşasın devrimci dayanışma" gibi hiçbir anlamı olmayan, hiçbir skime merhem olmayacak, sadece ortamı iyice geren söylemlerde bulunmaları en basidinden sadece tesadüf müdür?

diye sorduran yürüyüş.
    (anfinindistortiondugmesi, 08.05.2006 22:54)
  22. valla itümüzden bombacı bile çıkmışken pkklının çıkması da beklenebilir bir durum sanırım.
    yine de bu insanlar artık anlasın, kimse kürtlere hayvan muamelesi yapmıyor bu memlekette. beraberce aynı bokların yendiği aynı güzelliklerin yaşandığı bir ülkeyi paylaşıyoruz.
    sopalarla da gelseler, çifteyle de vursalar bu düşünceler değişmez, bu ülkedeki tek azınlık kürtler de değil, birsürü milletten adam yaşıyor memlekette, itü'de de okuyan çok sayıda yabancı var. neden şimdi böyle mühendis adamların olduğu yerde bu çirkin davranışlar?
    (lillymarlin, 08.05.2006 23:21)
  23. rektörlük tarafından engellenebilecek olan yürüyüş.
    hukuki olarak yarın yürüyüşe izin verilmez ise yapabileceklerimiz
    1. rektör yarın toplanmamıza izin dahi verilmeyebilir. ama bu durumda biz sadece burada durup istiklal marşı okuyup gidebiliriz.
    2. rektörlük basın açıklamasına da izin vermeyebilir. bu durumda basın açıklaması için bi gurup dışarı çıkıp basın açıklaması yapıp ardından biz içerde yine marşımızı gururla okuruz dağılırız.
    bunlar hukuki haklarımızdır. duyrulur...
    (palantir, 08.05.2006 23:25)
  24. http://www.teknikforum.com/...
    bu adresteki akıl küpü takma adlı arkadaş yarınki haklı gösteri için orda bulunan arkadaşlarımıza nasıl bir vahşet uygulandığını göstermektedir.
    (palantir, 08.05.2006 23:52)
  25. "umarım birileri emanetlerini alıp gelmez", "umarım biri çıkıp bir parinin işaretini yapmaz", "umarım biri durduk yerde tekbir getirmez"... "umarım amacına uygun bi yürüyüş olur, herkes türk bayrağı ve atatürk resimleri taşır, insanlar nasıl tepki konulacağını görür" diye dua ettiğim, katılacağım yürüyüştür. siyasi görüş önemli değildir, vatanını seven herkes katılmalıdır...

saat 13.00'de 75.yıl'ın önünde buluşalım arkadaşlar.
    (neverland, 09.05.2006 02:13 ~ 02:18)
 sayfa  / 3