|
|
- münih'le steven spilberg'in kesin heykeli almasını onayladığım ve heyecanla beklediğim büyük olay.
- türkiye korsan piyasasında ''ibne kovboylar'' olarak anılan brokeback mountain'ın ödülleri büyük bir ihtimalle götüreceği tören olacaktır...
son dönemlerde muhafazakar george w.bush yönetimine artan tepkiler ''eşcinsel kovboyların maceraları'' konulu bir filmi olduğundan daha popüler kılmaya yeterlidir.
- ntv'den canlı yayınlanacak yetmiş küsur* yıllık devasa organizasyon.
- bu gece saat 24:00 itibari ile ntv ekranlarından canlı izlenebilecek oscar aktivitesidir..
(zeus, 05.03.2006 18:45 ~ 18:45)
- pek çok sinema eleştirmenine göre bu seneki adaylarının cogu düsük bütçeli bağımsız sinema filmler olan ödül törenidir.ayrıca akademi,abd yönetimiyle çatıştığını ona tavır koyan filmleri aday göstererek dünya aleme kanıtlamıştır
- an itibariyle clooney ve weisz en iyi yardımcıları kaptılar. kong efekt, narnia makyaj, geisha da kostümü aldı. corpse bride ve howl's moving castle'ın yanında kanal7 çizgi filmi kalan wallace & gromite oscar veren akademiye kodese gir, başlangıçtan geçme, 20bin alma, çocuğun da sakat doğsun demekten kendimi alamıyorum.
- ben o yorumcuları anlayamadım bir türlü ntv deki.la bırakın iki dakka dinleyelim ne diyolar ya.tam adam geliyo oscar almış iki espri yapcak dinlicez pat diye giriyo ordan "evet bu da sürpriz diğildi" , öteki atlıyo "evet ya hakaten" diye.bi sakin ya zaten saat kaç olmuş uykumuzdan alıyoruz canlı izlemek için yapmayın bari.
- an itibariyle crash in doruk notasındaki oscarı aldığı tören.hayırlı uğurlu olması dileğiyle.
- sonuçları tam olarak şu şekilde olan ödül törenidir.
-en iyi film: ''crash''
-en iyi yönetmen: ang lee (brokeback mountain)
-en iyi erkek oyuncu: philip seymour hoffman (capote)
-en iyi kadın oyuncu: reese witherspoon (walk the line)
-en iyi yardımcı erkek oyuncu: george clooney (syriana)
-en iyi yardımcı kadın oyuncu: rachel weisz (the constant gardener)
-en iyi yabancı film: tsotsi (güney afrika- gavin hood)
-en iyi orijinal senaryo: paul haggis & bobby moresco (crash)
-en iyi uyarlama senaryo: larry mcmurtry ve diana ossana
(brokeback mountain)
-en iyi kurgu: hughes winborne (crash)
-en iyi ses düzeni: king kong
-en iyi ses kurgusu: king kong
-en iyi görsel efekt: king kong
-en iyi sanat yönetmeni: john myhre ve gretchen rau (memoirs of a geisha
-en iyi görüntü yönetmeni: dion beebe (memoirs of a geisha)
-en iyi kostüm tasarımı: colleen atwood (memoirs of a geisha)
-en iyi belgesel film: march of the penguins
-en iyi kısa belgesel film: a note of triumph:the golden age of norman corwin
-en iyi animasyon filmi: wallace ve gromit:the curse of the were-rabbit
-en iyi kısa animasyon filmi: the moon and the son: an ımagined conversation
-en iyi makyaj: howard berger ve tami lane (the chronicles of narnia:the lion,the witch and the wardrobe)
-en iyi müzik: gustavo santaolalla (brokeback mountain)
-en iyi şarkı: hard out here for a pimp (jordon houston,
cedric coleman ve paul beauregard ''hustle and flow'')
-oscar onur ödülü: robert altman
not: liste sabah.com.tr den alıntıdır,gizli bakınızlar alın teridir.
- star wars episode iii revenge of the sithin tek bir dalda aday olduğu*,onuda alamadığı ödül törenidir.son filmin hatrına bi kaç yere daha koysalardı keşke,bi en iyi efekt bir ses belkide.neyse george lucas da gaza gelsin 7. filmi çevirsin o zaman.
- milliyet'in fotoğraf galerisi diye orada bulunan bütün kadınların fotoğrafını koyduğu tören.
yok ben sana inanmam diyenler için: http://sondakika.milliyet.com.tr/...
- (bkz: scorsese ve oscar sorunsalı)
(bkz: üstteki giri silinince anlamsız kalan giriler)
- girişteki mükemmel vtr ile kopartan tören.tüm hollywood'a bir dünyayı ya da tüm dünyayı bir hollywood'a sığdırmışlar.
(bkz: seç beğen al)
|