|
|
- (bkz: http://www.3harf.com)
çok uğraşılmadan satışa sunulmuş, biraz başarısız bir sözlük imitasyonu..fontlara kadar aynen kopya kağıdı ve ekşideki gibi türkçe karakter özürlülüğü vardır (sadece başlıklardaymış)..neyse efendim beta sürümü ile karşımızdadır..
- sık yapılan imla hataları adlı başlıktan alıntı:
+ peki, çok sağol da "ki" yi ne yapacağız ?
- onda da aynı yöntemi uygulayacaksın. ki , ilgi zamiriyse bitişik yazılır bağlaçsa ayrı yazılır. kapat bakalım ki yi yine, anlam bozulduysa bitişik yaz. anlam bozulmuyorsa ayrı yaz.
+ bir örnek veresin ki anlayalım.
- verelim örnek. hatta hem "de" li hem "ki" li örnek verelim.
--> sendeki daha güzel. | burada hem "de" hem "ki" bitişik yazılmış. kapat ikisisini sırayla. anlam bozuldu değil mi. o zaman bitişik yazıyoruz.
(tmr - 21.12.2005 23:01:00)
"tmr: genel mudur :
her türlü asayişten sorumludur, yetki verir, disiplini sağlar, düzeni korur, yasaklar, siler, pırıl pırıl yapar…"
bu açıklama da sözlükte bulunuyor. peki bu yetkili arkadaş bir el atsa da "dün" linkinin üzerine gelince "dün ki basliklar" yazısı yerine "dünkü basliklar" yazısı çıksa...(karoten, 18.02.2006 03:25 ~ 03:26)
- türkçe başlık çok zor görebildiğiniz,gördüğünüzde de bakmak istemediğiniz sözlük.
(tinklend, 23.03.2006 15:31 ~ 24.03.2006 02:18)
- bu kadar da sözlük işi yozlaşabilir mi dedirten,esasında sözlük sitelerinin beta sürümlenmeler itibariyle ne kadar kolay kurulacağını tayin eden site.
- google da 'sözlük' diye aratınca 5. 6. sırada çıkan sözlüktür. dikkat ederseniz itü sözlük taaa 3. sayfada bir yerlerde çıkmaktadır. google ın sıralamayı tıklanma sayısına göre yaptığını düşünürsek hiçde iyi çıkarımlar elde edememekteyiz. yoksa 3harf sözlük popülaritenin sınırlarını zorluyor da bizimmi haberimiz yok. yada benim bildiğim google ın sıralamadaki kıstaslarıyla ilgili olan bilgi tamamen uydurmamı....karışık...
neyse en nihayetinde bu güzel! sözlüğe yayın hayatında başarılar diliyor türkçemize biraz! daha dikkat etmesini öneriyorum.
düzeltme: aldığım duyumlara göre google tıklanma sayısına göre dizmiyormuş. ama genede ben çok hüzünlendim arkadaş. ne o 3. sayfa 5. sayfa. olmazki.
- seçim yasaklarının pek umursanmadığı sözlük.
- (bkz: üç harfli)
- oncelikle: (bkz: forum)
sonralıkla: http://www.3harf.com/
farkı anlamak için kurcalamanıza gerek yok, ben baktım şöyle ki:
http://www.3harf.com/...
bu yazar artı oy vermiş ve bunu başlık olarak verdigi kişiye bildirmekte.
bir başka araştırma:
online fifa 2007 diye bir başlık açılmış,açılsın güzel altına ne yazılmış bakalım aynen yapıştırıyorum:
hayatın tadını çıkarmak lazım hep ders çalışmak olmaz biraz da fifa 2007 oynayayım kardeşim diyosanız hamachi ağ adresimi veriyorum;sadece burası için özel
ağ:yazarlaroynarsa
şifre:1234(eazy, 13.09.2007 23:46 ~ 09.10.2007 01:20)
- itü sözlük başlığına giri girilmesi yasaklanmış olan sözlük.
http://www.3harf.com/...
- şöyle bir göz atayım derken garip nickli yazarlarla, 3harf sözlük yazarlığı artık size bir üyelik kadar uzakta! yazan ilginç reklam replikleriyle ve de günün bu saatinde hala 33 başlıkla ilgimi çekmiş garip site.
hayır bu yazarlık işleri insanı duygusallaştırıyo. garip bi şekilde kendi sözlüğünün fanatiği oluyosun, ona buna bok atıyosun ister istemez. ama insanın elinde olmadan kıyaslamaya girmesi, diğer sözlüklerde başka bi ülkede müzede geziyormuş gibi yabancılık çekmesi, kendi sözlüğüne bakınca yurduna dönmüş gibi hissetmesi gerçekten de garip değil mi? garip bence. garip.
- cinsözlük
- pek kullanışlı olmayan ve ziyaret sayısı gibi başlığa monte abuk istatistiklerle kendinden soğutan bir active server pages bütünü..
