|
|
- emperyalizme, ırkçılığa ve şovenizme karşı işçilerin birliği ve yaşasın halkların kardeşliği temalı miting.umarız 3 kasım günü ankara'da yapılan miting den daha fazla katılım gösterilir.sesimizi daha çok duyurabiliriz.
- 3-5 provakatör zavallı tarafından çığrından çıkartılmamasını dilediğim miting.
- amacını aşıp bazı kişilerin şovenist duygularını tatmin ettiği bir miting olmamasını diliyorum.
ayrıca ülkede ayrımcılığı körükleyecek olaylarında meydana gelmemesini diliyorum.
birilerinin çıkıp sayın bizkackisiyiz diye biz-siz olaylarına girmemesi de en büyük temennim.(abdkl, 05.12.2007 19:05)
- öncelikle halkların kardeşliği adına bütün duyarlı ve barış yanlısı insanlarımızın katılımını beklediğim miting...şovenistlerce benimsenen kürt=terörist düşüncesinin ne kadar yozlaşmış bi düşünce olduğunu barış yanlısı insanların aslında kimler olduğunu göstermek için kullanılması gereken bi fırsat!!!
- tüm kürtlerin terörist olarak isimlendirilmemesini her aklı selim insan destekler, desteklemelidir de.
fakat; "halkların kardeşliği" tanımı zannımca mitingin amacını çok açık ve net bir biçimde özetliyor. türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan insanların hepsinin bir etnik kökeni var, malûmunuz ve bu insanlar hiçbir şekilde kendilerinden "halk" olarak bahsetmiyorlar. "halkların kardeşliği" kavramındaki halklar türk ve kürt halkları. kürtlük türkiyede bir etnik köken. öyle ki doğduğu, büyüdüğü, nüfus cüzdanına sahip olduğu ülkenin halkını kendinden ayrı gören bir zihniyet bence hiçbir şekilde desteği haketmiyordur. türkiye cumhuriyeti sınırları içinde iki halk oluşturuldu son yirmi yılda, ben dahil bunu mal gibi izleyen herkese helal olsun. kimse de çıkıp hala kürt halkı diye birşey yoktur, hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız diyemiyor.
emperyalizme, milliyetçiliğe, şövenizme karşı yapılıyormuş aynı zamanda. emperyalizmin beşiği amerika birleşik devletleri'nin ırak'ı işgalindeki en büyük yerel işbirlikçisi kimdir? şövenizm ve aşırı milliyetçilik bir ülkenin iç dengeleri ve iç barışı açısından tehlikeli kavramlardır. fakat milliyetçilik kavramı politik görüşü ne olursa olsun bir milleti, özellikle de tarihi boyunca kimsenin boyunduruğu altında yaşamayı kabul etmemiş ve yaşamamış olan türk halkını birarada tutan yagâne unsurdur. bu unsuru ortadan kaldırmak istemek, kendi şövenist duygularının getirisi olarak ülkeyi bölmek isteyen ve bunu da emperyalist abd ve özellikle de ab'nin maddi ve siyasi desteğiyle gerçekleştirmeye çalışan bir örgütün propagandasına benzemektedir daha çok.
pkk'nın dış destekli sinsi siyasi kanadı "barış ve demokrasi" kavramlarını kullanarak türkiye alehdarı kampanyalar yürütüyorlar. ülkenin içinde türk bayrağı yakmaya kadar varan bu olaylardan sonra tepki gelince de "insan hakları"na sarılıyorlar. keşke insan olsalar da insan haklarını isteme hakkına sahip olabilseler. şu ana kadar hiçbir şekilde kürt "halkının" pkk'ya veya kürdistan planına karşı bir tepkisini görmedim türkiye'de veya dünyada. genelde de bu tip mitingler hep kendi şövenist propaganda malzemelerine dönüştü. barış, kardeşlik, şövenizme ölüm nidalarıyla başlayacak olan bu miting de çok büyük ihtimalle öncekiler gibi pkk şovuna dönüşecektir. benden önce birisi yazmış, "pkk'ya yeter be" gibi birşey de değil mitingin ismi. yüz kadar kürt asıllı türk vatandaşı toplanıp bunu yapsın, canımı vereyim onlara. ben de diyebileyim ki "kürt asıllı yüz tane insanımız tepkisine destek vermem lazım". ama neredeeee...(kaşıntı, 05.12.2007 19:54 ~ 19:57)
- hazır o miktarda pkk yandaşı bir meydana toplanmışken 250 kilo a4 patlayıcının yanlışlıkla patlamasının ne gibi sonuçlar doğuracağını merak etmekteyim. hani olurda böyle birşey olursa hangi duygularla olaya yaklaşırım bilemiyorum. üzülmeyeceğim kesin, gerisi muamma.
(isildur, 05.12.2007 20:20 ~ 21:15)
- "miting alanına önceden pkk ve öcalan lehine malzeme saklanacağı, dtp’lilerin çıkabilecek müessif olayların önüne geçmekte yetersiz kalacağının değerlendirildiği" gerekçesiyle izin verilmemiş olan miting olmuştur.
şimdi toplu halde olacak miting yerine muhakkak ki istanbul'da bir çok ilçede korsan gösteriler yapılacak, her tarafta milliyetçilik daha da körüklenecek: hem türk milliyetçiliği, hem kürt milliyetçiliği.
daha sonra da milliyetçiliği faşizm zanneden öküz yazarlardan biri olarak milliyetçiliğin ne gibi faşist olaylara neden olduğunu göreceğim belki de.
|