6 pas 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. yaran jenerikleri ile ahmet çakar'ın 27 ağustos 2007 pazartesi akşamı ekranlara döndüğü spor ve şov programı. televoleci melih gümüşbıçak, gürcan bilgiç, serdar bali, hakan ünsal ve hakan can diğer beş pası oluşturuyor.
    (1925, 18.08.2007 14:16)

2. (bkz: altıpas)
    (rasputin, 18.08.2007 14:36)
  3. akıllara zarar bir stüdyo ile başlamış program. sabahların sultanı seda sayan misali genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bir de tribünün yer aldığı, söz sırasının doktor ahmet çakar'a geçmesini beklediğimiz, özlemin dineceği ilk bölümdür bu geceki bölüm. bir lost'u bir de ahmet çakar'ı bekledim ben bu televizyon aleminde...
    (1925, 28.08.2007 00:22)
  4. gürcan bilgiç'in fenerbahçe'nin 15 günlük boşluğu iyi değerlendirmesi gerek demesinden dolayı ahmet hoca sinirlenir ve başlar test yapmaya..
    söyle kardeşim.nedir yapılması gereken?

a)zico kovulsun
    b)kezman gönderilsin
    c)hiç biri
    d)hepsi

?????
    (sevmek bir eylemdir, 04.09.2007 00:48)
  5. ahmet çakar ; (tam olarak neyden bahsettiğini anlamadım) şuna bakabilir miyiz?
    (ismini bilmediğim bir adam) ; bakarız..

böyle bir diyaloğun geçtiği ve akabinde ahmet çakar beyin fatih terim bey ile arsenal maçından sonra yaptığı bir konuşmayı anlatırken ; "fatih bana şunu dedi" ile başlayıp "ben şimdi tek forvet oynasam futbolcularıma üstü kapalı olarak arsenal'den korkuyorum mesajı veririm , ama arife koyarsam.." gibi süper bir cümle ile devam ettiği programdır. bu adam konuşurken kendinden geçiyor ben bunu gördüm. ek olarak "ahmet çakar'a hayran olmayacam da kime olacam" programı da denilebilir. sempatik adam yahu..
    (chinaski, 11.09.2007 01:17 ~ 01:18)
  6. ahmet çakar'ın yine fırtına gibi bir performmansla başladığı program olmuştur. ya bu nasıl bir formdur ki bir insan program içinde konuşulması planlanan tüm konuları (misal bu geceki konular emre'nin hareketi nonda milli maçın hakemi vs. vs.) birbiriyle inanılmaz bağlantılar kurarak, noktayı koymadan aynı cümlede, sözünü kesmek isteyeni çok sağlam bir dille susturup konuşmaya devam etmektedir ki ilk reklam arası vakti geldi imse konuşamadı daha...

şimdi reklama gitme zorunluluğumuz var diyor misal... günaydın hocam iilk 20 dakika doldu sen daha yeni yeni duruluyorsun, diyordum ki bak yine alevlendi.

tarz aynen şu...

- ya hakan sen hakemlerle ilk galatasaray'a geldiğin sene hiç bir sorun yaşamadın doğru mu??
    - lwowsduıhwefıundcnqpıuehf

adam öyle bir doğru mu diyor ki, yanlış desen sıçtın anasını satiyim...