(irgatez, 16.08.2008 13:32 ~ 13:33)
- şimdi açtım ya tam olarak şimdi 02.49. gözlerim yaşardı, açmayalı yıllar olmuş. gözlerim yaşardı çünkü hala ayakta olmasını beklemiyordum. adam* yılmamış ayakta tutmaya çalışıyor. çok çok eskiden yazardım, bir boka yaramazdı. tema olarak dandirikti, yazarlar dandirikti , içerik dandirikti , aksiyon dandirikti. yazarlar dandirik diyorum ama ben iyi bir yazar mıyım? elbette hayır ama benden kötüleri bile vardı ya. düşününce ne kadar kötü olduğu anlaşılıyor.
aksiyon yok diyorum evet yok. bu sözlükte sadece dram , aşk ve arkadaşlık vardı.. aşk: hatta acayip bir aşk o 3 harfin a ş ve k'den oluştuğunu bile düşündürtüyor.
sözlüğü kuran adam zaten sevgilisi ile kurmuş, doğum günü hediyesi falanmış sanırım. ''bak sana sözlük yaptım'' gibisinden. sonra sevgilisi ile ayrılıyor, kurucu oradan yeni sevgililer buluyor. yetmiyor o sevgililerini orada mod olarak atıyor. o modlara sorsan alfabeyi adam gibi sayamaz bile. düşünün artık sözlüğün durumunu. sözlükte 5 tane mod var diyelim bunların 4'ü hatundur. tamam olabilir, lafım yok ama o 4'ün 2 tanesi eski sevgilidir. hadi buna da bir şey demiyorum ama o 2 tanesi daha kendi yazdığına sahip çıkamıyor benim yazdığıma nasıl sahip çıkacak. buna da bir şey demem götümle gülerim sadece.
sözlükte birisi evlenir allah mesut etsin, o yazarın başlığının altına 2 çeyrek takacağım cart curt gibi şeyler yazılır. sözlük değil tamamiyle forum havasındadır. yaa forumlarda bile böyle şeyler yok, inanamıyordum gözlerime. birisi artı oy verdiği kişiye özel başlık açardı. birisi orospu çocuğu x(nick) diye başlık açardı. acayip acayip küfürler. bambaşkaydı ya insan özlüyor böyle samimi ve rahat yeri. birisinin bana orospu çocuğu demesini özledim.
arkadaşlık bambaşkaydı aşktan bile üstündü. arkadaşlar birbirlerini artılar, uyuz oldukları yazarlara yüklenir, daha fazla uyuz olduklarını sözlükten attırırlardı. hatun arkadaşlar için sözlükten adam uçurmalar, adam dövmeler tavan yapmıştı.
buna sözlük denmez. sözlük deyince benim aklıma gelen şeyler: 10 tane yazı yazarsın beğenirlerse yazar olursun , yazdıkların silinir , birileriyle arkadaş olursun , yazdıkların okunur , komik bir ortam vardır , herkes okumuştur, yaşları 20-21 üstü insanlardır.
işte burada onlardan hiçbiri yok. yazar onayında 10 tane şey yazarsın ama bakmazlar. 10 yazı olarak klavyeye rastgele bas 1 gün bekle tamam yazarsın. şimdi baktım 8 bin tane yazarı varmış, maşallah allah arttırsın. burada yazdıklarının silinmesi gibi bir şey de yok. küfür et, dağıt , saçmasalak şeyler yaz silmezler.
yazıların silinme nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
- modlara laf söyleme
- admine laf söyleme
- adminin sevgililerine laf söyleme
- tutulan yazara laf söyleme
budur. ama istiyorsan yazarlara küfür et, sorun değil.
özgür bir ortam bile değildir. kafalarına göre başlık yasaklarlar. mesela itü sözlük başlığı yasaklıymış, neden? çok merak ediyorum neden?. sözlük lan bu benim kafamdaki sözlük özgürdür, bir sınırı vardır ama bu sınır o kadar da olmamalıdır.
giri sayısını arttıran faktör nick altı girileridir. bir yazarın 10 girisi varsa bunu 5'i farklı farklı yazarlara yazılmış girilerdir. ''iyi yazar'' '' komik yazar'' ''iyi siken yazar'' ''memeleri güzel yazar'' gibi gibi gibi. ya sosyal insanlar değiller çevre yapmaya çalışıyorlar ya da çok fazla abazanlar ''ya hatunsa'' diye deniyorlar.
bakıyorum da pek yazanı yok, sürünüyor. gerçi çok eskilerde de yoktu ama şimdi resmen yerlerde. onlardan bir isteğim var benim nikim için de bir başlık açsınlar, hakettiğimi düşünüyorum, işimi gücümü bıraktım onca harf bastım. kendilerinden daha çok değer veriyorum. hadi açın eazy diye bir başlık açın. itü sözlük başlığı hala engelliyse engeli de kaldırın. biraz özgür olun ya, rahat olun.
hadi öptüm, rüyanızda beni görün.
|