scorsese hayranları olarak "istemiyoruz artık sizin olsun o kahrolası heykelciğiniz" diyeceğimiz, kanımca son yıllardaki en sönük "en iyi film" adaylarına sahip ödül töreni.
ryan gosling'in ödül almasını umduğum ama akademi jürisinin ne bok yiyeceğini bilmemesinden dolayı alamayacağını da çok iyi bildiğim ödül töreni..umarım babel'e hak ettiği ödülleri verirler dedirten ödül törenidir..pazarı pazartesiye bağlayan gece 01:00'dan itibaren kırmızı halı röpörtajları ntv'den izlenebilir...03:00'dan itibaren ise ödül töreni hem ntv hem cnbc-e 'den canlı olarak yayınlanacaktır..ntv'de anlık çeviriyle yayınlanacak cnbc-e'de ise tamamen aslına uygun olarak yayınlanacaktır..ayrıca sunucunun ellen degeneres olması bizleri ayrıca bir sevindirmiştir..gecenin sürprizi ise sanırım celine dion olacaktır.."ı knew ı loved you" adlı şarkısını ilk kez bu ödül töreninde söyleyecektir..umarım bir oscar töreni faciası yaşamayız...heyecanla bekliyoruz...
not:bir de babel filmini nasıl telaffuz edeceklerini merak ediyorum..brad pitt'in ağzından beybıl cate blanchett'in ağzından babil olarak çıkan filmi hangi isimle anons edecekler...
yok mu bunun bir standartı?
özellikle son iskoçyalı filminin en iyi film ve en yi efekt ödülünü almasını beklediğim,rolü için 35 kilo almayı göze alan bir üstadın emeğinin değerlendirilmesini beklediğim filmdir.
en iyi yönetmen ödülünü scorsece,en iyi film ödülünü babel,en iyi kadın oyuncu helen mirren,en iyi erkek oyuncu forest whitaker.
tahminlerim böyle.bekleyelim,görelim.
efendim kimse sormadı ancak biz de bir kaç tahminde bulunalım ki sonra ben demiştim bak buraya yazıyorum gibi soyut doğrulamalarla şüphe uyandırmak yerine yazılı kanıtımız olsun elimizde. şimdi kedikara der ki:
en iyi film: babel (apocalypto ya da prestige neden aday olamadı anlamak mümkün değil)
en iyi kadın oyuncu: helen mirren
en iyi yardımcı kadın oyuncu: jennifer hudson
en iyi yönetmen: scorsese ( sırf artık vermessek ayıp olacak diye o bok filmle alacak oscarı ona yanıyorum ben. haketmemişmidir sonuna kadar ancak bence bu filmle olmamalıydı)
uyarlama senaryo: little children ( çok sevdi entel gençler bu filmi akademiden de alır onayı gibi )
animasyon: happy feet
edit: keşke yazmasaymışım .. oldu mu hiç? tamam babel de bir sanat şahaseri değil ama departed ne allasen? hadi en iyi yönetmeni verdik scorsese babamıza, saygımız sonsuz lakin 7 verilmemiş oscarın tümümün diyetini tek ve çok da parlak olmayan bir filmle ödemek oldu mu.hele ki önceden değeri bilinmemiş onca eseri dururken. hiç olmadı yav hiç!
en iyi yönetmen departed'le scorsese'e,
en iyi senaryonun babel'e,
en iyi erkek oyuncunun blood diamond'la di caprio ya
en iyi kadın oyuncunun da the queen'le helen mirren'e gideceği törendir.
ayrıca en iyi kurgu da children of men, görüntü yönetiminde de pan's labyrinth alır derim ben.
cameron diaz'ın esmer geldiği ödül törenidir..kötü kıyafetiyle biz sevenelerini hayal kırıklığına uğratmıştır.. jessica biel ise giydiği elbisenin renginden (bkz: pembe) olsa gerek gecenin en güzel 2. kadını olmuştur bana göre...
1. ise jada pinkett smith
düzeltme 1: cate blanchett 'i yeni gördüm ve evet artık gecenin en şık bayanı o diyebilirim...bir de eli boş dönmese gerçekten çok daha güzel olacak...
düzeltme 2: kate winslet 'in 5. defa aday olduğu törendir...31 yaşında 5. defa aday gösterilen tek kişidir kendisi...
düzeltme 3: eğer oscar ödül törenine gitse cate blanchett'tan sonra 2. olarak seçeceğim kişi ece sükan olurdu dediğim oscar töreni olmuştur...gözler yine de şebnem dönmez'i aradı bir...
düzeltme 4: 96 dan beri izlediğim en eğlenceli törenlerden biri...özellikle geçiş gösterileriyle beni benden alan törendir..
düzeltme 5: mark wahlberg ödülü alamadıktan sonraki görüntüleriyle puan kaybetmiştir ileriki törenler için..bu kadar da belli edilmez üzüntü be kardeşim dedirtmiştir....
düzeltme 6: ellen degeneres clint eastwood'la yaptığı konuşmayla kırıp geçirmiştir...önce clint eastwood'un yanına gidip hafiften sohbet ortamı yaratmıştır..clint eastwood ise "benim için senaryon yok mu başkalarına veriyorsun" diyerek bir nevi scorcese'ye de gönderme yapmıştır...ellen degeneres ise clint eastwood'un yanında oturan steven spielberg'e fotoğraf makinasını vererek clint eastwood ile fotoğraf çektirmiştir myspace adresi için....
en iyi görsel efekt ödülünü john knoll, hal hickel, charles gibson and allen hall dörtlüsü pirates of the caribbean: dead man's chest filmiyle kazandığı törendir...