programın devamında gelen edit: şimdi de bülent demirlek konuşuluyor ki - kendisi bülent demirlenk demekte ısrarcı* - fikri sorulduğunda "eğer onu konuşmaya başlarsam kennedy'nin suikastına kadar geri giderim, anlatırım" diyip beni benden almaya devam etmiştir. diğer konuklar da süt dökmüi kedi tanrım herkes ahmet çakar'a pas veriyor.
    (12monkeys, 18.09.2007 00:51 ~ 01:19)
  7. hakan can denen ibişin boş konuşmalarıyla renk kattığı program.
    (çılgın veyfik, 18.09.2007 01:51)
  8. muadillerine göre daha izlenesi bir programdır. ahmet çakar olsun , serdar bali olsun süper performanslar çıkarmaktadır bu program dahilinde. ek olarak serdar bali her programda başından geçen bir olayı "bi fıkra geldi aklıma anlatayım mı? başımdan geçen bir olay.." diye söze girip anlatmalı. bir insan bu kadar mı güzel anlatır yahu.
    (chinaski, 18.09.2007 06:56)
  9. her programda en ön sırada sol tarafta, büyük ihtimalle futbolla ilgisi olmayan farklı farklı mini etekli kokoş kızların oturduğu program.
    (invisigoth, 25.09.2007 03:50 ~ 03:51)
  10. an itibariyle canlı yayında rtük başkanının telefonla bağlanıp ayar vermesiyle devam eden program.
    (invisigoth, 02.10.2007 02:04)
  11. rtük başkanı zahid akman tarafından sağlam fırça çekilen program.
    (neverwinter nights, 02.10.2007 02:11)
  12. rtük başkanı zahid akman'ın bana neden gelişemediğimizi açık açık anlattığı programa dönmüş yayındır.
    yaptığı aynen şöyledir:küçük çocuklar çok yaramazlık yaptığında onların yanına gelen büyüğün kullağınızı çekerim demesinden farksız değildir.
    (offguard, 02.10.2007 02:50)
  13. rtük başkanının verdiği ayardan sonra ahmet çakar'ın etkisini ve popülaritesini kaybettiği programdır. anlaşılan o ki rtük ve hakem sever başkanı uzun zamandır bu programı izliyor ve bu anı kolluyordu. sebebi ne olursa olsun yayına müdahale yapılmamalıydı. bunlar cezai yaptırımları sınırsızca uygulayabilen özerk(!) kurumlardır. yarın yaparsın incelemeni, gerekiyorsa verirsin cezasını. ahmet çakar'ın ayardan sonra savunma yapmaması ve korkmuş gibi durması, ülke kurumlarını ele geçiren ve istediği gibi at koşturan sistem karşısında ve bizlerin nezninde kahraman olma şansını kaybettirmiştir.

rtük başkanının erkenden yatıp sabah yayınlanan kadın programlarını seyretmesini diliyoruz.
    (sinyor, 02.10.2007 03:14 ~ 03:15)
  14. ahmet çakar'ın resmen susturulduğu program,halbuki biz o programı onun için izliyoruz ve adam haklı şeyler söylüyor.umarım program devam eder...
    (la bebe, 02.10.2007 04:22)
  15. rtük başkanının canlı yayına bağlanıp saçmaladığı program olmuştur.ahmet çakar susturulmaya çalışılmaktadır.ayıptır günahtır.
    (nyksss, 02.10.2007 10:41 ~ 16:35)
  16. serdar bali'nin an itibariyle fenebahçe'de "net bir forvet" olmadığını iddia ettiği programdır. "net bir forvet"in ne olduğunu çok merak etmekteyiz...
    (renepqal, 09.10.2007 01:05)
  17. fevkalade neşeli bi program.espriler havada uçuyo.buyrun.

melih gümüşbıçak gelen izleyici mailini okuyor;

"ahmet çakar'ı mhk başkanı olarak görmek istiyorum.

gürcan bilgiç:ben de pamuk prenses olarak görmek istiyorum.

kalabalık:!'^+!?%!?

ilahi gürcan.sen adamı sövdürürsün.şakacı seni.
    (joe dalton vs dartagnan, 09.10.2007 13:38 ~ 13:39)
  18. ahmet çakar ve gürcan bilgiç'in çok samimi olduğunu gösteren programdır. ikisi de birbirine laf sokmaktan geri kalmazlar.
    gürcan bilgiç sürekli olarak zigiç'in fenerbahçe'ye gelmesi gereklidir diyince,laf lafı açmış ve ahmet çakar şu lafı demiştir:zigiç namı diğer gürcan bilgiç.
    (korn, 09.10.2007 14:07 ~ 15:52)
  19. çılgın doktor ahmet çakar'ın ancelotti'nin hoca falan olmadığını iddia ettiği programdır...
    (renepqal, 23.10.2007 01:40)
  20. çılgın doktor ahmet çakar* az önce sivasspor'un şampiyonluk şansını %28,2 (ciddiyetlen) olarak hesapladı, gürcan bilgiç'in fenerbahçe'ye %45 şans vermesini ise "şövenizim" olarak niteledi.
    (ama arkadaşlar iyidir, 29.01.2008 02:27)
  21. silik yorumcu (gürcan değil diğer kır saçlı): kiralanan oyuncuyu kiralık veren takıma karşı oynatmamak, hem kiralamanın mantığına, hem sporun ruhuna...

ahmet çakar: bu bussiness'tır, normaldir, yemişim sporunu...
    (ama arkadaşlar iyidir, 29.01.2008 02:31)
  22. (bkz: pes 6)*
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 29.01.2008 02:33)
  23. pazartesi gecelerinin vazgeçilmez futbol programı (reklamlı tanım). çok ilginç bir altılıyı uyum içinde toplamış olması beni hayrete düşürüyor. biraz inceleyecek olursak:

melih gümüşbıçak: programı güzel idare ediyor allah için. ama onun işi de kolay çünkü programda çok fazla stres yok. ne bileyim bir eski telegol gibi gerilim olsa onun da işi zorlaşır.

hakan ünsal: ben bu adamı ayı bilirdim. meğersem oturup konuştuğunda düzgün bir insanmış. başını elleri arasına alıp hakeme itiraz eden oyuncu modelinden eser yok. ekibin galatasaray ajanı. genelde az konuşuyor ama mantıklı konuşuyor. cidden beni şaşırtmayı başardı bu haliyle.

serdar bali: yaşım yetmediği için bu adamın futbolculuk zamanlarını hatırlamıyorum fakat kendisi sağolsun lafı ne yapıp edip oralara getiriyor. ekibin trabzonspor amigosu. bir adamın her cümleyi açışı "bak zamanında trabzonspor'da..." ya da "şimdi trabzon..." olmamalı. bu yönüyle gıcık ediyor beni. ama olsun, programa renk katıyor.

hakan can: okay karaca & uğur meleke & murat kosova ekolünden. yani onun için futbol bir spor değil, bir show business. işin küreselleşme kısmıyla ilgileniyor. gelir dağılımı, altyapı onun için önemli bir mesele. ben de seviyorum bu ekolü çünkü futbolun şimdiki gerçekleri bunlar zaten. bence ekibin en efendisi ve aklı yerinde olanı (gürcan bilgiç'le bu konuda yarışır). ha ekip onu pek .ikliyor mu, ne yazık ki hayır. üzülüyorum. bu adamı 6 pas'ta değil de ntv'de okay karacan (geri gelsin ntv'ye!), güntekin onay, murat kosova ve uğur meleke'yle konuşurken görmek istiyorum. fena mı olur?

gürcan bilgiç: altılının fenerbahçe ayağı. konuşmasından insan zannediyor ki adam bir ajan, kamuflaj yapıp fenerbahçe tesislerine sızıyor. her hafta yeni bir haber. izlerken "yuh lan!?" diyorum. biraz da acıyorum ama gürcan bey'e. neden çünkü ahmet çakar delisi bu adama takmış durumda. halbuki rahat bırakılsa çok kral adama benziyor. ekibe renk katıyor. bence oturma düzeninde yeri değişmeli. mesela hakan can'ın yanına alınmalı. ahmet çakar'dan uzak olmalı yani.

ve....

ahmet çakar: telegol'deki temposunu yakalayamadı. bunda tabi ki programın yapımcılarının katkısı büyük. programa her gece perukla çıkması onun için önemli bir eksi. yarışma programıyla bende uyandırdığı garip hissiyatı bir türlü üzerimden atamadım zaten. rtük başkanından yediği ayardan sonra hızı pek kesilmese de yine de eskisi gibi değil. onun da bir kötü huyu şu ki lafı sürekli kalli'ye ve hilmi ok'a götürüyor. bir "hakemler & dağ oteli & mhk başkanlığı" projesi var ki ben dinlemekten bıktım neredeyse. yeni şeyler bulması lazım. onun da dediği gibi "sirkülasyon iyidir".

işte böyle garip 6 insandan oluşan güzel bir program 6 pas. gece yayınlanan diğer futbol programları kadar tartışmalı ve ateşli geçmese de tercihimdir.
    (noscho, 29.01.2008 14:51 ~ 28.02.2008 14:17)
  24. hakan can denilen yorumcunun abuk sabuk kehanetine güldüğüm program.türkiye kupasında fenerbahçe-galatasaray eşleşmesi için ilk maçı fener alır galatasaray tur atlar dedi.kardeşim nerden biliyorsun? kahin misin? saçmaladı resmen.
    (nyksss, 29.01.2008 15:10)
  25. spor programından ziyade tv şovu misyonu üstlendiği açık olan program.
    bunu ispatlar nitelikteki diyalog az önce gelişmiştir:

hakan ünsal: "adnan polat belkide kalli yi takımın başında tutacak başkan olursa"

ahmet çakar: "bence kalli den sperm alınsın"

stüdyodakiler: "ehuue ehue oohh"

ahmet çakar: "gülmeyin"

stüdyodakiler: "ohohohe heehe"

ahmet çakar: "çok ciddi söylüyorum"

stüdyo: "....... .... ...... .."

ahmet çakar: "o spermle yeni bir teknik direktör yaratılsın"

stüdyodan: " !!!!???"

not: dün gece feldkamp hakkında uzun uzun düşündük konuştuk kimi yazar arkadaşlarla, bu hiç aklımıza gelmedi. yuh bize.

(bkz: karl heinz feldkamp)
    (pinkegoboxx, 04.03.2008 00:39)
 sayfa  / 2